Oczywiscie nic nie pobije Gandalfa w roli Holmesa , Iron Man tez byl klimatyczny ze swoim wing tsun Bruce'a Lee , ale miło widzieć jedenastkę z łukiem w ręku. Sam strzelam od kiedy miałem naście i Orlando Bloom przy mnie to tylko aktor. Lubię ją , jest wyuzdana , bezkompromisowa , wie czego chce , oby nie dała się zmorwić ludziom pokroju Weinsteina za angaże . Sodówka już jej odbija ale i tak jeszcze posiada swoj urok i milo sie ją ogląda na ekranie.
Mówi facet który lubi kogoś oraz uważa tego kogoś za 'wyuzdanego' konkretnie dla tego że ma tylko 16 lat... Mmm ok \_(ツ)_/
więc uważnie że nie powinno się seksualizować 16 latki jest chorym myśleniem? wystawiasz sobie lepszą i lepszą laurkę
uważam ze zrozumiale napisałem co uważam za chore myślenie w tym konkretnym przypadku, wzywam ponownie do ogarnięcia się. Natomiast odnośnie seksualizowania - to robią producenci Netflixa. Piszę o naturalnej, wrodzonej seksualnosci, jej odkrywanie to bardzo ważny etap rozwoju szesnastolatki. prowadzeniem w ten sposób dialogu wystawiasz sobie coraz bardziej wątpliwą laurkę.
A potrafisz napisać cokolwiek oryginalnego czy tylko i wyłącznie będziesz powtarzał to co ja pisze? W stranger things ją seksualizują gdzie gra małą dziewczynkę nie do końca świadomą świata czy ten film przygodowy dla nastolatek tak dla ciebie pała seksem?
Tylko i wyłącznie atakujesz zmuszając mnie do obrony w mysl zasady której hołduję - mieczem walczysz od miecza giniesz - stąd owe " powtarzanie". W zyciu nie powiedziałbym ,że w Nieznajomych Rzeczach ta aktorka jest seksualizowana jak i również , że jest to serial dla nastolatek tylko dla nastolatków i osob w srednim wieku ze względu na liczne odwołania do lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku . Pisząc o pałaniu sexem w odniesieniu do tego serialu usilnie starając się wmowic swoje wątpliwe przeswiadczenia,skłania mnie coraz bardziej do twierdzenia że coś jest z tobą naprawde nie tak . Film przygodowy dla nastolatek ,który pała dla mnie sexem ,to skandaliczny "Cuties",w ktorym mamy przykład seksualizacji dzieci. Masz przedziwne fetysze w głowie (pomijając zamiłowanie do pomówień i uprzedmiotowywanie męszczyzn) widząc to w takim serialu jak Nieznajome Rzeczy . Mam nadzieje ,że nie jestes feministką .
