Ten filmy był tak bardzo, bardzo, bardzo zły!! Lubię obejrzeć sobie czasem głupiutki film o superbohaterach, albo adaptację komiksu, ale to było tak niestrawne, paskudne, prymitywne, przewidywalne, miałkie i milion innych słów, że jest mi po prostu niedobrze. Nie wiem nawet gdybym był dziesięciolatkiem, do których ten obraz był najwyraźniej skierowany, czy zdołałbym wytrwać do końca bez ziewania i niezbyt szybkiego spacerku do kuchni po czipsy. Być może oglądanie tego filmu w 3D daje jakiekolwiek pozytywne doznania estetyczne, nie w domu.
Nie mogę polecić tego filmu nikomu, nawet wrogom, bo być może im się spodoba, a wtedy będę musiał nienawidzić ich jeszcze bardziej.
Tak bardzo, bardzo, bardzo zły film, a tyle pieniędzy wydano na niego, aż się wierzyć nie chce.
SPOILER!
Bohater budujący wokoło helikoptera samochód żeby przewieźć go na wielkiej rampie nad głowami przerażonych ludzi? Tworzenie zielonych sprężyn do wystrzeliwania ciężarówek? Walka z uosobieniem strachu i śmierci za pomocą siatki i wielkich gwoździ?! Nie wiem może nie zrozumiałem tego filmu, albo nie rozumiem konwencji.
LITOŚCI !!!
Napisanie tego pomogło uporać mi się z obejrzeniem tej filmowej porażki, polecam ten sposób. Dziękuję
Widziałem tą scenę, na końcu pojawiły się te żygowiny, które rz/żekomo miały być antagonistą. Po obejrzeniu tego od razu spisałem GL na straty i mam nadzieję, że nigdy nie pokuszę się na obejrzenie tego gówna.
Zgadzam się, można zrobić dobry film o superbohaterach, czego przykładem jest np. pierwszy spider-man. Ale to co zrobili z zieloną latarnią wypruwa ze mnie flaki. Bardzo często moja twarz ulegała wykrzywieniom pokazując litość dla twórców. Praktycznie wszystko można było zrobić lepiej. Mam tylko nadzieję, że Flash nie będzie taką klęską, bo szczerze mówiąc jako fan wszelkich superbohaterów ucerpi moje serce.