PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108122}
6,9 201 tys. ocen
6,9 10 1 201258
5,6 28 krytyków
EuroTrip
powrót do forum filmu EuroTrip

i ją zdeptałem, normalne świętokradztwo, obraza mojej religii i w ogóle tragedia pod każdym względem. współczuje osobą którym ten film się podoba

ocenił(a) film na 10
aaa237

a ja współczuje tobie...

ocenił(a) film na 1
fornakter

a ja Tobie bycie nieczysty ;/

aaa237

LoL to było żałosne skąd wiesz że on się myje :D

ocenił(a) film na 1
PIXA_GOD

bycie nieczysty to mi chodziło o demona

aaa237

aaa237 czy Tobie się jeszcze nie znudziło denerwowanie innych, nieświadomych Twoich prowokacji? Gdzie nie wejdę to Ty! Skasowali Ci jedno konto, założyłeś drugie. Podziwiam, ja już bym sobie dawno odpuściła szczególnie, że filmy to chyba nie jest Twoja pasja.:)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
malibuu

Filmy to jest moja pasja, i nie prowokuje tylko piszę co uważam, dla mnie Eurotrip to herezja, a ostatnie minut to normalne i jawne świętokradztwo ;/

użytkownik usunięty
aaa237

To zostań przy High School Musical skoro to Twój ulubiony film. ;)

ocenił(a) film na 1

tak się składa że moim ulubionym filmem nie jest HSM tylko Przygody Robin Hooda

ocenił(a) film na 9
aaa237

To może zamiast oglądać idź do kościoła przy niedzieli : ) Ja wolę obejrzeć film.

ocenił(a) film na 1
saima

już byłem na mszy świętej :)

aaa237

Tla obroncow EUROTRIP polecam post wyzej :)

ocenił(a) film na 10
PIXA_GOD

,,LoL to było żałosne skąd wiesz że on się myje :D,, hahaha ale burn

...mam nadzieje ze zartowales-.-`

ocenił(a) film na 10
aaa237

,,a ja Tobie bycie nieczysty ;/,, ;D.. .. .dobre to było ale co do filmu to gust masz beznadziejny ;p film jest EXTRA!

aaa237

To się leczy...

aaa237

Człowieku idź się leczyć.

ocenił(a) film na 1
maxior

spadaj człeku ;/

aaa237

maxior ma rację, choć chyba w twoim przypadku na leczenie jest już trochę za późno.

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

ObiWanKenobi444 ty też spadaj ;/

aaa237

Ty jesteś z tych spod krzyża?

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

nie ja tych spod krzyża krytykuje bo to zbytni fanatycy

aaa237

A pasowałbyś do nich.

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

dla mnie krzyż to świętość a nie element gry politycznej

aaa237

a ty niby nie fanatyk.krzyz to tylko symbol.a ty masz w sobie tyle wku.rwienia i nietolerancji że nie jesteś w stanie nawet poczuć swojego boga.tylko napierdalasz formułki i nic nie czaisz, nie czujesz.Myślisz kur.wa że co jak to się skończy twoja rozkmina z umysłem zostanie?Rozpryśnie się to całe twoje ego poczucie wartości wyższości nad innymi tego nie będzie.Nie będzie już to miało znaczenia.Prawda jest taka że każdy ma swoją bajkę i niech w sobie w niej żyje.

aaa237

mi sie ten film podoba i nie masz mi czego współczuć.

ocenił(a) film na 8
aaa237

Łączę się z tobą w wierze i radzę ci nie oglądać komedii stworzonych później niż 80 rok. Po prostu puszczaj sobie Pasję dwa razy dziennie i nie wypowiadaj się na temat komedii i innych filmów rozrywkowych, mówię to dla dobra twoich i naszych nerwów.

ocenił(a) film na 3
aaa237

buahahaha człowieku jesteś prześmieszny ,,Eurotrip" obraża twoją religię, ale w innym temacie piszesz że mussolini był wspaniały.
Przypomnij sobie dekalog,a szczególnie 5 przykazanie...może zrozumiesz kim był mussolini. Nie jestem katoliczką, a lepiej od ciebie znam twoją religię.

