PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=154668}

Facet z ogłoszenia

Must Love Dogs
2005
6,3 20 tys. ocen
6,3 10 1 19983
5,7 3 krytyków
Facet z ogłoszenia
powrót do forum filmu Facet z ogłoszenia

No oczywiście chyba jak zawsze książka jest o niebo lepsza. W filmie wątki są troszku
pomieszane i troszke dopowiedziane pewnie zeby film wydal sie ciekawszy albo zabawniejszy.
Ogolnie srednio mi sie podobal moze gdybym obejrzała go zanim przeczytałam książkę dałabym
wyższą ocene. Ogólnie polecam książkę jest lepsza...

ocenił(a) film na 7
szyszka26

A możesz mi powiedzieć, kto jest autorem książki , chętnie przeczytam :-) i czy jej tytuł jest taki jak tytuł filmu?

ocenił(a) film na 7
syla31

Tytauł ksiazki to porostu " Facet z ogłoszenia" autorstwa Claire Cook :)

ocenił(a) film na 7
Sarah_7

dziękuję :-) swoją drogą, szkoda ,że polski tytuł nie brzmi tak ja oryginalny:-) - tu pozdrawiam wszystkich miłośników piesków i Ciebie :-)

ocenił(a) film na 7
syla31

W sumie PL tytuł musiał by brzmieć mniej więcej jak " Musi kochać psy " albo "Miłośnik psów " ?
Czy ja wiem..w sumie chcociaż tytuł trochę oddaje głowny motyw filmu ;p
I pozdrawiam również ;)

ocenił(a) film na 7
Sarah_7

Tak, dokładnie: "Musi kochać psy" :-) Czyż to nie jest lepszy wyznacznik, od np. "musi być przystojny"? wg mnie tak! :-)

ocenił(a) film na 7
syla31

Lepiej brzmi ;p
I co , znalazłas ksiązkę ?

ocenił(a) film na 7
Sarah_7

W następnym tygodniu zamierzam poszperać w 2 bibliotekach, lub zajrzeć do księgarni, nie chciałabym e-booka, wole papierową wersję zawsze. Ale na pewno poszukam, bo potrzebuje teraz czego optymistycznego.Ale co tam książka, ważne,że 2 miesiące temu znalazłam psiaka! Kochaną bezdomną bidule, którego pokochałam nad życie,i On mnie chyba też :-)

ocenił(a) film na 7
syla31

O prosze , jaka rasa ? Czy moze kundelek ? :>

ocenił(a) film na 7
Sarah_7

Taki kundelek, śliczny Słodziak i niesamowita przytulanka z niego - gdy jest tulony i głaskany niczego mu do szczęścia nie brak :-),ale to pewnie dlatego,że z tego co słyszałam przeżył "swoje":-(

ocenił(a) film na 7
syla31

To ciesze się :)
A mi udało się dorwac ksiązkę :0

ocenił(a) film na 7
Sarah_7

Serio? gdzie??? :-)

ocenił(a) film na 7
syla31

Na Allegro ;)

ocenił(a) film na 7
Sarah_7

warta zakupu? czytałaś już?

ocenił(a) film na 7
syla31

Dałam za uzywke 10 ;D [ wliczona juz wysyłka] , także..;p Jeszcze nie czytałam ;)

ocenił(a) film na 6
szyszka26

Film i książka to jakby dwie różne historię oparte na tym samym motywie - tak bardzo scenarzyści rozjechali się z pierwowzorem. Moja opinia o książce tutaj http://szczyptaromansu.blogspot.com/2015/05/facet-z-ogoszenia-clair-cook.html