PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659455}

Exodus: Bogowie i królowie

Exodus: Gods and Kings
2014
6,1 68 tys. ocen
6,1 10 1 68379
5,0 29 krytyków
Exodus: Bogowie i królowie
powrót do forum filmu Exodus: Bogowie i królowie

Rozumiem, że ten film będzie opowiadał prawdziwą wersję czyli obecność zaawansowanej obcej
cywilizacja, której czlonkowie przeprowadzali eksperyment socjologiczny na starożytnych Żydach,
a nie te bajki opisane w Bibli.

HDMANIAK

Oooo! to było by wspaniałe, ale chyba raczej nie w tym świecie, w którym ludziom zależy na ugłaskanej bajce w sposób prosty objaśniającej jakże przerażająco niesamowity i skomplikowany świat:/ Pozdrawiam serdecznie myślących:)

neneh

Myślącym są osoby wierzące w UFO? No proszę. Brak jakichkolwiek dowodów na to, że obca cywilizacja stworzyła lub ucywilizowała ludzi. To jest właśnie bajeczką. Prędzej uwierzę że UFO i mity na jego temat są tak naprawdę projektem nazistów lub USA po wojnie.

KLAssurbanipal

Teraz wiele idiotek i idiotów mysli że jak sa anty biblijni to sa "yntelygentni"....signum temporum

straightlines

To żeś napisał...Dokładnie to samo mogę napisać o wierzących w boga. Ale przepraszam, wy jesteście wybrańcami, no tak. Jest tylko jedna jedyna prawda i kto ją podważy jest idiotą.
Zresztą inteligencja to zupełnie inne pojęcie...to umiejętność radzenia sobie w życiu, a nie wyuczona wiedza z przeczytanych książek lub wiara (w cokolwiek).

KLAssurbanipal

Z całym szacunkiem, ale niech mi ktoś pokaże prawdziwe dowody na istnienie boga (???). To już nic nie można napisać ani powiedzieć kwestionującego wiarę bo zaraz ktoś domaga się niepodważalnych dowodów, równocześnie wierząc w boga, którego nigdy nie widzieli na oczy. Ludzki umysł...w tę bajkę nie wierzę, ale w tą owszem.

A sam film pewnie obejrzę, bo moim zdaniem historie biblijne to ciekawy temat, żeby się trochę zrelaksować na koniec dnia...tak jak mitologia grecka czy filmy typu Władca Pierścieni.

Popow85x2

Odpowiadaj na temat. Pisałem o UFO. Albo odpowiadasz pod moim postem, albo pod czyimś, bo nie znoszę jak ktoś odpowiada do "ogółu", a nie każdy ma takie same poglądy.

KLAssurbanipal

A do kogo niby napisałem jeśli nie do Ciebie? Odpowiedź: do Ciebie. Temat: jak w tytule. Moja wypowiedź: rozwinięcie tematu. Teraz rozumiesz na czym polega forum?

Popow85x2

Jesteś przytomny? Napisałem, że:

''Myślącym są osoby wierzące w UFO? No proszę. Brak jakichkolwiek dowodów na to, że obca cywilizacja stworzyła lub ucywilizowała ludzi. To jest właśnie bajeczką. Prędzej uwierzę że UFO i mity na jego temat są tak naprawdę projektem nazistów lub USA po wojnie.''

a Ty odpowiadasz mi:

''Z całym szacunkiem, ale niech mi ktoś pokaże prawdziwe dowody na istnienie boga (???). To już nic nie można napisać ani powiedzieć kwestionującego wiarę bo zaraz ktoś domaga się niepodważalnych dowodów, równocześnie wierząc w boga, którego nigdy nie widzieli na oczy. Ludzki umysł...w tę bajkę nie wierzę, ale w tą owszem.''

Mam dosadniej wytłumaczyć? Napisałem, ze brak jakichkolwiek dowodów na UFO jako obcą cywilizację (bo to wg mnie bajki, do tej pory byłoby więcej dowodów niż nawiedzony Daniken czy pijani drwale ze Smallville). Nie wspominałem nic na tematy religii, a Ty mi wyskakujesz o o boskiej wierze. Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Jeśli tak, to może lepiej odstaw te piwo i wytrzeźwiej? Piszesz od rzeczy.

