PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801817}

Hellraiser: Dzień sądu

Hellraiser: Judgment
2018
3,7 1,9 tys. ocen
3,7 10 1 1881
4,5 4 krytyków
Hellraiser: Dzień sądu
powrót do forum filmu Hellraiser: Dzień sądu

Na przyzwoitą część Hellraisera, czekałem od dawna i przyznaję, że Hellraiser: Judgment mnie zadowolił chociażby dzięki: kostiumom; rozszerzeniu uniwersum Hellraisera o nowe postacie; puszczaniu oczka do fanów serii poprzez przemycenie niektórych smaczków; stronę wizualną, bo film domyślam się, że specjalnie wygląda jakby został nakręcony z 15 lat temu; Pinheadowi, który w końcu wygląda jak Pinhead, a nie to co wydarzyło się w Hellraiser: Revelation (bleh!). Film z pewnością nie do każdego trafi, ale ja znów poczułem dreszczyk emocji kiedy usłyszałem znajomy dźwięk łańcuchów, a Pinhead wyszedł ze snopu światła w cień. Pozdrawiam i polecam, nie zmarnujecie czasu ;).

pietereke

Zaintrygowałes mnie tym opisem. Trzeba zobaczyć jak tak.

ocenił(a) film na 8
Chlor_3

Oj zdecydowanie, oczywiście jeżeli lubisz serię Hellraiser, bo klimat serii nie wszystkim musi odpowiadać ;).Nie wiedzieć czemu film bardzo niedoceniony na filmwebie. No ale są gusta i guściki ;).

pietereke

Uwielbiam "Powrót z Piekieł",a klimat tych filmów jest tak ciężki i niepokojący jak w mało którym horrorze.

ocenił(a) film na 3
pietereke

litosci ...

ocenił(a) film na 2
pietereke

Jak można będąc fanem uniwersum powiedzieć że ten film to dobry Hellresier? >__> Widziałeś 1, 2,3 i 4 częśc o to są dobre filmy z serii. Tu są dobre tylko kostiumy. Ultra słaby film gore i równie ultra słaby hellresier