z serii Sci-fi to naprawdę pozytywne zaskoczenie. Nie rozumie tak niskiej oceny, oglądnijcie sobie Thora, porównując te dwa filmy z gatunku to Latarnia jest naprawdę dobrym filmem. Dzisiaj kolej Na Kapitana Ameryka i Transy 3 :)
Nie "oglądnijcie" tylko obejrzyjcie.
Obejrzałem sobie Thora i od Latarni jest znacznie lepszy, min za sprawą o wiele lepiej zagranych głownych postaci (Thor, Loki). Choć i tak daleko mu do ideału.
Według mnie Thor to porażka, cukrowa, niedopracowana, najgorsza rola Natalie Portman, cały czas czułem jakby historia jej zakochania w Torze nie była kierowana do mnie a 12 letnich widzów . Ale każdy ma swój gust. A dlaczego nie "oglądnijcie"? skoro podoba mi się to słowo
"obejrzeć" to poprawna forma ogólnopolska, że tak powiem, "oglądnąć" to jakaś regionalna wariacja z okolic Krakowa. Dla ludzi, którzy nie są z tamtych stron brzmi jak kaleczenie języka :P
dla ludzi którzy spędzili tam większość czasu to nie jest kaleczenie języka, nie znasz ludzi to ich nie oceniaj
Na Lubelszczyźnie "oglądnąć" również jest powszechne.
Zgadzam się że Latarnia jest lepsza od Thora.. i też nie rozumiem tak niskiej oceny.
qbson też jestem z Lubleszczyzny i nie wiem gdzie słyszales zeby mowiło sie tutaj "oglądnąć"... chyba u Ciebie na wsi. A ta Latarnia to pomyłka roku. Aż dziw bierze że ma tak wysoką ocene. Thor lepszy na bank.
Czytając tego typu komentarze coraz częściej popieram pomysł żeby filmweb był dostępny wyłącznie dla osób powyżej 16 roku życia.
zgadzam sie z Tobą. Może skonczyloby sie w koncu ocenianie filmow tylko na podstawie opisu lub obsady nie obejrzawszy filmu. A tak na marginesie to że Zielona Latarnia mi sie nie podobała nie oznacza ze dostala ode mnie jedynke... 5/10. dziekuje.
jako film o super bohaterach to bije kilka innych ostatnich tytułów. Moja ocena to 6-7\10 ale że oglądaliśmy całą rodziną i wszyscy byli zadowoleni to wyższa ocena. I naprawdę wielkie brawa że zdemaskował się gdy do niej podleciał, nie ścierpiałbym drugiej kretynki Lois Lein z Supermena:)
według mnie Thor i Zielona Latarnia to dobre filmy,ale prawdziwym hitem będzie The Avengers.
Green Lantern i Thor są prawie na tym samym poziomie , a może i nawet Thor trochę lepszy:)
Zdecydowanie nie zgadzam się. Thor był b przeciętny ale momentami sprawiał jakąś przyjemność z oglądania. Latarnia to kawał porządnego gniota. Miałem wrażenie że ktoś napisał go na szybko przed wejściem na plan. Słabiutkie efekty, słabiutkie postaci, muzyka w sumie wszystko:). Dodatkowo jest to film o superbohaterze bijącym kalekę z wodogłowiem na wózku inwalidzkim:). No tak nie wolno:). Pozdrawiam.
gust gustowi nie równy ale latarnia najbardziej mi się podobała, wygrała z Thorem i Kapitanem Ameryką.
Mi się bardzo film podobał,lubię takie sci-fi : D no i uwielbiam Rayna Reynolds'a
To moj gust jest zbieżny i z wymienionej trojki takze uwazam ze Latarnia byla najlepsza:
1. Zielona Latarnia 8/10
2. Thor 7/10
3. Kapitan Ameryka 6/10
za Ryanem srednio przepadam, ale za to Blake Lively wygladala zniewalajaco x) oby nie zabraklo jej w obsadzie czesci drugiej !
Klasyfikacja prawidłowa:) Kapitan byłby miejsce wyżej ale przesadzili z Amerykańskim patriotyzmem, jak zawsze:)
Kapitan Ameryka wyżej od Latarni? Bitch please! Kapitan ameryka to są dopiero słodkie pierdy... Jedyne, co było tam fajnego to red skull, poza tym film denny. W latarni na przykład można by wybaczyć parkowanie samolocikiem z bombą atomową w lecącym bombowcu, jednak w tym drugim niestety nie. Zero akcji, kapitan ameryka zamiast być komiksowym superbohaterem był jakąś spedaloną imitacją. Dodatkowo Kapitana Amerykę oglądałem w kinie, latarnie w domu w niedoskonałej jakości, a i tak jest o niebo lepsza. Na chwilę się przestraszyłem, gdy latarnik podleciał do swojej lali "zamaskowany", ale na szczęście go zdemaskowała, to był radosny akcent, bijący z resztą kapitania amerykę na głowę.
Niestety mam dokladnie takie samo zdanie na temat Kapitana Ameryki, a niestety bo mialem wielka nadzieje, ze jak juz w koncu zabiore sie za obejrzenie to bede sie ekscytowal przez tydzien. Akurat ostatnio ogladalem wszystkie trzy filmy tj. Thora, Zielona Latarnie i Kapitana Ameryke i w takiej kolejnosci je ocenialem od najlepszego do najgorszego. Podsumowujac zaden z nich nie byl oszalamiajacy, czas na ostatnia czesc X-Men-ow moze w koncu pozytywnie sie zaskocze :)