dla mnie to jest głupi film zrobiony przez tępych amerykanów, niektóre sceny są wręcz
obraźliwe, np. ukazanie w ten sposób Bratysławy jako przykładowego miasta europy
wschodniej-to również tyczy się Polski, czy to jaką siłę ma dolar, w rzeczywistości gówno
wart, jako waluta w tej cześć starego kontynentu....o Watykanie nie wspominając. Niektóre
momenty może mnie rozśmieszyły, ale ogólnie ta produkcja zrobiła na mnie negatywne
wrażenie.
Oj, czyżby film uraził twoje narodowo-katolickie i patriotyczne uczucia? Tak mi przykro... buahahaha.
Nie wiem czemu nawet dodali taką muzykę. Jak dla mnie, było to przedstawienie Rosji, a nie Słowacji. Mnie w Watykanie bardzo rozbawił.
0dyn - sądzę, że bardzo go uraziły. Niech wypowie wojnę amerykanom. haha
Skoro według Ciebie amerykanie są "tępi",swoją drogą ciekawe jak przy tak niskim poziomie IQ stworzyli najpotężniejsze mocarstwo na świecie i jako pierwsi stanęli na księżycu,to jakim słowem określić komedie tworzone w ostatnich latach w Polsce?A dolar w Polsce jeszcze nie tak dawno miał ogromną wartość,szczególnie w czasach "Pewexu" i masowych wyjazdów wykształconych Polaków do pracy przy azbeście gdzie zarabiali nieporównywalnie większe pieniądze do tych w naszym kraju,co akurat znam z autopsji.
Początkowo też myślałam, że to przesada, jeszcze niektórzy głupi Amerykanie pomyślą, że to prawda. Jednak tam wszystko było przesadzone i maksymalnie karykaturalne, więc nie wiem dlaczego autor przede wszystkim przyczepił się Bratysławy.
ale amerykanie również podchodzą do siebie z dystansem w tej produkcji. chociażby sceny w watykanie z dzwonem, wywołaniem burzy wokół śmierci papieża i jego ponownego wyboru. wszystkiego dotkną, nic ich nie obchodzi, nie mają bladego pojęcia o niczym i robią sobie ze wszystkiego jaja. wychodzą na ignorantów i kretynów. widzu, dystansu trochę do wszystkiego, można rozważać ten film z różnych perspektyw.
Dokładnie, oni ośmieszają europę a wy się z tego śmiejecie, nie ma to nic wspolnego z dystansem do siebie tylko z glupota i brakiem patriotyzmu, a ten film hm... no coz zenada dla glupich 12 latków
każdy wyraża to co myśli, dla mnie to komedia beton, zero inteligentnego humoru, czasem wręcz ordynarna...Najgorsze jest to, że nasze polskie, a właściwie już nie, kino realizuje większość produkcji typu: seriale czy teleturnieje na amerykańskich licencjach - dziadostwo i głupota. Niech każdy sobie np. porówna polską Rodzinę Zastępczą i wzorowaną na . . Rodzinkę PL . Jakiego typu niesie wartości serial 1 i 2 i co sobą prezentują. Miałem okazję obcować z amerykanami w Stanach i Polsce, zauważyłem, iż ci ludzie posiadają inne poczucie humoru i śmieszą ich rzeczy, które bynajmniej mnie w ogóle nie bawił--wspólne oglądanie ich komedii typu Skrzydła czy Przyjaciele. Najbardziej mnie wkur... i załamuje, że my jako 40 mil naród za hu... nic sami nie potrafimy stworzyć i wymyślić, choćby w tej kinowo-telewizyjnej materii, i praktycznie wszystko jak małpy zżynamy z zachodu....żal...żal dupe ściska.
Lepiej tego już się chyba ująć nie dało! Zgadzam się w 100% z Twoją wypowiedzią!