Trochę muszę się tu zgodzić. Ja jednak obszedłem się delikatnie z oceną - 4/10 za techniczne wykonanie i miejscami udane kopiowanie poprzednich trzech części.
Mimo sentymentu do pierwszych części to słayby film - a widziałem wersję nieocenzurowaną... w przeciwieństwie do nieocenzurowanej "jedynki" - nie warto oglądać, chyba że widziało się poprzednie części i potrafi się podejść do fabuły i aktorstwa z dużym dystansem. Jak na telewizyjną produkcję jest średnio dobrze, jak na film BluRay jest trochę źle, porównując do oryginału - obciachowo pod każdym względem.
SPOILER
Racja, eleganckie kopiowanie poprzednich części. Nie powiem zaskoczyła mnie ta 3 dziewczyna, która pojawia się ponownie na sam koniec, ale prawda jest taka, że mogli każdego już wkręcić w to, totalnie bez sensu mieszanie 6osób...tylko czekałam aż do tego stada hien, które między sobą rozszarpują kasę, dołączy staruszek. który sie tam przez chwilkę przewija i okaże się całym guru planu^^ W moim rankingu tendencja spadkowa zachowana było 7,6,4, a tu jest 3/10
swoją drogą, co oni mają z tymi bagnami :D