PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837026}
1,6 32  oceny
1,6 10 1 32
Hajwala
powrót do forum filmu Hajwala

Widziałem w życiu naprawdę dużo bardzo słabych filmów, kręconych bez pomysłu, bez umiejętności, bez budżetu, bez prawdziwych aktorów, bez sprzętu. W każdym z nich jednak, nawet w najgorszych, szło znaleźć cokolwiek wartościowego. Albo poczucie humoru, albo sam pomysł na fabułę, zdjęcia, cokolwiek.
W filmie Hajwala NIE MA ABSOLUTNIE NICZEGO wartego zobaczenia!
Nie ma żadnej akcji, tempo filmu jak mucha w smole. Dialogi lepsze by wymyśliły przedszkolaki, lepiej by to tez zagrały - tutaj totalne drewno. Fabuła głupia i niekonsekwentna, wątki szarpane, już po paru minutach pogubiłem się kto się ma ścigać z kim i kto komu ukradł silnik, tym bardziej że wszyscy wyglądają tak samo i chodzą w tych samych szmatach. Muzyka straszliwa, lepsze jest pakistańskie disco.
Film miał być (i tak go poleca Netflix) o motoryzacji, nawet tego nie dopilnowali - żaden samochodziarz nie znajdzie tu niczego dla siebie. Praca kamery i ujęcia za kierownicą chyba nagrywane niechcący, bo ktoś zamontował odwrotnie swoje Mio. To co pokazują jako niby drift...to takie nieudolne, że pod każdym lidlem i biedronką w sobotę zobaczycie więcej umiejętności, a nawet golfami na rondach po opadach śniegu.
Naprawdę poświęciłem na ten wpis więcej czasu niż to jest warte, za ten film i marnotrawstwo czasu oglądających powinni wystrzelać wszystkich, którzy przy nim pracowali