PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520860}

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic

Hansel and Gretel: Witch Hunters
2013
6,4 89 tys. ocen
6,4 10 1 88988
5,1 17 krytyków
Hansel i Gretel: Łowcy czarownic
powrót do forum filmu Hansel i Gretel: Łowcy czarownic

White Witch

ocenił(a) film na 6

Scenariuszowo - może być, jeśli lubimy konwencję fantasy i sensacji pomieszanej z gore klasy B.
Co do szczegółów, to urzekła mnie nieśmiałość i nieporadność Hansela w stosunku do białej
czarodziejki, przypomina mi w tym Jona Snow. ;) Ale do rzeczy - Hansel zauroczył się Miną, ale po
jej śmierci (która jest wynikiem poświęcenia dla niego), już po zabiciu złej wiedźmy, jak gdyby
nigdy nic - spluwa za siebie i wychodzi z chatynki, zapominając o tym, że ciało jego kochanki
jeszcze nie ostygło. Scenarzyści - why? Ja rozumiem wszystko: pukawki z superpociskami,
bohaterowie niczym James Bond i Superman w jednym - ale takie coś? Jakoś tam uwrażliwiliście
Hansela, daliście w miarę spójny rys psychologiczny postaci - a na końcu robicie z niego
nieczułego macho. Za takie coś paluszki bym ucinała. ;) Rzekłam.

ocenił(a) film na 5
kate8910

Bardzo ciekawy pomysł, bardzo mocno zmarnowany potencjał. Nienawidzę wstawiania "takich zabawek" do filmów gdzie one są potrzebne jak du.pie koszula. Szkoda, mogło być przyjemnie.

użytkownik usunięty
kate8910

Też mocno mi to przeszkadzało. Myślałam że jej śmierć wywrze na nim większe wrażenie, zwracając uwagę na jego wcześniejszą "nieudolność" z kobietami i fakt, że jednak bardzo im pomogła i bez niej by im się nie udało. A on potraktował ją bardzo przedmiotowo. Gdy umierała miałam nawet wrażenie, że wcale mu to nie przeszkadza, że trzyma ją tylko dlatego, że tak wypada. Po skończeniu filmu zaczęłam się zastanawiać czy coś mi umknęło. No ale niestety nie.