PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720753}

Godzilla II: Król potworów

Godzilla: King of the Monsters
2019
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35711
4,6 31 krytyków
Godzilla II: Król potworów
powrót do forum filmu Godzilla II: Król potworów

Reżyser gdzieś wywiadzie powiedział ze nie tylko te 4 potwory pojawia sie w filmie. Czy coś słyszeliście na ten temat? I nie ma to być King Kong.

ocenił(a) film na 5
szymon_paszko

Mi się wydaję że Kong pojawi się w scenie po napisach albo chociaż usłyszymy jego ryk :)

ocenił(a) film na 9
Dimetro

Właśnie podobno gdzieś czytałem że nie ma być KONGA... Ale maja być tez inne potwory, wydaje mi sie ze z universum starych monster move z ameryki (czarno białe)

ocenił(a) film na 5
szymon_paszko

Wydaję mi się że jeśli pojawią się jeszcze jakieś potwory to będą to nagrania ,zdjęcia i jakieś figurki :)

ocenił(a) film na 6
Dimetro

przed filmem wyjdzie komiks Godzilla: Aftershock, gdzie bedzie bite z jakims "nowym" kaiju a'la Muto (zdjecie juz lata od paru dni), wiec mozliwe, ze w filmie bedzie retrospekcja z ich walki.

ocenił(a) film na 6
Dimetro

Nie

ocenił(a) film na 6
szymon_paszko

jest wiecej ale tylko takie zajawki. Ale wierz mi te 4ry daja rade. a kingkong jest tak ze nie wszyscy go zauwazyli nawet :D

ocenił(a) film na 6
Mediocrity_killer

czyli jakas szybka scenka z Kongiem jest? :D

ocenił(a) film na 6
Amigo_88

wiesz co jako ze ide dzis do IMAX !!! jeszcze raz sie przyjze ale byly tylko dwa momenty i nie chce psuc niespodzianki-ale druga ktora zapowiada G vs K to jest cos tak zabawnego ze duzo ludzi nie zauwazylo-zwlaszcza cci co zaczeli wychodzic w czasie koncowki. Ci co liczyli ze bedzie Kong sie zawioda.

ocenił(a) film na 6
Amigo_88

No teraz na swiezo moge pospojlerowac. Wiec jednak 3D jest slabe - zero porownania do Hansel and Gretel czy nawet Terminator 2 albo Terminator Genisis. Stworki sa tak naprawde 4y w walkach. Mowa jest o 17tu ale nawet nie wiem czy w migawkach na ektranach tyle pokazali. Pojawia sie kilka innych jak atakuja miasta i w koncowej scenie. Tak jak zauwazylem king kong pojawia sie 2 razy na pare sekund. I jest zartobliwa tak mysle zapowiedz Godzilla vs Kong Kong. Mimo ze 3D slabe to i tak polecam IMAX (im wiekszy ekran tym lepiej)o wiele lepiej sie oglada- zaluje tylko ze nie moghlem obejrzec w poznaniu bo jest wiekszy ekran i lepszy system dzwiekowy niz w glasgowicach. A rykow i wybuchow jets od groma. Godzilla jest miodzio ma lepsze mimike od tej dretwej glownej aktorki ktora przez caly czas ma jeden wyraz twarzy - ktory mie wkurzal. Wogole strzela fajne miny.. Wyjasniaja skad sie potworki biora i dlaczego Gidhora jest inna. Scena w oceanie z legowiskiem Godzilli wali po oczach i nadaje klimatu calosci. Sumujac o niebo lepsze niz to z 2014 roku bo mnie budowanie nastroju nie przekonuje. Tu od poczatku jest pier...cie a kulminacyjna walka jest dopelnieniem historii. Milej zabawy!

ocenił(a) film na 6
Mediocrity_killer

wspominales, ze jest easter-egg z Kongiem - czy czasem nie w momencie jak Sherizawa przychodzi pozegnac sie z Krolem..?

ocenił(a) film na 6
Amigo_88

Nie nie - tofajna scena ale sa sami. Kong jest tylko dwa razy jak mowia ze potwory sie pojawiaja i potem dlaczego. Na ekranie telewizorow. A na koncu juz ci powiem jest rysunek naskalny ktoryprzedstawia walke konga z godzilla i tyle