PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720753}

Godzilla II: Król potworów

Godzilla: King of the Monsters
2019
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35857
4,7 27 krytyków
Godzilla II: Król potworów
powrót do forum filmu Godzilla II: Król potworów

Z tego co wyczytalem to GODZILLE 2 robi ten sam rezyser i ten sam pozal sie boze scenarzysta ktory tak spapral wersje z 2014. Jak widze te same osoby odpowiedzialne za produkcje to mam dziwne wrazenie ze znow powstanie nudny przegadany za dlugi film w ktorym GODZILLA to jest tylko krotki dodatek do perypetii i zmagan jakichs nudnych postaci. Skoro robi sie film o GODZILLI to fajnie by bylo w duzej mierze sie skupic na tym potworze oraz jego zmaganiom. Na to liczyla wiekszosc widzow a nie na ogladanie fajtlapowatego zolnierza ktory przez caly film non stop ma fuksa i dlatego nie zginal. GODZILLA 2 niestety moze(ale nie musi)byc znow nudnym filmem z bardzo mala iloscia potwora... Pozyjemy zobaczymy ale mam mieszane uczucia jesli robi go ten sam rezyser a ten sam scenarzysta napisal scenariusz...

punisher822_filmweb

Filmweb nie ma aktualnych informacji więc Cię pocieszę: Gareth Edwards zmęczył się blockbusterami i zrezygnował z kręcenia sequela, a Maxa Borensteina zastąpią Michael Dougherty i Zach Shields.

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Z deszczu pod rynnę...

Ani Dougherty, ani Shields specjalnie genialnymi scenarzystami nie są. No i Dougherty podobno ma być też reżyserem.

Ehh, na razie jakoś średnio ten sequel widzę.

zombie001

Mam nadzieje ze ktos obeznany w tego typu kinie dostanie szanse rezyserii oraz odpowiednia osoba napisze scenariusz. Pal szesc drewnianych aktorow ale scenariusz to przeciez podstawa. Miliony widzow szlo na nowa GODZILLE z nastawieniem ze bedzie wielkie WOW i bedzie stale akcja i rozwalanie miast. Ludzie nastawili sie na to a wielu w tym i ja wrocilismy z kina zarzenowani tym co scenarzysci nam zaserwowali. Nie mowie ze GODZILLA jest jakas super zla ale daleko jej do kina wciagajacego. Chwilami tak wieje nuda i jest taka masa bezsensownych debilnych scen ze czlowiek przysypia od tej ilosci glupot(debilne sceny z transportowaniem helikopterami broni atomowej tak nisko nad miastem lub pamietna scena jak nasz pozal sie boze bohater po raz kolejny fuksem przezyl i raptem kilka km od niego na lodzi wybucha bron atomowa a do brzegu nie dociera wcale fala uderzeniowa... To bylo naprawde chore bo kazdy czlowiek wie ze nawet gdyby to bylo 10 km to sila i promieniowanie zmiotlo by zolnierzyka jak i innych ludzi z calym miastem...). Jak tak ma wygladac GODZILLA2 to juz wole sobie po raz kolejny puscic GODZILLE 1998 bo tam przynajmniej stale sie cos dzialo i ludzie byli dodatkiem do godzilli a nie na odwrot.

szmyrgiel

No ja mam nadzieje bo EDWARDS jak i scenarzysta powinni dostac ZLOTE MALINY dla najgorszego filmu roku i najgorszego rezysera roku. Ja naprawde dawno nie widzialem tak scenariuszowo lipnego filmu co mnie w kinie tak uspil. W zyciu nie spalem wiele razy w kinie a na tym przyznaje sie zasnelem... Dziwie sie ze ten pozal sie boze film zarobil takie siano bo na to nie zasluzyl. Film GODZILLA powinien byc pokroju hejtowanej w chu...j GODZILLI Emmericha czyli duuuzo godzilli swietne efekty specjalne a bohaterowie sympatyczni godni uwagi. A co mamy w nowej GODZILLI? Smetna akcje stale sceny po ciemku a bohaterowie sa dretwi smutni i ciezko sie z nimi utozsamiac(bo sa po prostu nijacy). Ja zdaje sobie sprawe ze tworcy tego filmu chcieli ukazac dramat ludzi i tragedie jakie przechodzili ale tutaj to sie nie sprawdza. GODZILLA powinna byc kinem na powaznie ale nie do konca. Mam na mysli to ze tego typu film powinien byc lekki w odbiorze a nie smetny i ciezki. Moze lepiej niech nikt nie robi GODZILLI2 bo im dalej w las moze byc gorzej...

szmyrgiel

Tak sobie mysle i wiem kto by byl doskonalym rezyserem GODZILLI 2. Matt Reeves czyli facet od swietnej EWOLUCJI PLANETY MALP jak i wczesniejszego PROJECT MONSTER(o gigantycznym potworze ktory wylazi z oceanu i rozwala Nowy Jork.Jak nie widziales to polecam...).Ten facet sie nadaje do kina tego typu jak malo kto. Smiem stwierdzic ze rezyser DYSTRYKTU9, ELIZJUM i CHAPPIE tez by sie swietnie spisal bo ma talent do wysokobudzetwoego kina s/f.