PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 420 tys. ocen
7,6 10 1 420264
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Bilety!

użytkownik usunięty

Są już dostępne w sieci kin Helios na pokazy przedpremierowe! :)

multikino sie ociąga za to :(

ocenił(a) film na 8

nie kupuję, mam złe wspomnienia z bydła w kinie
dzień po premierze,seans dzienny - spokój i cisza

ocenił(a) film na 10

A gdzie można zakupić bilety ? Trzeba pójść do kina i tam kupić ?

Eh, szkoda, że rezerwacji nie ma. Bo kupować bilet teraz to bez sensu - jeszcze jakaś rodzina wpadnie w święta ;)

Wiecie na ,którą godzinę jest ten seans ?

A jednak jest rezerwacja. Coś długo tą stronę konstruowali ;) Ale tylko 3D. Hobbit chyba będzie w 2D wyświetlany?

użytkownik usunięty
redpinkbunny

Ja mam też opcję 2D. Ale idę na 3D, 25 grudnia na 18:30 :D

użytkownik usunięty

Jeszcze pierwsze seanse 25 grudnia wypadają we wtorek i są tańsze bilety! Hahaha życie jest piękne.

użytkownik usunięty

Gdyby ktoś nie wiedział Helios ma tanie wtorki. :D

Czyli gdzie mozna zarezerwować te bilety?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Można tylko kupić.

Ale przez internet czy normalnie w kasie?

kamilxxx09

Można rezerwować przez internet.

redpinkbunny

Ale tylko w Heliosie?

kamilxxx09

Temat jest o Heliosie ;) Nie wiem jak jest w innych kinach.

ocenił(a) film na 8
redpinkbunny

To chyba zależy, u mnie rezerwacja jest niedostępna.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Przez neta można, w kasach zapewne też.

Ja poczekam na multikino.

ocenił(a) film na 7

I to wy macie po 14 zł, ja mam normalny tani wtorek po 19 zł wtf???!!

tomciog18

U mnie jeszcze lepiej - 20 zł. A w mieście obok 14zł. O.o

A jakie miasto? W trzech okolicznych Heliosach jest tylko 3D :( A taniego wtorku nie będzie bo to święto przecież ;)

użytkownik usunięty
redpinkbunny

Jest tani wtorek, bo mi wyświetliło i kupiłem tańsze bilety :) Rzeszów.

ocenił(a) film na 10

To zajebiście :D ja też idę do Rzeszowa :D tylko nie wiem jeszcze w który dzień...

Wyczuwam jakiś błąd systemu. W cenniku wyraźnie jest napisane, że w święta ceny są takie jak w weekendy. No, ale jak już kupiłeś to masz szczęście. Bo to długo nie potrwa ;)

ocenił(a) film na 7
redpinkbunny

W święta są ceny jak w weekend, ale we wtorki są tanie wtorki, widocznie ta promocja jest ważniejsza od świąt, jak jest święto w środę to masz cene jak w weekend, a jak we wtorek, to widać jak we wtorek.

ocenił(a) film na 7

Ale lipa, same 3D. Jak chcę w 2D to muszę zasuwać 600 km do Warszawy, cudownie...

ocenił(a) film na 7
lost24

Rzeczywiście w przedsprzedaży Helios jest możliwość kupienia tylko 3D, mam nadzieje że jak film wejdzie do kin nie będzie problemu aby pójść na seans w 2D.

Anthrax91

Zawsze jest wybór więc i teraz też będzie.

ocenił(a) film na 7
Xaia

Spotykałem się z filmami gdzie można było iść tylko na 3D.

lost24

Może jestem zbyt podejrzliwa, ale niestety węszę tu kolejny przekręt mający na celu wycyckanie z ludzi jak największej ilości kasy. 2D jest dostępne w czterech Heliosach: Rzeszów, Bełchatów, Szczecin i Warszawa. W reszcie miast albo nie będzie wcale albo będzie później. Czyli ludzie będą zwyczajnie zmuszeni iść na 3D.