W Cuties nie występuje Millie Bobby Brown, a obecnie jesteś na forum FILMU przygodowego dla nastolatek/nastolatków, nie serialu. Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to z czym do ludzi? Faktycznie straszna ja, tak cię potwornie atakuje :( Jak mogę mieć czelność zwrócić uwagę staremu dziadowi który (całkowicie bezpodstawnie) określa 16latkę jako wyuzdaną na PUBLICZNYM forum. Piszesz głupie rzeczy to licz się z krytyką a nie rób z siebie męczennika. Jakbyś miał odrobinę przyzwoitości względem tej bardzo młodej dziewczyny (którą ponoć darzysz sympatią) to byś się zreflektował jak nie na miejscu było to określenie. Ale najwyraźniej jesteś głupim dzwonem więc nie będę dalej marnować mojego czasu. Pa
co nie zmienia faktu, że mogę pisać na temat tej produkcji w odniesieniu do stawianych zarzutów. mam również wrazenie, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem w związku z czym - "z czym do ludzi". oczywiście nie zwracasz uwagi, jeno atakujesz bezpodstawnie z wielką pasją i determinacja jak narwana młoda siksa. z wielką podstawa stwierdzam tak na publicznym formum o tej publicznej szesnastolatce jak i śmiało uważam że duża część niepublicznych szesnastolatek taka właśnie jest. wypisujesz głupoty i bezpodstawne oskarżenia więc licz się z tym że będę się bronił. jakbyś miała odrobine przyzwoitosci, to szybko zmieniłabyś tok myślenia i sposób rozmowy ale najwidoczniej jesteś głupią krową więc ja również nie popieram dalszej dyskusji. Papa :*
W ten sposób dyskutując nie dogadacie się, bo jeden o jednym a druga o drugim. Zob. jej instagram, to nie jest już dziewczynka ze Stranger Things: https://www.instagram.com/p/CEQbKSkHUVM/
https://www.instagram.com/p/CDU-8qVHhJj/
https://www.instagram.com/p/CC2BJiunJ6L/
https://www.instagram.com/p/CCMN0pZH21u/
Ja jestem zdania że to co ty myślisz widząc jej zdjęcia świadczy o tobie a nie o niej. I tak ludzie dorastają jest starsza niż w 1 sezonie ale nadal bardzo młoda i nie sądzę że wstawia niestosowne rzeczy do jej wieku bardziej niestosowne jest to jak reagują na to starzy, lubieżni dziadzi
Cóż takiego wg Ciebie myślę? Chciałem tylko pomóc wam w wypracowaniu jakiegoś stanowiska, bo widzę, że nie możecie się dogadać.
Nikt nie mówił o tobie (chyba że uderzyłam w stół a ty jesteś nożycami). Rozumiem że nie miałeś złych intencji ale między młodą dziewczyną wrzucającą na swojego ig zdjęcia całkowicie normalne a dorosłym mężczyzną najwyraźniej fantazjującym o niej i z tego co później pisał wynika że też o innych nieletnich dziewczynach to słabe że wybierasz wskazać palcem na nią.
Jak to nikt nie mówił o mnie, wyraźnie Ty mówiłaś: "nazuul Ja jestem zdania że to co ty myślisz widząc jej zdjęcia świadczy o tobie a nie o niej". Przedstawiam Wam obu informacje, żebyście wiedzieli o czym mówicie.
Ale nie napisałam co myślisz bo tego nie wiem. Jak myślisz świetna bluzka - świadczy że np masz spoko styl, jak myślisz ale wyuzdana dziewczynka - świadczy że jesteś zbokiem. Chyba logiczne że Twoje myśli i przekonania świadczą o tym jaką osobą jesteś czy pozytywnie czy negatywnie. Dzięki za chęć pomocy ale w tym temacie akurat mam wszystkie info jakie potrzebuje dlatego też podjęłam się tej dyskusji. Kojarzę bardzo dobrze kim jest Millie Bobby Brown i nadal stoję solidnie za moją opinią że dorosły mężczyzna nazywający ją wyuzdaną to bardzo niestosowne i obleśnie zachowanie.
A ty nie uciekłeś już to swojej nory? Jak chcesz w podstawówkowym stylu kogoś popapugować to musisz silniej szukać sobie tej nieletniej dziewczyny bo ja ci już napisałam pa
czasami wypełzam niczym Gmork https://youtu.be/dOwYdY7c1KU ażeby schrupać nieletnie dziewczę, a ty wyglądasz apetycznie ;)
To jak ją kreują media to jedna sprawa, ale to jak wypowiada się o dziecku dorosły facet z (chyba) mózgiem to druga. Dzieci potrafią być głupie i za szybko dążą do dorosłości, ale po to są dorośli, ich mądrość i moralność. Której widzę że niektórzy nie mają. Widz ciekawa jestem czy jakbyś miał 16 letnią córkę to też byś ją nazywał wyuzdaną
W sumie bardziej do widza, jednak sam bronisz tezy że nie jest to dziewczynka. Wymalowana i poprzebierana przez jakiegoś stylistę, który pragnie ją postarzyć, ale to dalej 16 latka, osoba nieletnia i zdjęcia tego nie zmieniają :)
Stwierdziłem, że "to nie jest już dziewczynka ze Stranger Things" a nie, że "to nie jest już dziewczynka". "Dziewczynka" to na tyle nieostre pojęcie, że póki go sobie nie dookreślimy, to trudno mi wyrokować, czy jest ona dziewczynką czy nie.
