film ten w świadomości przeciętnego widza głównie zapamiętany będzie z hasła ,,biegnij Forrest''.
Już lepiej gdyby większość kojarzyła go z tekstu o pudełku czekoladek...
I dla większości o czym może nie wiesz kojarzy się właśnie z tym pudełkiem czekoladek a nie z "RUN FORREST RUN"
Mi najbardziej zapadł w pamięci tekst : " Poznasz głupiego po czynach jego " przewijający się przez cały film.
O właśnie to samo chciałam napisać. Jak ktoś mówił w filmie "Jesteś nienormalny czy głupi?" to ja zawsze z lektorem "Poznasz głupiego po czynach jego". Ten tekst mi się zawsze z FG będzie kojarzyć;-).
Ostatnie co myślę o tym filmie to hasło "biegnij forrest". Jednak odbiorcą do tego tekstu co napisałeś jest amerykański widz. Ja myślę, że już po ocenie tego filmu na tym portali widać, że ludzie wyciągnęli z tego filmu wszystko co miał do przekazania. Zresztą właściwie nigdy nie widziałem filmu który w tak humorystyczny i prosty sposób trafia do widza. Faktycznie ludzie podchwycili hasełko biegnij forrest ale tylko durni amerykanie, z tekstu o czekoladkach nie ma jak się nabijać.