KLAssurbanipal

Piszesz co jest dla Ciebie bajką, ja napisałem co jest dla mnie. Jeśli to nie jest kontynuacją tematu biorąc pod uwagę, że poddałeś w wątpliwość wypowiedź twojej poprzedniczki (używając również własnych tez na temat UFO), to jesteś debil, tymbardziej używając zwrotów ''odstaw piwo itp''. Co Ty jasnowidz, że wiesz co ja teraz pije?

Popow85x2

Udowodnij, że Boga nie ma a dopiero później idź na wojnę z wierzącymi. Żelazna logika znowu atakuje. :)

DarkSith

Na szczęście nie muszę nic nikomu udowadniać, bo to nic nie zmieni...na pewno nie w moim życiu :).
A pogadać zawsze można ;)

neneh

Ok wszystko fajnie tylko w którym momencie ty wykazałaś sie mysleniem?

straightlines

Proponuję zobaczyć niezwykły "Kosmos" na National Geographic
to może pozytywnie wpłynąć na rozumienie. I myśl poszerzyć :) Pozdrawiam :)

neneh

Tak obejrzałaś jeden program i uważasz, że nabyłas wystarczająco wiedzy. Nie lubie frazesó którymi strzelasz bo sama spłycasz cała sprawę i na końcu jeszcze dodajesz, że pozdrawiasz myślących. Paradoks. Pozdrawiam.

straightlines

Z wzajemnością :)

HDMANIAK

Ja mam nadzieję na wersję biblijną, a nie bzdety o kosmitach. :) (Co nie znaczy, że wierzę w historyczność biblijnej, niemniej...).

HDMANIAK

@ HDMANIAK - Danikena się czytało? :) Taką wersję bardzo chciałbym zobaczyć, ale pewnie będzie to drugi "Gladiator" w biblijnej otoczce.

michal_jedraszczak

Też ;-). Pzdr.

michal_jedraszczak

Blagam... kazdy tylko nie Daniken - najbardziej wysmiana i nieszanowana postac powiazana z archeologia i historia Ameryki Prekolumbijskiej. Serio... inni ufo-maniacy sa przynajmniej o tyle normalniejsi, ze nie robia z siebie naukowcow. Chociaz z drugiej strony Daniken osiagnal juz taki rozglos - bylem juz na kilku wykladach, gdzie majanisci itp wysmiewali jego bzdety. Nawet na Wayebie sie o tym czlowieku wspomina :D mam wrazenie, ze nawet o nie wierzy w swoje bzdety i robi to tylko dla kasy i zabawy

dann91

Nigdzie nie napisałem, że wierzę w to co pisze Daniken, a jedynie to że przeczytałem kilka jego książek. Jednego mu nie można odmówić - wyobraźni.

michal_jedraszczak

Z tym ostatnim sie zgodze :) Daniken moglby sie zabrac za pisanie ksiazek fabularnych - czuje, ze odnioslby wielki sukces

dann91

Co nie zmienia faktu, że niektóre teorie są wiarygodne i idzie w nie uwierzyć, jak chociażby dziesiąta planeta w układzie słonecznym.

gry270

Jaka 10 ?
Jak jest 8 ,pluton zostal wykluczony juz jakis czas temu bo odkryto wieksze ciala niebieskie wieksze od plutoma czyli zamiast dodawac kolejne nascie cz dziescia planet wykluczyli plutn i jest spokoj )))) Teoria jak najbardziej trafna.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Porter_5

Ha ha zayebiste :-)

ocenił(a) film na 6
HDMANIAK

Ja tylko przypomne , ze Jezus powiedzial - moje krolestwo pochodzi nie z tego swiata , czyli jaknajbardziej jest to obca cywilizacja.

octstuff23

No i wszystko jasne.

ocenił(a) film na 6
HDMANIAK

widze ze naśmiewacie się z przesłań biblijnych nowożytne ludki. Ten się smieje kto się smieje ostatni , czytajcie sobie dalej o kosmitach...

megakruker

Nie napinaj się tak megakruker, bo Ci coś pęknie.

ocenił(a) film na 9
megakruker

hahahahahahahahaa :D kocham podejście ciemnogrodu do tych kwestii :D

ocenił(a) film na 6
LadyAnila

dobrze ze wy jesteście otwarci na swiat - Europejczycy. Wole dalej swój ciemnogród...

