W sieci było kilka pozytywnych recenzji, co mnie zaciekawiło. Mimo tej oklepanej fabuły. Dramaturgia i dynamika filmu może jednak się spodobać. O ile sam scenariusz jest przewidywalny, to rozegranie poszczególnych scen bywa ciekawe. Na plus sama konstrukcja głównej postaci. Dopiero pod koniec robi się już gorzej, gdy napięcie opada, bo i sami twórcy nie mają właściwie nic już więcej do zaoferowania poza klasyczną konfrontację.
No nie żartujmy,bo od początku jest tragedia,a już scena z puszczaniem dzieciom kasety z uprawianiem seksu przez rodziców-straszna żenada...
Ogólnie film mi się podobał, lubię główną aktorkę,ciekawie prezentowała sposób swojej przemiany, wkurzył mnie ten najstarszy syn,akurat uwierzę,że taki dzieciak dałby radę z wszystkim. Fajny klimat powoli odsłaniający grozę sytuacji i intencje "opiekunki".
Masz rację 'tocomnieinteresuje', gdyby końcówkę zmienili i opiekunka jednak zrobiłaby to co zaplanowała, byłoby świetnie. Końcówkę zmienić i już byłby o wiele ciekawszy, ale i tak mi się podobał i długo na niego czekałam.
P.S- znacie podobne? Z młodymi bohaterami/bohaterkami, oraz podobne fabułą, np. Nie jest tym za kogo się podaje itp.
Niestety bardzo dużo oglądam,także może być problem, że ktoś poda coś co już widziałam, ale warto zaryzykować. Tylko coś nowszego;)
Ja już nie chcę oglądać takich fabuł. W większości są mocno już wtórne i czasem - jak tu - plusują klimat i niuanse. Nie jestem może fanem filmu, ale również daleki jestem od tak jednoznacznej oceny, jak pawelk1504. Nawet wskazana scena bardziej mi intrygowała, niż żenowała. Wydawało się to dziwne i niejednoznacznie świadczące o tym, co bohaterka zamierza.
Z fabuł, które są echem filmu polecam "Harry, un ami qui vous veut du bien", "Ginger & Rosa", "The guest", "The gift",. Dla mnie średnie, ale "Invitation" czy "Faults" i fajniejsze "Sound of my voice".
Świetny trzymający w napięciu thriller. Aktorka grająca główną role psychopatycznej opiekunki zagrała znakomicie! No i ta końcówka. Jak najwięcej takich dobrych filmów!
Co ty czlowieku pieprzysz na temat fabuly, rozwiniecia akcji , itd, itp!!!! Przeciez to obrzydliwy film dotyczacy tylko i wylacznie pedofili !!!! Czy wy w ogole macie oczy i mozg, czy tylko chcecie tanimi, wyczytanymi tekstami zauroczyc idiotow!!!???