PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32380}

Godziny

The Hours
2002
7,3 111 tys. ocen
7,3 10 1 110711
7,4 44 krytyków
Godziny
powrót do forum filmu Godziny

oglądałam go ponad 30 razy i za każdym razem mnie czymś zaskakuje. wiem, że większość ludzi uważa, iż film jest conajmniej dziwny. lecz myślę, że należy dorosnąć, dojrzeć do tego typu filmu.
poza tym od paru lat jestem wręcz zauroczona Virginią. podziwiam jej wielki talent i osobowość. dokładnie przestudiowalam jej życie, jednak wciąż szukam czegoś nowego. czegoś, czego jeszcze nie odkryłam i mam nadzieję, że jak zwykle mnie zaskoczy. jest w nas coś dziwnego, czego nie da się zrozumieć. tylko my potrafimy dostrzegać pewne rzeczy u siebie na wzajem. (oczywiście mówię tu o artystach, ludziach, dla których sztuka jest ponad wszystko inne). Virginia wcale nie była psychiczna. znam wiele osób z mojego kręgu, które są do niej podobne. m.in. ja też. już pomijam fakt, że chcieli mnie zamknąć w psychiatryku. na szczęście okazało się, że jestem zdrowa, a lekarze byli niedouczeni. to tak na marginesie. ale pamiętajcie, żeby nie dać zrobić z siebie wariata. niektórzy lekarze to potrafią, szczególnie gdy szprycują kogoś psychotropami. przerobiłam już ten rozdział mego życia, dlatego też zostawiam tu takie ostrzeżenie dla ludzi. uważajcie na siebie!

ocenił(a) film na 9
SatineNic

J a też kocham ten film. Jest piękny. kocham obie xiążki: Panią D. V.W. i "godziny" na podst. których film nakręcono. Nie oglądałam go 30 razy, ale nic straconego, bo mam na dvd.
Nie masz co się przejmować lekarzami i innymi konowałami. Miałam być psychologiem, ale mi przeszło, jak poznałam paru, że tak powiem psychicznych psychologów. A FILM JEST WIELKI> AMEN.