1. chyba nie masz pojęcia co znaczy określenie "seksualizacja"
2. * za NIE
3. "XD" w 2020, serio?
XD XD XD XD, i co? Mogę sobie pisać ile chcę, co mi zrobisz? Nazwiesz mnie za mało postępowym? Wgl co ma użycie "xd" do tematu? Juz pomijając fakt że w tym DWUTYSIĘCZNYM DWUDZIESTYM ROKU (boże) tona ludzi dalej go używa. Z drugiej strony, z kim ja dyskutuję, 10/10 dla black is king, dobre...
Nie, nie wiem po czym to stwierdzasz? Chcesz sobie wmówić że masz wyższość w tej dyskusji nademną? Pfff
oczywiście, że nie uważam żeby przykładowy osiemnastoletni dorosły facet wypowiadający się o swoich szesnastoletnich dziewczynach "dzieciach" jako wyuzdanych w odniesieniu do tematu, miałby byc pozbawiony mózgu. To jak kreuje siebie ta szesnastolatka to jedna sprawa, to zaś jak szkalują niewinne osoby agresywne kobiety ze wściekliznami macic to druga sprawa
Nie wiedziałam że moja agresywna macica atakuje biednego samca ;( nazwałeś typie 16 latke - osobę NIELETNIĄ wyuzdaną, co jest dość jednoznacznym określeniem. Nie ważne jak bardzo będziesz chciał się postawić w roli ofiary kontekst jest prosty. Zabrzmiałeś jak obleśny zbok. Dwie osoby poczuły się urażone tym jak wypowiadasz się o dziecku i zwróciły Ci uwagę. Jeśli ktokolwiek jest tu problematyczny to ty.
plus jestem całkiem pewna że Millie Bobby Brown nie jest Twoją dziewczyną, więc kontekst jest taki że wypowiadasz się o obcej osobie, którą znasz tylko z tego w czym gra, nie osobiście. Wypowiadasz się publicznie i z pierwszego komentarza brzmi jakbyś był dość starym dziadem. Ona może się kreować na kogo chce, ale w świetle prawa to Ty zachowujesz się niepokojąco wypowiadając się tak o nastolatce.
zatem juz wiesz. a owszem typiaro, nazwałem tak nieletnią publiczną szesnastolateke, tak jest. oczywiście że jest to ważne ponieważ kontekst został wyrwany. oczywistym jest również fakt, że znam ja nie tylko z produkcji w jakich gra. w świetle prawa cała moja pierwsza wypowiedź jest całkiem spoko, a problematyczne jesteście Wy :)
Mam wrażenie że masz ze sobą poważne problemy, skoro nie widzisz punktu który tłumaczą Ci dwie osoby że jest moralnie i etycznie zły. Uważam, że powinien się Tobą zająć specjalista, bo aktorka o której fantazjujesz jest nieletnia w odróżnieniu od ciebie. Poszukaj może jakiejś terapii. Przy okazji porusz temat kompleksu ofiary, bo masz ogromny. Nie pozdrawiam, szkoda mi na Ciebie czasu jak już chyba wszystkim. Pora żebyś wrócił do nory :)
(kierowana wypowiedź do Ciebie, bo jest obecnie ostatnia, gdybym mógł napisałbym do każdego tutaj, ale forum filmwebu na to nie pozwala)
Trochę się wszyscy tutaj zagalopowaliście. Zarówno do co meritum dyskusji jak i co do zarzucania sobie różnych rzeczy. Sugeruję pisać bardziej zrozumiale oraz ściśle interpretować to co ktoś inny napisał.
