Byłem w kinie, i w scenie po napisach są pokazane malowidła innych potworów niż king Kong. I mam nadzieję, że nie przypadkowo był Rodan, mothra, king ghidorah, oraz malowidło, gdzie godzilla staje naprzeciw king ghidorah'a. Mogli pokazać kilka innych, a pokazali właśnie te potwory. Możliwe, że będzie remake filmu z lat 60, gdzie godzilla, mothra i Rodan walczyli z king ghidorah :D. Wielki budżet = zajebisty film. ;)
Już Gareth Edwards mówił że jak by miał kręcić Godzille 2 to właśnie tych kaiju by użył. Widać że nawet jak już nie bierze udziału w projekcie to jego pomysł został, noi słusznie to dobry wybór:). Mnie natomiast zastanawia czy przypadkiem czas w którym będzie Godzilla king of the monster nie będzie przypadkiem przed tym co godzilla 2014. Dużo na to wskazuje ,że tak to będzie wyglądać. I w np czasie 2020 roku w filmie kong zmierzy się z godzilla ma 52 lata na urośnoęcie :))
A mi się wydaje ,że pokażą to po co mieli by pokazywać je w scenie po napisach w kongu?? Na 100% w następnej części będą rodan,mothra,king ghidorah:)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_kaiju_creatures do tego wymyślili przecież już parę swoich. Chociaż by te z konga właśnie (pająki, ośmiornica i skałogłowe cosie)