PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5319}

Dzwonnik z Notre Dame

The Hunchback of Notre Dame
1996
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 76079
7,4 19 krytyków
Dzwonnik z Notre Dame
powrót do forum filmu Dzwonnik z Notre Dame

Czy ma ktoś może piosenki z tej bajki, bardzo długo już szukam i znalazłam tylko "Plac cudów" macie może inne piosenki? Jeśli tak to wyślijcie na mój email GabaGG@wp.pl
Pozdro i dzięki ;)

ocenił(a) film na 9
gaba_5

Hmm, ja też poszukuję piosenki z tego filmu...
Scena, gdy Esmeralda jest sama w katedrze i śpiewa coś tam "(...)daj nadzieję, bo/ jeśli zawiedziesz, to zbawi ich kto?".
Prosiłabym o tytuł tego utworu...
Dzięki. Kontakt na e-mail: sandra_sanara@o2.pl

Salomanka

Ja również kiedyś poszukiwałam piosenek z "Dzwonnika..." i tekstów, niestety w internecie nic nie znalałam ale udało mi się skąbinować filmik.
Jeśli chodzi wam o tą piosenkę to ona chyba ma tytuł "Modlitwa Esmeraldy" mogę ją wam przesłać bo mam, ale nie wersję z filmu tylko taką jakąś rozszerzoną w wykonaniu Kasi Kowalskiej.
A na stronie http://starzaki.eu.org/~disney/dzwonnik/ możecie znaleźć wersje midi piosenek z tej bajki.

gaba_5

Ja tez bylambym wdzieczna, gdyby mi ktos przeslal piosenki z tej bajki, szczegolnie chcialabym miec "Modlitwe Esmeraldy", ktora spiewa Anna Ścigalska. Moj e-meil to olka_olejnik15@o2.pl. Z gory dziekuje :)

gaba_5

Do nabycia jest polski soundtrack, w Empiku, jestem szczęśliwą posiadaczką ;-) Piosenka Ścigalskiej nazywa się "Modlitwa Esmeraldy".
Swoją drogą to pewna paranoja, że jest zremasterowany soundtrack, a nie ma wydania DVD...

użytkownik usunięty
Alzirr

Jakby ktoś chciał to ja mam po polsku te piosenki :P:P:P

może wrzucisz na rapidshare? pamiętam ten soundtrack z dzieciństwa. wspaniały.

użytkownik usunięty
gaba_5

a "dzień błaznów"
"niebiański blask"
i moja ulubiona "piekileny ogień" to też piosenki z dzwonnika...