PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83492
3,7 25 krytyków
Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

z serii Sci-fi to naprawdę pozytywne zaskoczenie. Nie rozumie tak niskiej oceny, oglądnijcie sobie Thora, porównując te dwa filmy z gatunku to Latarnia jest naprawdę dobrym filmem. Dzisiaj kolej Na Kapitana Ameryka i Transy 3 :)

użytkownik usunięty
ruski011

Nie "oglądnijcie" tylko obejrzyjcie.

Obejrzałem sobie Thora i od Latarni jest znacznie lepszy, min za sprawą o wiele lepiej zagranych głownych postaci (Thor, Loki). Choć i tak daleko mu do ideału.

Według mnie Thor to porażka, cukrowa, niedopracowana, najgorsza rola Natalie Portman, cały czas czułem jakby historia jej zakochania w Torze nie była kierowana do mnie a 12 letnich widzów . Ale każdy ma swój gust. A dlaczego nie "oglądnijcie"? skoro podoba mi się to słowo

użytkownik usunięty
ruski011

"obejrzeć" to poprawna forma ogólnopolska, że tak powiem, "oglądnąć" to jakaś regionalna wariacja z okolic Krakowa. Dla ludzi, którzy nie są z tamtych stron brzmi jak kaleczenie języka :P

dla ludzi którzy spędzili tam większość czasu to nie jest kaleczenie języka, nie znasz ludzi to ich nie oceniaj

ocenił(a) film na 5
ruski011

Na Lubelszczyźnie "oglądnąć" również jest powszechne.
Zgadzam się że Latarnia jest lepsza od Thora.. i też nie rozumiem tak niskiej oceny.

ocenił(a) film na 5
qbson

qbson też jestem z Lubleszczyzny i nie wiem gdzie słyszales zeby mowiło sie tutaj "oglądnąć"... chyba u Ciebie na wsi. A ta Latarnia to pomyłka roku. Aż dziw bierze że ma tak wysoką ocene. Thor lepszy na bank.

ocenił(a) film na 5
stark_7

Czytając tego typu komentarze coraz częściej popieram pomysł żeby filmweb był dostępny wyłącznie dla osób powyżej 16 roku życia.

ocenił(a) film na 5
qbson

ja jestem za tym zeby bylo od 18 roku życia i teraz ty masz problem chłopczyku

stark_7

po co klasyfikacja wiekowa? wystarczy test psychologiczny i połowa użytkowników odpada:)

ocenił(a) film na 5
ruski011

zgadzam sie z Tobą. Może skonczyloby sie w koncu ocenianie filmow tylko na podstawie opisu lub obsady nie obejrzawszy filmu. A tak na marginesie to że Zielona Latarnia mi sie nie podobała nie oznacza ze dostala ode mnie jedynke... 5/10. dziekuje.

stark_7

jako film o super bohaterach to bije kilka innych ostatnich tytułów. Moja ocena to 6-7\10 ale że oglądaliśmy całą rodziną i wszyscy byli zadowoleni to wyższa ocena. I naprawdę wielkie brawa że zdemaskował się gdy do niej podleciał, nie ścierpiałbym drugiej kretynki Lois Lein z Supermena:)

ocenił(a) film na 3

So true man...

użytkownik usunięty
ruski011

według mnie Thor i Zielona Latarnia to dobre filmy,ale prawdziwym hitem będzie The Avengers.

ocenił(a) film na 5
ruski011

Green Lantern i Thor są prawie na tym samym poziomie , a może i nawet Thor trochę lepszy:)

ocenił(a) film na 3
ruski011

Zdecydowanie nie zgadzam się. Thor był b przeciętny ale momentami sprawiał jakąś przyjemność z oglądania. Latarnia to kawał porządnego gniota. Miałem wrażenie że ktoś napisał go na szybko przed wejściem na plan. Słabiutkie efekty, słabiutkie postaci, muzyka w sumie wszystko:). Dodatkowo jest to film o superbohaterze bijącym kalekę z wodogłowiem na wózku inwalidzkim:). No tak nie wolno:). Pozdrawiam.

Skogtroll666

gust gustowi nie równy ale latarnia najbardziej mi się podobała, wygrała z Thorem i Kapitanem Ameryką.

ocenił(a) film na 8
ruski011

Mi się bardzo film podobał,lubię takie sci-fi : D no i uwielbiam Rayna Reynolds'a

ocenił(a) film na 7
askant

A dla mnie to raczej ciacho dla młodych dziewczyn.

ocenił(a) film na 3
askant

Gdzie tu jest Sci-Fi? Trochę to naciagane. Wrzuciłbym to do Fantastyki ogólnie.

ruski011

To moj gust jest zbieżny i z wymienionej trojki takze uwazam ze Latarnia byla najlepsza:
1. Zielona Latarnia 8/10
2. Thor 7/10
3. Kapitan Ameryka 6/10

za Ryanem srednio przepadam, ale za to Blake Lively wygladala zniewalajaco x) oby nie zabraklo jej w obsadzie czesci drugiej !

emtec

Klasyfikacja prawidłowa:) Kapitan byłby miejsce wyżej ale przesadzili z Amerykańskim patriotyzmem, jak zawsze:)

ruski011

Kapitan Ameryka - 7/10
Transformers 3 - 6/10
Zielona Latarnia - 5/10
Thor - 4/10

użytkownik usunięty
CyboRKg

Tak jak u mnie z wyjątkiem Transformersów którym dałem 4/10

CyboRKg

Kapitan Ameryka wyżej od Latarni? Bitch please! Kapitan ameryka to są dopiero słodkie pierdy... Jedyne, co było tam fajnego to red skull, poza tym film denny. W latarni na przykład można by wybaczyć parkowanie samolocikiem z bombą atomową w lecącym bombowcu, jednak w tym drugim niestety nie. Zero akcji, kapitan ameryka zamiast być komiksowym superbohaterem był jakąś spedaloną imitacją. Dodatkowo Kapitana Amerykę oglądałem w kinie, latarnie w domu w niedoskonałej jakości, a i tak jest o niebo lepsza. Na chwilę się przestraszyłem, gdy latarnik podleciał do swojej lali "zamaskowany", ale na szczęście go zdemaskowała, to był radosny akcent, bijący z resztą kapitania amerykę na głowę.

Ailawju

Niestety mam dokladnie takie samo zdanie na temat Kapitana Ameryki, a niestety bo mialem wielka nadzieje, ze jak juz w koncu zabiore sie za obejrzenie to bede sie ekscytowal przez tydzien. Akurat ostatnio ogladalem wszystkie trzy filmy tj. Thora, Zielona Latarnie i Kapitana Ameryke i w takiej kolejnosci je ocenialem od najlepszego do najgorszego. Podsumowujac zaden z nich nie byl oszalamiajacy, czas na ostatnia czesc X-Men-ow moze w koncu pozytywnie sie zaskocze :)