PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372290}

Euforia

Eyforiya
2006
7,1 4,2 tys. ocen
7,1 10 1 4183
7,0 7 krytyków
Euforia
powrót do forum filmu Euforia

rzeczywiście ma ładne zdjęcia, a właściwie pokazane są w nim ładne krajobrazy, w połączeniu z muzyką to już w ogóle wszystko się ślicznie komponuje. Ale nie szłam do kina na film przyrodniczy, a na fabularny. Mam wrażenie, że film pozuje na film artystyczny, wielki film o czymś. Ale tak na prawdę nie widzę sensu większości scen, po prostu o tak sobie są żeby jakoś wypełnić te 74 minuty.
a tuż przed Euforią oglądałam "12" - 2,5 godziny kiedy nie można oderwać wzroku od ekranu ;)
a może po wczorajszym wysiłku intelektualnym, do którego zmusiła mnie "Persona" (i dzisiaj kolokwium z chemii ;p) nie mam siły szukać sensu w tym filmie?

Maniaska

Mam dokładnie to samo zdanie na temat tego filmu. Zdjęcia bardzo ładne, ale tylko one i muzyka(choć czasem dość monotonna) stanowią o jako takiej wartości obrazu. Nie wiem, ja odniosłem wrażenie, że na ekranie działo się coś TYLKO wtedy, kiedy w tle słychać było właśnie muzykę. Dlatego równie dobrze film mógłby trwać o połowę krócej i BEZ tych wszystkich nudnawych dialogów. Jak dla mnie (5+).