Witam, czy ktoś wie lub wie gdzie można znaleźć informacje gdzie kręcono film? Chodzi mi o sceny na wsi, dom rodzinny Kasi oraz dom Kasi po ślubie z Pawłem, bo pierwsza część głównie w Warszawie.
Nie jestem z tamtych rejonów. Po waszych wpisach gdzie to było nagrywane znalazłem najbliższą stację kolejową moim zdaniem i skojarzyłem to z filmem
Stacja na której wysiada babcia Wolańska i szuka taxi to miejscowość Jeżewice. Można przeczytać na budynku na filmie. Jest to w innym miejscu ale tam była nakręcana ta scena oraz scena jak Kasia wsiada z Piotrusiem do pociągu do Warszawy a Paweł ich odprowadza.
http://www.s-l.cal.pl/galeria3/displayimage.php?album=30&pos=10
Minęło już tyle czasu, a zdjęć brak. :( Dostał je ktoś w ogóle w tym 2011 roku?
Jeśli kogoś interesuje to na Google Street View można zobaczyć parę lokacji z filmu, o to co znalazłem, link do mapy plus link do sceny z filmu. Wstawcie sobie kropki do adresu bo inaczej nie da się wkleić linka:
trojanowskipawel(kropka)w(kropka)interii(kropka)pl/Galimatias(kropka)txt
Bardzo fajny pomysł z ta stroną. Niestety odnośniki do konkretnych scen u mnie nie działają. Wciąż mnie przenosi do momentu w którym skończyłem oglądać pierwszy fragment mimo, że kopiuje pozostałe adresy. Mam nadzieję, że będzie tego więcej zwłaszcza z pierwszej części Kogla-Mogla. :)
A linki do gogle street view działają ? Jak coś dodałem czasy poszczególnych scen zapraszam ponownie
trojanowskipawel(kropka)w(kropka)interii(kropka)pl/Galimatias(kropka)txt
Owszem ciekawy zestaw linków, bardzo dobrze udokumentowany.
Dzięki kolego.
Niestety dom Solskich widzę na GSV już był w trakcie ocieplania,
więc teraz już zapewne zniknął całkowicie pod nową powłoką!
Szkoda, co prawda Zenusiowi i matce będzie teraz cieplej ;)
Na dzień dzisiejszy nadal nic się nie zmieniło choć jednak ciężko jest rozpoznać budynek ponieważ bardzo dużo budynków powstało w sąsiedztwie. Ja jestem koło tego domu :) jednak nagrywania filmu nie mogę pamiętać bo nie było mnie jeszcze na świecie:)
ale znam właścicieli posiadłości.
Ten dom na wsi się prawie nic nie zmienił. Do okoła tak samo np jak masz scene gdy Kasia ucieka z domu widać 2 domy jeden z cegieł drugi żółty do dziś tak wyglądają. Dom Kasi ma nawet ten sam płot co w filmie i te same drzewa. Nawet buda od psa stoi w tym samym miesjcu ;)
Jak cezarylee Rozczep 25. Wpisz sobie w google map i przeciągnij żółtego ludzika a ujrzysz ich dom ;)
Witam wszystkich... Dzis sie przejechalem do Roszczepu i Nowych Ręczai,wiec mam i fotki i filmiki z tych niecodziennych miejsc. napisze tylko, ze dom Kasi i Pawła wyglada duuzo gorzej niz w czasie krecenia zdjec, wiec jak ktos chce zdjecia lub filmiki prosze pisac do mnie.
nie mogę napisać e-maila, bo traktuje to jako link i nie chce go puścić, do ciebie bezpośrednio nie mogę napisać. Wpisz w google wodzirej fantomasz, tam w dziale kontakt będzie e-mail do mnie. Będę mocno wdzięczny za zdjęcia z Roszczepu i Nowych Ręczaj.
To ja mam dla wszystkich gorącą niespodziankę zobaczcie sobie w youtube
Kogel Mogel Dom rodzinny Solskich
Kogel Mogel II Dom Kasi i Pawła
wpiszcie sobie po kolei te hasła są one na koncie youtube o nazwie Jarosław Awgul
Witam! Jestem bardzo bardzo bardzo zainteresowana wszelakimi zdjęciami i filmikami dotyczącymi aktualnego wyglądu miejsc z planu filmu... Jeśli więc mogłabym otrzymać "coś" na maila to z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
czy ktoś kto mieszka w tamtych rejonach może zrobić jakiekolwiek zdjęcia domów, Solskich lub Zawadów, wrzucić do neta i zamieścić tutaj linka? Dodatkowe pytanie - czy ktoś wie gdzie kręcono scenę, gdy Marian Wolański pyta jakąś babcię gdzie mieszka Katarzyna Solska?