PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038861}

Godzilla Minus One

Gojira Mainasu Wan
2023
7,2 29 tys. ocen
7,2 10 1 28671
8,0 58 krytyków
Godzilla Minus One
powrót do forum filmu Godzilla Minus One

Niedosyt

ocenił(a) film na 5

Gdyby film miał 3 godziny, a ta dodatkowa godzina była wypełniona scenami walki z godzilla albo zniszczeniem to oceniłbym film na 9. Jest kilka fajnych scen, ale mogłoby być tego więcej. Momentami film się nudzi. Po zwiastunie spodziewałem się, że zerwie mi beret i urwie tyłek w kinie, ale tego nie było. W drugiej częsci filmu jakby godzillę zmniejszyli i zrobili bardziej niedołężną. Atomowe walnięcie w mieście było epickie i wybicie asfaltu przy kroku też ;D A i latający statek był niezły ;) Mogło być tego o wiele więcej. Bardzo chciałem zobaczyć tą złowrogość z pierwszego ataku na wyspie przez cały film, nie tylko na początku.

ocenił(a) film na 8
Brzoza111

Obejrzyj sobie Transformersy albo jakiś film Marvela z tych ostatnich, ewentualnie inną bajkę.. myślę że bardziej ciebie usatysfakcjonuje

ocenił(a) film na 5
g_mat89

Widziałem ;) Wiem wiem w tym filmie nie chodzi o efekty, są przenośnie użycia bomby atomowej itd, ale myślę, że mimo wszystko autor filmu powinien troszkę więcej puścić oczka dla tych co lubią efekty ;)

Brzoza111

Zgodzę się z kolegą. Pamiętając stare produkcję studia Toho liczyłem na więcej Godzilli w Godzilli. Trochę męczyły mnie wymuszone dialogi i mało przekonywujący bohaterowie. Odniosłem wrażenie jakby film miał wydźwięk bardzo polityczny. Sceny akcji były naprawdę imponujące, podobnie jak sam jaszczur. Ale faktycznie jakieś 15 minut akcji na cały film to stanowczo za mało.

ocenił(a) film na 7
Brzoza111

Ja się cieszę, że mało sieczki, myślę, że to był powód dlaczego ma tak wysoką ocenę w porównaniu z innymi filmami Godzilla (które mają oceny 5-6 około). Jest fabuła, choć nie skomplikowana.

ocenił(a) film na 5
Brzoza111

Zgadzam się z Tobą w zupełności.Idąć na ten film (a jestem fanem Godzilli) spodziewałem się jej znacznie więcej,bo sceny z nią są świetne.A bez niej...troszkę wieje nudą niestety...

Scorrpion

To ciekawe co powiesz o serialu Monarch, w którym Godzilla przez 10 odcinków jest minutę na ekranie.

ocenił(a) film na 5
bartoszcyc8

Daj spokój.Co to za argument.Nie słyszałem,żeby był to serial z Godzillą w roli głównej.A ten film powinien taki być,zwłaszcza,że był wypuszczony z okazji 70-lecia jej powstania.
A tu proszę - w nagrodę rola drugoplanowa ;)

Brzoza111

bo to taki film dla boomersów, żeby mogli walić konia do "kiedyś to było"