ocenił(a) film na 1
blooddrunk

Mussolini był wspaniałym człowiekiem mężem stanu i narodu Włoskiego, takich przywódców potrzeba w Polsce, a co do filmu wczoraj podarłem jego plakat, ależ czuję się spełniony :)

ocenił(a) film na 8
aaa237

LOL, idz bronic krzyza czlowieku...
SZATAN Z TOBA.....\m/

aaa237

obraza religii mówisz ta?
To ja się pytam:
Gdzie był Bóg, gdy w Polsce, na świecie panowały kataklizmy (fale tsunami, trzęsienia ziemi, powodzie, tornada)?
Gdzie był Bóg, gdy w Polsce za czasów PRL'u Polak Polaka potrafił zabić?
Gdzie był Bóg, gdy miały miejsce 1 i 2 wojna światowa?
Dlaczego Aztekowie, Majowie, my do 966r. byliśmy Poganami? Do ameryki chrześcijaństwo przywieźli podróżnicy?
Dlaczego Grecy, Rzymianie, wielcy myśliciele mieli swoją mitologie, a nie wierzyli w chrześcijaństwo? (nie jestem pewny co do tego przykładu)/
Ludzie modlą się co niedziele, co dzień i co z tego mają?
Psychicznych księży, katechetki, którzy/które nazywają Kościół Katolicki świątynią?
Na koniec prywatna sprawa, gdzie był bóg gdy umarł mój dziadek? Przed wcześnie, bo w wieku 67 lat?
Chodziłem do kościoła co tydzień, miałem chrzest i komunie i co z tego? Ja różnicy w moim życiu nie widzę.
Jak mi odpowiesz na te pytania, a tym bardziej na główne: "Gdzie jest Bóg, podczas gdy jego dzieci się mordują i kto stworzył Boga" uznam, że jesteś naprawdę religijny.
Bo pójść do kościoła i sobie postać z kolegami to każdy potrafi (nie piszę, że Ty tak robisz).
No i zapomniałem o ostatnim. Skoro jest jeden Bóg to dlaczego jest tyle religii na świecie? Dlaczego ludzie umierają za wiarę, podczas gdy ta powinna ich chronić?
to tyle. Pozdro

użytkownik usunięty
Mitsugi

A to wina Boga że mordujemy się nawzajem,to Bóg dał nam władze na ziemi i Bóg może nam ją odebrać.
To my odpowiadamy za wszelkie zło na tej ziemi,patrzy się jak się nawzajem wyniszczamy i nie win go za to że ludzie przyjmują szatana zamiast jego miłości.

ocenił(a) film na 1
Mitsugi

"To ja się pytam:
Gdzie był Bóg, gdy w Polsce, na świecie panowały kataklizmy (fale tsunami, trzęsienia ziemi, powodzie, tornada)?
Gdzie był Bóg, gdy w Polsce za czasów PRL'u Polak Polaka potrafił zabić?
Gdzie był Bóg, gdy miały miejsce 1 i 2 wojna światowa?"

Nic nie dzieje się bez powodu, to tak jakbyś zapytał gdzie był Bóg jak Jego Syn umierał na krzyżu. Każdy musi przejść swoją drogę krzyżową aby móc zostać zbawionym. Osoby które nie wycierpiały na ziemi będą cierpiały w czyśćcu, cierpienie jest częścią zbawiania.

"Ludzie modlą się co niedziele, co dzień i co z tego mają?"

Bardzo wiele, ich modlitwy są wysłuchiwane, dochodzi do cudów i nawróceń.

"Dlaczego Aztekowie, Majowie, my do 966r. byliśmy Poganami? Do ameryki chrześcijaństwo przywieźli podróżnicy?
Dlaczego Grecy, Rzymianie, wielcy myśliciele mieli swoją mitologie, a nie wierzyli w chrześcijaństwo? (nie jestem pewny co do tego przykładu)/

Oni i tak wiedzieli że za świat coś odpowiada, chociaż nie znali nauki Jezusa Chrystusa. Czcili planety, zjawiska i bożków bo to były dla nich rzeczy potężne uosabiające jedynego Boga.

