Co za głupi film ;// oglądałem go na obozie jak była brzydka pogoda !! Pff
Wynudziłem się strasznie :/ Nie dośc że nudny i nierealny to jeszcze te Forest Gump chyba był jakiś upośledzony :| A przynajmniej tak sie zachowywał !! Żal.pl
Drogi Zalozycielu tematu,
Jezeli w filmach ulubionych ma sie takie filmy jak "Hannah Montana", to nic dziwnego, ze tenn film sie nie podobal. Do niego trzeba troche dorosnac. Polecam obejrzec za pare lat.
racja. Zgadzam się z przedmówcą. Ale do tego filmu nie wystarczy dorosnąć tylko dojrzeć. W filmwebie powinien być taki ranking dla widza bardziej dojrzałego przynajmniej od 16 lat. Ale to przecież też da się oszukać. Ja ten film nawet gdy oglądałem będąc dzieckiem bardzo mi się spodobał. Gdy pierwszy raz widziałem film miałem 10 lat . I przez te następne 10 nie zmieniłem zdania. To mój ulubiony film.
co ty pieprzysz dzieciaku masz jaki problem z samoakceptacjac prawdopodobnie. Dla Ciebie transformersy to szczyt ambitnego kina. Gowniarz Boze po co ja z gagadkiem dyskutuje....
Jeżeli ktoś ocenia którąkolwiek z części pił na 8 to sory ale musi być kretynem. I o high school musical to już nie wspomnę nawet:)
Widac ze znalazl sie prawdziwy koneser kina. Gratulacje gratulacje naprawde Scooby-Doo to jest arcydzielo nie to co Forrest Gump:)
Witam
zaświadczam że nie mam 13 lat.
Nie wiem czy to prowokacja czy nie i może wam podniosę ciśnienie, ale częściowo podpisuje się pod postem założyciela tematu.
Może zacznę od pozytywów.
Gra aktorska oczywiście dobra, tak ogólnie to Tom Hanks zwykł świetnie wypadać w większości produkcji jak "Zielona Mila" czy "Szeregowiec Ryan".
Natomiast ten specyficzny klimat oraz fabuła po prostu nie są dla mnie.
Niestety nie zainteresowały mnie perypetie upośledzonego Foresta.
Ciężko to uargumentować. To tak jakby ktoś miał uargumentować dlaczego nie smakuje mu seler.
Sorry za offtopic ale to tak samo jak było u mnie z "Szeregowcem Ryanem". Sceny bardzo realistyczne,
efekty i dźwięk na wysokim poziomie, gra aktorska świetna, dobra fabuła, dobrze oddane realia wojny.
Jeśli chodzi o moje subiektywne odczucia, to tamten film również mi się nie podobał, bo po prostu nie lubię filmów wojennych.
Oczywiście nie znaczy to że dałem ocenę 1. Pozostałe składowe zostały oceny były przecież wysokie.
Jedyne co mnie trochę denerwuje to to, że wypisujecie że ktoś się nie zna, (może i tak jest) ale tak naprawdę to
mało kto z was podał konkretne argumenty dlaczego ten film był taki świetny i genialny.
film zmusza do wielu przemyśleń, pokazuje jak żyć i jakie życie bywa. Pokazuje czym jest przyjaźń i miłość. Wszystko to jest ubrane w świetną grę, zdjęcia, fabułę, reżyserię, muzykę (!). Jednym słowem: arcydzieło
Właśnie takie wypowiedzi szanuje. A to że nie masz 13 lat od razu da się rozpoznać czytając twój post.
Co do szeregowca zgadzam się film mi się również nie spodobał. Ale nie ze względu że nie lubię filmów wojennych ale z tego, że nie spodobała mi się ta cała sytuacja w której osadzeni są aktorzy ta cała misja w której najlepszy oddział wyrusza by zginąć na poszukiwanie jednego żołnierza. To nielogiczne. To mnie męczyło podczas całego filmu.