LadyAnila

Według niżej cytowanych słów można dopatrzeć się innego znaczenia ciemnogrodu :
J1,9-10 Prawdziwa światłość, która oświeca każdego człowieka,przyszła na świat.
Na świecie był i świat przezeń powstał, lecz świat go nie poznał.
Jeżeli ktoś chce żyć w ciemności to jego wybór.

LadyAnila

Dla mnie nie prezentujesz lepszego poziomu wierząc w bajki o kosmitach, ciemnogrodzie. ;)

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

z kolei dla mnie, ignoranci tacy jak ty, nie reprezentują żadnego poziomu :D skala cie nie obejmuje.

LadyAnila

Bezczelny tekst. Nigdy nie dojdziesz do takiego stanu wiedzy na temat czasów starożytnych jaki ja mam teraz. Żenująca jesteś i prosta co potwierdasz postem.

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

hahahahahahahaha :D czyżbyś dysponował wehikułem czasu?:D

LadyAnila

Widzisz, taka prosta rzecz a wykracza poza progi Twojego myślenia. Wystarczy czytać, sięgnąć do źródeł, zagłębiać się w temat a nie bezmyślnie siedzieć na necie i powielać zdanie większości.

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

otóż to, wystarczy sięgnąć do źródeł!
wielu źródeł :D jednakże nie zawierzać ślepo wszystkiemu, bo jak wiadomo papier każdą historie przyjmie :D
ty jednak zaliczasz się do tej grupy ignorantów, którzy ślepo wierzą tylko w to na co pozwala otwartość umysłu, a raczej jego brak :D

LadyAnila

Smutne jest, że internet jest anonimowy. Każdy może każdemu pojechać i udawać kim nie jest.
Masz taką wiedzę? To podaj jakieś sensowne argumenty za kosmitami, a nie fragmenty Danikena co jest tutaj modne.

ocenił(a) film na 9
KLAssurbanipal

chyba masz na myśli siebie :D cóż tak to jest jak się postrzega ludzi poprzez pryzmat własnego ja :P

to nie moda mną kieruje, a przekonanie o słuszności prawd głoszonych przez Danikena :D z którymi jak mniemam, jesteś zaznajomiony więc nie ma potrzeby się produkować :P

LadyAnila

To juz oficjalne jestes naczelna idiotka tej części forum. Gratuluje. Nagrode przeslemy pocztą. Wiesz co to poczta?

LadyAnila

Kto Cię nauczył tak szczekać? Mama, tata? Koledzy powiedzieli że głos możesz dać w internetach? A do budy i cicho tam.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ty :*
PS:dlaczego Tata z małej literki? jakieś traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa? xD

LadyAnila

Bo jako drugie słowo w zdaniu piszemy z małej ciemnoto

ocenił(a) film na 9
straightlines

tak jak myślałam :D:D moje wyrazy współczucia xD

LadyAnila

Ciemnogrodu?? A ty skąd jestes z Jasnogrodu?? Kolejna idiotka mająca sie za kogoś lepszego.

ocenił(a) film na 9
straightlines

bardzo mi schlebiasz :D

LadyAnila

No ja bym sie nie cieszył. Ale widać żeś tępa, napisałęm Ci dosadnie a ty sie jeszcze cieszysz.

ocenił(a) film na 9
straightlines

jestem wręcz przeszczęśliwa::D

LadyAnila

Pochwal sie rodzicom ze taka tepa dziatwe wychowali