PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108122}
6,9 201 tys. ocen
6,9 10 1 201258
5,6 28 krytyków
EuroTrip
powrót do forum filmu EuroTrip

Słaby

ocenił(a) film na 3

Już pomijając niesmaczne stereotypy, zwłaszcza ten z Bratysławą przedstawionym jak śmietnisko ( na szczęście spory udział przy robieniu go mieli Czesi, którzy nienawidzą się ze Słowakami, a nie np. Niemcy ) to ten film jak na komedię ma jedną dużą wadę, jest po prostu nieśmieszny.

Co by nie mówić, to śmieli się z Europy, ale kpili również sami w siebie, wyszydzali własną ignorancje, buractwo i nieznajomość świata oraz historii. Śmieszyło tylko mnie jak zamówili zwykłe ciasteczka, że byli w Holandii byli pewni, że są na haju. A potem ten Rasta i klienci patrzący na Nich jak na głąbów z myślą "typowi Amerykanie" :)

Wystawiłem 3/10, humor był po prostu prostacki.

ocenił(a) film na 7
BanderasKornel

mnie uśmiał tekst co powiedzieli "Europa to chyba najdziwniejsze państwo na świecie" (czy coś takiego). ; DD

ocenił(a) film na 3
advx

Jak dla mnie bardzo słaby film.Przedstawienie w ten sposób Bratysławy to żenada.Nas to może śmieszyć(choć mnie nie śmieszy) bo wiemy jak jest naprawdę.Problem polega w tym,że Amerykanie oglądając ten film tylko potwierdzają swój sposób postrzegania Europy wschodniej.Choć to tylko komedia to takie filmy sprawiają że przeciętny Amerykanin uważa nas za podludzi.

ocenił(a) film na 10
tomko55

ja bym proponowal troche dystansu bo to komedia a nie wierne odwzorowanie rzeczywistosci i trzeba wszystko brac komediowo a sie spinac ;]

ocenił(a) film na 7
tomko55

A kogo obchodzi za kogo uwazają nas Amerykanie?

ocenił(a) film na 6
tomko55

Więc co myślą o Ukraińcach Amerykanie po takim np. Hostelu? Film ma mi się nie podobać, bo korzysta ze stereotypów? Człowiek z odrobiną dystansu zdaje sobie sprawę z fikcyjności przedstawionych scen.

ocenił(a) film na 9
tomko55

ah to dobrze że my jesteśmy środkową europą.

ocenił(a) film na 8
BanderasKornel

Nie ma to jak ze śmiertelnie poważnym podejściem oglądać luźną komedię. Przy okazji nie ma sensu doszukiwać się go tam gdzie go nie ma. Branie wszystkiego do siebie też nie służy człowiekowi. Mnie osobiście film bardzo ubawił. Miałam ochotę na prostą komedię i to otrzymałam.

ocenił(a) film na 8
Kisamcia

właśnie, nie można tego brać zbyt poważnie :) rzadko mnie komedie śmieszą, jednak tym razem się udało. może mam prostackie poczucie humoru (pewnie zaraz ktoś mi tak napisze) ale w komediach chodzi o to,zeby się przy nich dobrze bawić :3

ocenił(a) film na 9
Kisamcia

Zgadzam się.
Wg mnie, to jedna z najlepszych komedii jakie oglądałem. Ale widać, poczucie humoru jest sprawą indywidualną.

BanderasKornel

To jest komedia, a nie film dokumentalny. Właśnie o to w niech chodzi- o wyolbrzymianie niektórych rzeczy, tak, że aż niekiedy to jest śmieszne :D Ja osobiście ubawiłam się, a przecież o to chodzi w tym gatunku filmu :P

ocenił(a) film na 8
BanderasKornel

Jedna z lepszych komedii ostatnich lat. Motyw z Bratysławą był akurat najgłupszy i przez to najlepszy . A tekst o serialu "Policjanci z Miami" , że to u nich nowość i własnie leci w TV a pociąg dopiero budują mnie rozśmieszył. I niech mi nikt nie mówi, że patrząc na to z naszej perspektywy nie ma w tym odrobiny prawdy. TVP?, PKP?

BanderasKornel

Oj Polacy! Nie musicie się na wszystko obrażać, to jest komedia, a więc - żart!! A nie od wczoraj wiadomo, że w porównaniu z metropoliami USA, my żyjemy na totalnym zadupiu.

ocenił(a) film na 4
marlena_lug

niektore motywy jak ten z anigelskimi kibicami, czy chocby zabawa za $1.80 w Bratyslawie nawet dobre, no ale cala reszta to typowy amerykanski syf, absurd za absurdem, ja bym tak na odwrot zobaczyl film gdzie jaja by robili z amerykanow a nie to jak oni lubia z europy czy chocby slawny borat

a jako ciekawostke butelka absinthu kosztuje ze $200 a ta laska po jednym lyku to by chyba zabilo te 70%

ocenił(a) film na 10
n0ah

Butelka absyntu za 200$? Chyba pomyliło ci się jedno zero i chciałeś napisać 20$ :))))