A co do Forrest Gump i Zielona mila to uważam je świetne filmy. Są to moje dwa ulubione. Nie chodzi o to że lubię Hanksa. Oba filmy mają innych reżyserów. Ale oba przekazy bardzo trafiły do mnie.
W Forrescie spodobała mi się gra aktorska, dużo dobrych cytatów które z ust człowieka którym ma sparaliżowaną jedną kulę mózgową brzmią genialnie. Można było się zastanawiać czy Forrest Gump jest głupi czy genialny. Okazało się że jedno i drugie i to było właśnie w tej postaci fajne. To jak zareagował na śmierć matki i śmiertelną chorobę żony było dla mnie zdumiewające. W filmie było wiele zwrotów akcji i to było najlepszą stroną filmów. Każdy film składa się z zwrotów akcji a w tym było ich naprawdę wiele. Nie nudził ani przez chwilę bo podszedłem do niego bardzo emocjonalnie.
Sparaliżowanie jednej kuli mózgowej sprawia że osoba ma trudności w nauce i przystosowaniu się do społeczeństwa. Jednak doskonale radzi sobie w innych sprawach. Forrest się z tym urodził świadczą o tym momenty gdy najszybciej z wszystkich składał pistolet, był niezwyciężony w ping ponga i szybko biegał. Dzięki tym cechom wszystkiego czego się dotknął zamieniał w sukces. Miał też wielkie szczęście dzięki któremu film był dla mnie jeszcze ciekawszy.
Dla ludzi którzy dają 1 albo 2 pokazuje to że nie potraficie oglądać filmów.
To jest film bardzo inteligentny i nie chodzi o postać czy zdarzenia, bo są nierealne ale o sens! Mówi o tym co jest ważne w życiu ale Ty chyba tego nie dostrzegłeś\aś. No cóż, każdy ma własne zdanie, a takie jest moje.
NIEKTÓRYM radze zostać przy oglądaniu takich filmów jak np. "Dom woskowych ciał", "Dziewczyny z drużyny" lub "barwy grzechu". Innym sposobem spędzania wolnego czasu, przy którym mogą pozostać to wyszukiwanie ekscytujących i jakże wzruszających momentów z życia WIELKIEJ gwiazdy Paris Hilton.
Mam też do NIEKTÓRYCH prośbę, aby nie ośmieszali się przedstawiając swoje ZDANIE o klasykach filmowych.
Dziękuję za uwagę-Paulina :)
Mój powyższy komentarz nie jest skierowany do georgetj85, bo ta osoba nie wypisuje GŁUPI FILM!!!!!
Właśnie się tak zastanawiam czym mnie ujął ten film... i dochodze do wniosku, że niewiele pamiętam. Trudno jest mi się wypowiedzieć na temat walorów artystycznych, tudzież duchowych ;). W filmie o tym głupku najbardziej ujęło mnie samo założenie filmu. Mimo, że facet nie był inteligentny, doskonale radził sobie w życiu. Dla mnie jest to dowód, że w życiu liczy się najbardziej serce człowieka, a nie rozum. Druga sprawa to wątek jego przyjaciela -nie mogę za bardzo opisywać filmu, bo zablokują wątek, ale doskonale był tu przedstawiony motyw wiary i samo podejście Gump'a do religii... a końcowa scena.... to po prostu łzy ciekną po policzką, naprawdę piękny film. Nie dziwię się, że komuś może się nie podobać ten film. Nie jest on jakoś specjalnie dynamiczny, a np. dla niektórych te prawdy życiowe w nim zawarte mogą być banałem, bo np. żyją w podobny sposób jak Forrest ;) Film nie jest jakoś szczególnie wybitny, ale obiektywnie trzeba przyznać, że jest bardzo dobry.
Jak ty oceniasz hannah montane, oceniasz na 10 ,a Zieloną mile na 7.To widać,że znasz się na filmach.
Jak ty oceniasz hannah montane na 10 ,a Zieloną mile na 7.To widać,że znasz się na filmach.
