PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848343}

Gwiazdeczki

Mignonnes
2020
3,8 4,4 tys. ocen
3,8 10 1 4392
5,6 7 krytyków
Gwiazdeczki
powrót do forum filmu Gwiazdeczki

Lubię obejrzeć film z góry oceniony jako zły, żeby wyrobić sobie własne zdanie na ten temat. I... Tak, jest zły.

Fakt faktem, że film trafnie pokazuje że dzieciom może "pomieszać się w głowie" od braku odpowiedniej edukacji i wychowania, ale mnie bardziej zastanawiają absurdalne sceny i wątki, które albo są na siłę żeby szokować, albo nic nie wnoszą, albo są kompletnie nielogiczne.
I tak wymieniając:
- proszek do prania na dany i dezynfekcja ust mydłem - bez komentarza, mówi samo za siebie
- pozbycie się koleżanki z zespołu, co prawie doprowadziło do jej utopienia - żadnych konsekwencji ani refleksji z tego tytułu
- egzorcyzmy ze strony rodziny które wywołały w bohaterce atak taneczny - serio, no co to miało być
- znajoma, która obciągała jakiemuś uczniowi w toalecie - po co był ten wątek to nie wiem

Wisienką na torcie jest scena, gdzie główna bohaterka w środku występu słyszy głosy w głowie (widocznie wcześniejsze "egzorcyzmy" zadziałały), dostaje cudownego objawienia i przechodzi ostateczną przemianę.

Każdy ma własne zdanie. I absolutnie poruszana problematyka seksualności, braku edukacji i odkrywania własnego ciała nie ratuje tego filmu.

Roselli

A, no i zapomniałabym o najważniejszym - w jakich konkursach tanecznych 11-latki konkurują z (na oko) 16-17 latkami?