PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83492
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

Myslalem ze lepiej zrobia ten film czytajac w dziecinstwie komiksy

ocenił(a) film na 10
DavideSafin

a ja sądziłem że będzie gorszy

ocenił(a) film na 8
DavideSafin

Obejrzyj Captain America to wtedy zobaczysz ten film w innym świetle. Ja najpierw obejrzałam Kapitana a później Latarnię i muszę powiedzieć że Latarnia jest o niebo lepsza. I żałuję że jego nie będzie w tych "The Avengers" bo było by ciekawiej :(

ocenił(a) film na 5
galadriela

Green Lantern nie będzie w The Avengers, bo to inna firma komiksowa, inne światy. :) The Avengers to Marvel, a Green Lantern to DC Comics.

ocenił(a) film na 8
kacper1916

wiem ale dzięki za wyjaśnienie.

DavideSafin

Teraz sie załamalem ze kapitan jest gorszy bo nie oglądałem a to moja postać z dzieciństwa gra na xbox super ale sie czuje ze wkurze ze zrypali film.najlepszy z komiksów to Batman był

DavideSafin

Nie sugeruj się czyjąś opinią. Ja również oglądałęm najpierw Kapitana a później Latarnie i szczerze ... przyjemniej oglądało mi sie Kapitana ( może dlatego że nie miałem aż tak dużych oczekiwań co do niego w przeciwieństwie do Latarni )

użytkownik usunięty
michal2788

A mi Latarnia bardziej się podobał Capitan był zbyt patriotyczny,a nie lubię tego w Amerykanach,bo w czasie wojny zbyt wiele nie zdziałali dopiero po Pearl Harbor wkroczyli do Europy i wliekie kozaki walczyli w czasie wojny zNiemcami cha najwięcej pretensji mieli do kraju za wielkiej wody dobre to było

Dlaczego zbyt wiele nie zdziałali ? a dostawy ( pożyczki ) broni, czołgów, samolotów czy choćby jedzenia dla państw toczących wojne ( przeciwko państwom osi ) to mało ? A po ataku japończyków mieli "pretekst" do aktywnego udziału w wojnie. Moim zdaniem bez pomocy Ameryki północnej wojna mogła by sie skończyć zupełnie inaczej, tragicznie dla Europy.

użytkownik usunięty
michal2788

Może,ale patrząc jak dzisiaj wkraczają do Iraku nie reagują na konflikt izraelsko-palestyński gdzie słuszność o wolność swojego państwa ma Palestyna,o wojny w Afganistanie to Capitan wydaje się propagandą bohaterstwa mocarstwa,które nie zawsze stało po słusznej stronie gdyby Amerykanie,Francuzi i Anglicy zaaregowali wcześniej to,by w Polsce nie było Westerplatte i milionowych ofiar jeszcze rząd polski mógł się dogadać z Hitlerem zamiast popierać państwa,które nie kiwnęły palcem,żeby nam pomóc(Francja,Anglia),bo rozsyłanie ulotek gdzie giną ludzie to nie pomoc i nasza historia wyglądałaby inaczej

ocenił(a) film na 8
michal2788

@michal2788
Taaa ich pomoc była tylko stronniczym aktem, jak myślisz kto pożyczył kasę na odbudowę Niemiec? Za czyją kasę nasprowadzali tam Turków jako tanią siłę roboczą? Propaganda Amerykańska jest tak wielka że aż strach pomyśleć.
Żeby nie było offtopu, to film nie odebrałam za coś patriotycznego, tylko jako kolejny z serii "USA jest najlepsze i ma superbohaterów" :)) Jak pisałam Latarnia lepsza :)) Choć Evans jak zwykle świetny był.