PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1179}
7,1 84 tys. ocen
7,1 10 1 83622
5,5 28 krytyków
Galimatias, czyli kogel-mogel II
powrót do forum filmu Galimatias, czyli kogel-mogel II

Witam, czy ktoś wie lub wie gdzie można znaleźć informacje gdzie kręcono film? Chodzi mi o sceny na wsi, dom rodzinny Kasi oraz dom Kasi po ślubie z Pawłem, bo pierwsza część głównie w Warszawie.

slawek80_2

jesteś z gminy Klembów bo ja tak a i czy na stacji jest napisane Krusze czy zgadleś powiedz

wisera

Nie jestem z tamtych rejonów. Po waszych wpisach gdzie to było nagrywane znalazłem najbliższą stację kolejową moim zdaniem i skojarzyłem to z filmem

slawek80_2

Stacja na której wysiada babcia Wolańska i szuka taxi to miejscowość Jeżewice. Można przeczytać na budynku na filmie. Jest to w innym miejscu ale tam była nakręcana ta scena oraz scena jak Kasia wsiada z Piotrusiem do pociągu do Warszawy a Paweł ich odprowadza.
http://www.s-l.cal.pl/galeria3/displayimage.php?album=30&pos=10

ocenił(a) film na 10
lukmail

Minęło już tyle czasu, a zdjęć brak. :( Dostał je ktoś w ogóle w tym 2011 roku?

ocenił(a) film na 10
Telewidz

Jeśli kogoś interesuje to na Google Street View można zobaczyć parę lokacji z filmu, o to co znalazłem, link do mapy plus link do sceny z filmu. Wstawcie sobie kropki do adresu bo inaczej nie da się wkleić linka:

trojanowskipawel(kropka)w(kropka)interii(kropka)pl/Galimatias(kropka)txt

ocenił(a) film na 10
PabloTT

Bardzo fajny pomysł z ta stroną. Niestety odnośniki do konkretnych scen u mnie nie działają. Wciąż mnie przenosi do momentu w którym skończyłem oglądać pierwszy fragment mimo, że kopiuje pozostałe adresy. Mam nadzieję, że będzie tego więcej zwłaszcza z pierwszej części Kogla-Mogla. :)

ocenił(a) film na 10
Telewidz

A linki do gogle street view działają ? Jak coś dodałem czasy poszczególnych scen zapraszam ponownie

trojanowskipawel(kropka)w(kropka)interii(kropka)pl/Galimatias(kropka)txt

ocenił(a) film na 10
PabloTT

Tak, linki do Google Street działają.

ocenił(a) film na 7
Telewidz

Owszem ciekawy zestaw linków, bardzo dobrze udokumentowany.
Dzięki kolego.

Niestety dom Solskich widzę na GSV już był w trakcie ocieplania,
więc teraz już zapewne zniknął całkowicie pod nową powłoką!
Szkoda, co prawda Zenusiowi i matce będzie teraz cieplej ;)

PabloTT

gdzie te linki?

lukmail

Na dzień dzisiejszy nadal nic się nie zmieniło choć jednak ciężko jest rozpoznać budynek ponieważ bardzo dużo budynków powstało w sąsiedztwie. Ja jestem koło tego domu :) jednak nagrywania filmu nie mogę pamiętać bo nie było mnie jeszcze na świecie:)
ale znam właścicieli posiadłości.

ocenił(a) film na 8
lukmail

Ten dom na wsi się prawie nic nie zmienił. Do okoła tak samo np jak masz scene gdy Kasia ucieka z domu widać 2 domy jeden z cegieł drugi żółty do dziś tak wyglądają. Dom Kasi ma nawet ten sam płot co w filmie i te same drzewa. Nawet buda od psa stoi w tym samym miesjcu ;)

ocenił(a) film na 10
Eastwood_filmweb

Czy to Roszczep 25 ?? tak mi sie kojarzy..

ocenił(a) film na 8
cezarylee

Tak to ten ;) Na mapie google go idealnie widać.

ocenił(a) film na 8
cezarylee

Pół roku temu robiłem screeny domu z serialu i dziś mam tego troche ;)

ocenił(a) film na 8
lukmail

Jak cezarylee Rozczep 25. Wpisz sobie w google map i przeciągnij żółtego ludzika a ujrzysz ich dom ;)

Eastwood_filmweb

Witam wszystkich... Dzis sie przejechalem do Roszczepu i Nowych Ręczai,wiec mam i fotki i filmiki z tych niecodziennych miejsc. napisze tylko, ze dom Kasi i Pawła wyglada duuzo gorzej niz w czasie krecenia zdjec, wiec jak ktos chce zdjecia lub filmiki prosze pisac do mnie.

Voltage00

witam tez bym prosil o fotki

radson_filmweb

gdzie Ci wysłac???

Voltage00

Voltage00, ja też poproszę o zdjęcia

Wodzirej_Fantomasz

nie mogę napisać e-maila, bo traktuje to jako link i nie chce go puścić, do ciebie bezpośrednio nie mogę napisać. Wpisz w google wodzirej fantomasz, tam w dziale kontakt będzie e-mail do mnie. Będę mocno wdzięczny za zdjęcia z Roszczepu i Nowych Ręczaj.

Wodzirej_Fantomasz

Mam podobny problem, dlatego poproszę o zdjęcia na fasollek@wp pl
Dziękuję

Voltage00

nie moge wyslac bo widzi mojego e-maila jako link zew.podaj mi swój e-mail

Voltage00

piechos @ onet . eu to moj e-mail tylko wszystko pisane łącznie

Voltage00

Witam, też proszę o zdjęcia na michal96c@onet.eu

michal96c

To ja mam dla wszystkich gorącą niespodziankę zobaczcie sobie w youtube
Kogel Mogel Dom rodzinny Solskich
Kogel Mogel II Dom Kasi i Pawła

wpiszcie sobie po kolei te hasła są one na koncie youtube o nazwie Jarosław Awgul

piotrpila

sam-to-dodalem:):)

Voltage00

Witam! Jestem bardzo bardzo bardzo zainteresowana wszelakimi zdjęciami i filmikami dotyczącymi aktualnego wyglądu miejsc z planu filmu... Jeśli więc mogłabym otrzymać "coś" na maila to z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)

ocenił(a) film na 8
katjoshka90

wpadka w 2
Grudzień ,wigilja a tak zielono jest

giovanni50

czy ktoś kto mieszka w tamtych rejonach może zrobić jakiekolwiek zdjęcia domów, Solskich lub Zawadów, wrzucić do neta i zamieścić tutaj linka? Dodatkowe pytanie - czy ktoś wie gdzie kręcono scenę, gdy Marian Wolański pyta jakąś babcię gdzie mieszka Katarzyna Solska?

Faraon_5

Witam mam zdjęcia domów Solskich wycieczka z 2015 roku

aaandrzej_m

To zapodaj linki.

Faraon_5

Podaj e-mail

aaandrzej_m

Witam. Przeczytalam forum związane z filmem Galimatias na filmweb i przeprasza, ze nie tak z nienacka pisze, ale poprosilabym o zdjecia domu ktore Pan posiada z wycieczko z 2015. Bylabym batdzo wdzieczna za fotki i informacje. Pozdrowiam serdecznie i z góry dziękuję ☺️