PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=490239}
7,1 1,4 tys. ocen
7,1 10 1 1375
5,5 2 krytyków
Gry wojenne
powrót do forum filmu Gry wojenne

Czy to jest szansa na silny film dokumentalny, skoro będą go wyświetlać w kinach o jakieś ambicje może być posądzony, w którym paru opasów zostanie pokazanych po której stronie stała i co dobrego zrobiła? Albo czy ciekawie pokażą człowieka, który bawił się w gry wojenne? Mimo, że 'dokument nigdy nie pokazuje prawdy' chciałbym żeby ten film coś namieszał.

Picu

Bardzo, bardzo duża szansa. Słuchałam w radiu wywiadu z reżyserem. Nie znam historii niestety, więc nie będę rzucać nazwiskami, ale mówił że po pierwsze mieli świetne konsultacje z agentami wywiadów (amerykańskiego przede wszystkim), nagrywał z nimi rozmowy, dotarli do jakiegoś mitycznego listu o którym wszyscy mówili że jest ale nikt go nie widział (oni widzieli, nie wiem czy nagrali). Facet mówił, że cieszy się, że ten film jest jakimś krokiem naprzód w tej historii bo dotarli do faktów na podstawie przesłanek. Bardzo żałuję ze nie wiem jaka to była stacja bo warto tego posłuchać (jeżeli ja, osoba która zupełnie się tym nie interesuje, widzę ogromnie ciekawy projekt to już jest coś ;)).

Znajdę jeszcze jaka to stacja może była :) Ale warto warto i jeszcze raz warto! :)

mantra

Chociaż w sumie jak sobie teraz myślę... Reżyser chwalił swoje dzieło i w zasadzie wszystko jest możliwe ;)

Picu

Film moze okazac sie bardzo dobrym dokumentem. Nie zgadzam sie, ten film moze byc filmem bardzo obiektywnym, pan Jabłońśki jest bardzo dobrym rezyserem i tworzy dobre filmy, i nie sądze zeby ten dokument 'namieszał' w złym znaczeniu tego słowa...