PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83491
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

Green Lantern wchodzi do kin 17 czerwca. Warner już planuje sequel, co prawdopodobnie oznacza, że Reynolds zagra w "Zielonej latarni 2" po tym jak inny aktor zagra tego samego bohatera w "Justice League", która ma być gotowa w 2013 roku.

scorpion6

Plany nie maj absolutnie żadnego znaczenia w konfrontacji z surowymi prawami pieniądza.
Jeśli film nie zarobi odpowiednich pieniędzy to mu żadne plany nie pomogą ;)
Niejednokrotnie planuje się całe trylogie, czego zwykle nie ujawnia się publicznie.
Bywa, że reżyserzy muszą zaprezentować pomysł na całą trylogię, by wytwórnia pozwoliła im zacząć w ogóle prace nad pierwszą częścią - to takie zabezpieczenie na przyszłość Zazwyczaj jednak kończy się na jednej części, a przeważnie tylko hity doczekują się kontynuacji.

Kazioo

WOooow, wyczytałeś to z jakiejś mądrej książki O_o
nigdy bym nie pomyślał że tak to działa, gdybyś nie napisał ;(

ocenił(a) film na 7
scottpilgrim

No wyobraź sobie że to co napisał Kazzioo nie musi być dla wszystkich oczywiste.

ocenił(a) film na 6
scorpion6

Ogólnie szkoda, że chcą innych aktorów wziąć, ja bym bardzo chętnie zobaczył jeszcze Bale'a jako Batmana. Mam nadzieję, że Cavill i Reynolds się sprawdzą jako Superman i Green Lantern. Mogliby też dać Justina Hartley'a jako Green Arrow i Aquamana ze Smallville(nie pamiętam nazwiska aktora).

ocenił(a) film na 6
scorpion6

Może inny aktor będzie grał Latarnię bo Latarnią w filmie będzie np. Kyle Rayner albo John Stewart. W komiksach czy kreskówkach różne osoby otrzymywały moc Zielonej Latarni, tutaj tez może się to zmienić.

ocenił(a) film na 7
artein

racja. z zielonym mają łatwiej. Trudniej ludziom będzie zaakceptować nowego nieNolanowskiego Batmana i nowego
Supermana (bo to nie ma być ten z filmu Snydera). Osobiście myślę że data 2013 na Justice League na takich warunkach jakie przedstawili jest nierealna.

ocenił(a) film na 6
artein

Prawda, moim typem na Johna Stewarta jest Michael Jai White, choć słyszałem plotki, że w Green Lantern ma się Stewart pojawić na chwilkę, ale niepotwierdzone. Co do Raynera to jakoś nie mogę znaleźć aktora, który by pasował.