Na podstawie ujawnionych przeze mnie informacji (zdjęcia z instagrama; nie wiem na czym Widz_30 bazuje) stwierdziłbym, że "wyuzdana" to za daleko idące określenie, lecz raczej śmiała czy wyzywająca. Nie sposób nie dostrzec wyraźnego makijażu czy odkrywania znacznej części ciała.
Zauważcie też, że w realiach np. sprzed stu lat, na podstawie powyższych zdjęć stwierdzonoby zapewne, że ona jest "wyuzdana". Dostrzegam też, że wiek tu może mieć znaczenie, gdyż osobom starszym pewne rzeczy uchodzą a młodszym niekoniecznie.
zabawne, odnoszę dokładnie takie samo wrażenie w stosunku do dwóch osób. oprócz mnie co najmniej trzy osoby podzielają moja troskę odnośnie "nieletniej" a cztery się ze mną zgadzają mniej lub bardziej. wyrywanie z kontekstu mojej wypowiedzi i przypisywanie mi swoich urojonych skojarzeń może świadczyć o ciężkich zaburzeniach psychicznych albo celowym działaniu co jest niepokajace. w takim przypadku mogę polecić wizytę u psychologa i wezwać do opamiętania się. cieszy mnie natomiast, że przejawiasz jakąkolwiek formę współczucia tylko nie jestem do niej przekonany, zeklbym iż wielce prawdopodobnym jest jej fałszywość. https://youtu.be/1qtQN4bWJk8
Ale gównoburza. Dzieci w wieku 12 lat rodzą dzieci a wy sie rozwodzicie nad dziewczyną która zaraz wkroczy w dorosłość.
Swoją drogą fajna dupa
Nie obsr...j się czasem. Po pierwsze, bezzasadnie nazywasz dyskutanta starym dziadem, chociaż nigdzie nie jest napisane, ile ma lat. Po drugie, robisz aluzje w kierunku pedofilii, chociaż większość dziewczyn w wieku 16 lat jest już fizycznie dojrzała, a spora ich część ma za sobą pierwsze doświadczenia seksualne. Polskie prawo zezwala na seks z 15latką, według ciebie popiera pedofilię? Po trzecie, przejdź się po pierwszej lepszej galerii handlowej, wyskocz do klubu i przyjrzyj się nastolatkom w jej wieku, czy nie kreują się na "wyuzdane".
Autor sam w dalekiej perspektywie umieszcza swoje nastoletnie lata w swoim komentarzu więc może ty się nie obsrywaj tylko czytaj ze zrozumieniem plus jeżeli uważa że to dalekie od prawdy to mógł się odnieść do tego. Polskie prawo tak samo jak prawo w wielu krajach jest totalnie obleśne i sprawia że wiele rzeczy jest zgodnych z prawem mimo że nie powinny albo wyznacza żałośnie śmieszne kary za okropne czyny więc nie wiem co ma piernik do wiatraka aka prawo do osobistej moralności
Jeśli dorosły facet (30letni?) uważa, że 16latka jest wyuzdana z racji wieku to mocno to słabe. Cóż, dojrzałe kobiety są pewnie za dużym wyzwaniem, a infantylne nastolatki są blizej poziomu niektórych "samców". To że ta aktorka bardzo chce być starsza i być bardziej sexy niż jest pokazuje, że ma ewidentny z tym problem, nawet jak na standardy Hollywood. Ale to już od czegoś jest ojciec i matka by chronić dziecko, może tu tego nie zabrakło.
jaki tu bulwers bo facetowi się podoba 16latka. Bez kitu niektórzy są śmieszni chcąc być świętszymi niż papież