"Psychicznych księży, katechetki, którzy/które nazywają Kościół Katolicki świątynią?"

To są tylko ludzie, nikt oprócz Marii z Nazaretu i Jezusa nie jest bez grzechu i wad.

"No i zapomniałem o ostatnim. Skoro jest jeden Bóg to dlaczego jest tyle religii na świecie? Dlaczego ludzie umierają za wiarę, podczas gdy ta powinna ich chronić? "

To tak jak z niewiernym Tomaszem, on też nie uwierzył dopóki nie zobaczył. Ludzie są słabi, wątpiący a to wykorzystuje Lucyfer, on sprowadza ich na drogę która odwraca od jedynego Boga.

"Na koniec prywatna sprawa, gdzie był bóg gdy umarł mój dziadek? Przed wcześnie, bo w wieku 67 lat?"

Niech ziemia będzie mu lekka [*] Ale np. co ja mam powiedzieć mój dziadek umarł w wieku 58 lat, moja babcia przez 5 ostatnich lat życia była przykuta do łóżka, mój tata 10 lat umierał na raka. I to nie jest powód żebym miał do Boga żal, ty może tego nie zrozumiesz ale dla mnie Bóg jest miłością, i na ziemi odpowiada za nasze szczęście. I robi wszystko abyśmy byli szczęśliwi a ludzi zabiera gdy uznaje ze są na to gotowi.

ocenił(a) film na 7
aaa237

To jest forum FILMOWE, a nie religijne lub służące nawracaniu pogan. W zupełności rozumiem Twoją postawę i obrażone uczucia religijne i masz prawo do tego tak jak inni mają prawo być rozbawieni przez ten film i bynajmniej nie jest to powód by mówić o jakichś demonach... Nie każdy musi wyznawać katolicką religię żeby być dobrym człowiekiem. Sama jestem wierząca, ale po prostu nie uważam żeby filmweb to było odpowiednie miejsce i czas na takie dyskusje. Jak ktoś potrzebuje duchowego wsparcia to może się zgłosić do księdza na parafii.

aaa237

Sram na ciebie i na kościół. Sam wiesz że jesteś żałosnym ścierwem! Zdechniesz i... cię nie będzie. Nie ma Boga, nie ma piekła, ani nieba! Umierasz i nie ma nic. Jeśli tego nie pojmujesz to nie ma sprawy. Ja zawsze będę mógł się dzięki temu dowartościować, że jestem ponad milionami bezmózgich sług Watykanu. Gdyby tak zsumować wszystkie zbrodnie owej Mafii (krucjaty, mordowanie "pogan", murzynów) to Stalin, Hitler i Bin Laden razem wzięci to przy nich wzór miłowania bliźniego i moralności!

ocenił(a) film na 1
drakooxxx

to jaki sens ma twoje życie ? dla mnie ty jesteś uosobieniem człowieka nieszczęśliwego, który nie poznał Bożej miłości, do którego Bóg mówi podaj mi dłoń a ty Mu odpowiadasz wal się. To mi odpowiedz skoro Boga nie ma jak to jest że człowiek jest jedynym organizmem rozumnym ? Jak to jest że człowiek ma potrzebę w coś wierzyć ?

ocenił(a) film na 7
drakooxxx

Murzynów? Naćpałeś się?

ocenił(a) film na 8
rock79

chodziło mu o to, że mieszkańcy Afryki byli brani w niewolę, lub zabijani

ocenił(a) film na 7
aaa237

a twój post to obraza polskiej ortografii.. ;] najpierw naucz się poprawnie pisać, potem możesz zacząć myśleć o bezsensownym prowokowaniu ludzi..

ocenił(a) film na 1
Nyleith

"a twój post to obraza polskiej ortografii.. ;] najpierw naucz się poprawnie pisać, potem możesz zacząć myśleć o bezsensownym prowokowaniu ludzi.."