Pogadamy jak skończysz podstawówkę. A tak w ogóle ty jakiś transseksualny jesteś?
"Forest Gump chyba był jakiś upośledzony". Leżę:) Jednym słowem "pff". Ewentualnie "żal.pl". Mi się Forrest Gump średnio podobał, ale tymi "genialnymi" hasłami sam zachęcasz mnie do dodania Forresta do ulubionych. No bo jeśli tobie ten film się nie podobał, to znaczy, że to arcydzieło.
Widaż, że autor tematu to fan: beznadziejnych telenoweli, nudnych i przesłodzonych komedii romantycznych i "musicalu" High School Musical - z Efronem ( z którego żaden aktor) na czele i polskich dennych seriali, wnioskując jest on w SP więc po co zbędna dyskusja z dzieckiem?
Przecież ten temat, oraz całe konto tego typka to prowokacja... Nie wyobrażam sobie żeby ktoś kto jest fanem Paris Hilton czy Lady Gagi (ch*j wie jak to się pisze) oraz dla ktorego arcydziełem kinematografii jest Hannah Montana, brał się za ocenę Foresta Gumpa, po prostu nie dopuszczam do siebie takiej możliwości...
Jak dla mnie prowokacja, chociaż nie da sie ukryc calkiem udana (troche postow nalapal).
Takie konta powinno się usuwać (nawet jeżeli są prawdziwe :) )...
ale jeżeli to nie jest prowokacja to ja tracę wiarę w ludzi. I po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu że filmweb powinien być od 18 ;/
Oczywiście bez obrazy dla tych normalnych ludzi ponizej 18;p
Powinni jakąś selekcje wprowadzic przy procesie rejestracji.
tyle powiem ci malkontencie z pierwszej strony -
"BIEGNIJ MATEUSZ xD BIEGNIJ!!!!!!!!!!!!!"
normalni wiedza o co chodzi. peace
hahahahaha hana montana i HSM mają u niego 10 , a Forresta uznał za syf.
Milczę. To wystarczy za komentarz
A ja przyłączam sie do milczenia, bo aż brak słów.
Kolejny przykład, że głupoto ludzka nie ma granic.
żałosne, idz lepiej sobei Pooglądaj ta swoją ulubiona Paris Hilton XD XD XD, wątpie,że chłopaczek dorośnie do czego kolwiek.
"Nie dośc że nudny i nierealny to jeszcze te Forest Gump chyba był jakiś upośledzony :| A przynajmniej tak sie zachowywał !! Żal.pl"
Przeraża mnie czytanie takich postów i staram się jak mogę nie reagować, tak nie wytrzymałem teraz. Mam tobie użytkowniku jedno do powiedzenia i nie będę nawet dyskutował, nawet jeśli będziesz tu się rzucał.
Słuchaj więc - jeśli masz ok. 10 lat to połowicznie ci wybaczam i ta połowa, która ci wybaczyła goni cię po rozum do głowy. Poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył że musisz się za siebie wziąć.
Jeśli natomiast masz już ok. 17 lat to mi wlasnie ciebie "Żal.pl". STUPID IS AS STUPID DOES i zastanów się nad tym.
A teraz coś ode mnie na temat filmu. Nie czytałem jeszcze żadnej recenzji filmu, więc piszę to full honest. :) Wydaje mi się, że reżyser starał się ukazać, że dając z siebie wszystko, konsekwentnie zmierzając ku celowi jaki się sobie zamierzyło (bądź w większości w przypadku Forresta ktoś mu go zasugerował:p), nie mając w sobie krzty nienawiści - można w życiu coś osiągnąć, nawet będąc trochę (i tu miałem problem ze wstawieniem odpowiedniego wyrazu:p) "opóźnionym". W żadnym wypadku nie chcę tu Forestowi ubliżyć, ale szczerze nie wiem jaki wyraz do niego pasuje. :)
Stupid is as stupid does :) 9/10