po pierwsze nie widzę abym popełnił jakikolwiek błąd ortograficzny w całej mojej wypowiedzi na tym temacie i po drugie nie prowokuje piszę to co uważam

ocenił(a) film na 9
aaa237

i alleluja że piszesz to co uważasz "za stosowne" ale widzisz ja sądzę że nakręcasz się tylko prowokowaniem ludzi,nie wiem co ci to daje (może to jakiś rodzaj zboczenia) ale czasem takie że tak powiem przygłupie wypowiedzi zostaw dla siebie .ciekawe jak se radzisz bez wirtualnego świata?

ocenił(a) film na 1
katakumby0

jak sobie radzę bez wirtualnego świata a dobrze

ocenił(a) film na 7
aaa237

jesli zdanie , w którym piszesz 'osobą' zamiast osobom to bak błędu to radziłabym Ci zaliczyć jakiś kurs wieczorowy czy coś.. wybacz, ale to jest tak głupie, że aż nierealne żeby ktoś to pisał na serio....

ocenił(a) film na 8
aaa237

Pisze się "osobom" - podstawówka się kłania

ocenił(a) film na 8
aaa237

why so serious?

użytkownik usunięty
aaa237

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/94721-jezus-przemawia.jpg

ocenił(a) film na 6
aaa237

Aż smutno mi czytać wypowiedzi obecnych tu "krytyków" Kościoła katolickiego (a wręcz wiary w ogólności)... Zarzuty tego kalibru - tj. na poziomie wynurzeń "zbuntowanego" gimnazjalisty -mogłyby nawet rozczulać, gdyby nie powtarzano ich - często bezrefleksyjnie - tak chętnie. Z drugiej strony - szkoda, że dyżurnego katolika tego wątku (aaa237 - czyżby tylko prowokator?) nie stać na rzeczowe odparcie nawet tak kuriozalnych ataków. Tak więc, cóż - poziom argumentów obu stron wyrównany. :D

Co do samego filmu, to całkiem fajny do obejrzenia, niektóre momenty naprawdę prześmieszne (klub Vandersexxx mnie wręcz rozwalił), inne zbyt przeciągnięte i przez to nieco "na siłę" (np. sceny z pociągowym Włochem gejem, walka z człowiekiem robotem), jeszcze inne faktycznie dość niesmaczne i żenujące (np. niektóre żarty watykańskie), wreszcie sporo po prostu zbyt prymitywnych. Ale ogólnie wrażenie pozytywne - dopóki nie szukamy filmu z wyższej półki, rzecz jasna.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
aaa237

dla mnie to jest głupi film zrobiony przez tępych amerykanów, niektóre sceny są wręcz obraźliwe, np. ukazanie w ten sposób Bratysławy jako przykładowego miasta europy wschodniej-to również tyczy się Polski, czy to jaką siłę ma dolar, w rzeczywistości gówno wart, jako waluta w tej cześć starego kontynentu....o Watykanie nie wspominając. Niektóre momenty może mnie rozśmieszyły, ale ogólnie ta produkcja zrobiła na mnie negatywne wrażenie.

ocenił(a) film na 1
arachnoidea1

przedstawienie Europy Środkowej to tragedia widać jak Amerykanie ...(tfuu to nawet nie naród tylko zbitek kolonistów z krajów Europy)
są wyedukowani

ocenił(a) film na 8
aaa237

Haha, brawo, że jesteś aż tak ograniczony, że nie wiesz co to znaczy parodia. Przeczytaj na wiki.

A ogólnie: GDZIE JEST KRZYŻ?

ocenił(a) film na 8
aaa237

Mam nadzieję, że to prowokacja i przykro mi, że jest na tak żenująco niskim poziomie ;)
Wygoogluj słowo komedia, a potem wróć jeszcze raz do filmu, który imo jest bardzo przyjemny ;)

ocenił(a) film na 10
aaa237

mi się bardzo podobał film i było z czego się pośmiać a co do religii przecież inne w innych filmach są tez jak niektórzy mówią obrażane a i tak się śmiejemy ,ich głupota co do pokazywania innych państw...to co? pokazują tylko ze jesteśmy od nich (jak mi się wydaje) mądrzejsi i tyle:)