użytkownik usunięty
redpinkbunny

Kocham Rzeszów. :)

ocenił(a) film na 7
redpinkbunny

Oczywiście, że chodzi tutaj o to, żeby wydoić jak najwięcej hajsu z ludzi. Nasz wrocławski Helios jest najczęściej odwiedzanym kinem w mieście, więc 3D czy 2D i tak ludzie tam przyjdą, to dlaczego mieliby na tym nie zarobić? Poza tym przekształcili starszego Heliosa w Nowe Horyzonty, dlatego mniej ludzi tam przychodzi i muszą sobie odbić finansowo. Ja osobiście rezygnuję z Heliosa (chyba, że jeszcze dodadzą możliwość 2D - oczywiście premierę) i idę do Multikina albo w ostateczności do Cinema City.

lost24

Ja mam kupony do Heliosa, więc tam się zamierzałam wybrać i wykorzystać zanim stracą ważność. No, ale niestety tylko jeden z nich jest na 3D, cała reszta na 2D.

użytkownik usunięty
redpinkbunny

Ja idę 25 grudnia o 11:30 na premierę w 2D, a wieczorkiem, o 18:30 na premierę w 3D. :)

Dobre :D Ale ma to sens. Na 3D już będziesz wiedział gdzie patrzeć ;)

ocenił(a) film na 9
lost24

Dlaczego nikt nie chce zobaczyć filmu pierwszy raz w 3D ?

ocenił(a) film na 7
cinek0122

Ja po prostu nie mogę oglądać filmów w 3D, bo bardzo mnie bolą od tego oczy. Byłem 2 razy na takim seansie i ledwo wytrzymałem. Poza tym wg mnie 3D psuje odbiór całego filmu. Nie wiem jak inni, ale ja jestem nieprzyzwyczajony do noszenia okularów, więc wysiedzenie ponad dwóch godzin z okularami na nosie jest bardzo niekomfortowe i wtedy zastanawiam się bardziej nad tym, kiedy film się skończy, a nie nad jego treścią. Że o cenie biletów nie wspomnę, za te parę złotych różnicy mogę np. napić się z 2 piwka i pogadać ze znajomymi o filmie. :D

cinek0122

Ja chcę.

cinek0122

No cóż, według mnie filmy w 3D są mocno przereklamowane. Tyle w nich 3D, że można spokojnie obejrzeć bez okularów :P Do tego 3D w Heliosie: niewygodne, brudne okulary z za małymi szkłami. Tak, u mnie na dużej sali patrząc w tych ich okularkach nie widzi się dobrze całego ekranu. Gdybym miała taką możliwość poszłabym na 2D.

redpinkbunny

Ja chodze do kina nalezacego do sieci Helios i zawsze wychodze usatysfakcjonowany z seansu. Jesli chodzi o okulary to w kazdym kinie jest tak samo neistety... wystarczy wziasc ze soba chusteczke higieniczna i wytrzec szkla jesli sa slady po palcach i po problemie :)

użytkownik usunięty
MrBaggins

Ja podobnie. Helios jest świetny moim zdaniem. Za to multikina wręcz nie trawię.

MrBaggins

Zależy od Heliosa. Mają różne rozmiary ekranów. U mnie jest kilka małych i jeden bardzo duży, za duży w stosunku do tych okularów, a właśnie na nim puszczają filmy w 3D.

ocenił(a) film na 10

Jestem na stronie Heliosu Piła, ale nie widzę opcji rezerwacji na "Hobbita" nigdzie

morpheustm

wystarczy kliknąć godzinę pod dniem seansu i powinno się pojawić :)

Juz mam bileciki :) ide z mlodsza siostra 27 grudnia o 14 do Bałtyku w Łodzi :) z tego co widze to jestem pierwsza osoba w Bałtyku, ktora zaklepala miejsca na seans przedpremierowy :) w swieta nie ide poniewaz swieta Bożego Narodzenia uwazam za najwazniejsze i najpiekniejsze w roku i z tego tytulu chce je spedzic z rodzina :) tylko dlatego ide w czwartek 27 grudnia, inaczej poszedlbym nawet 24 grudnia i koczowal przed kinem na seans :D
Odnosnie rezerwacji... dla mnie to dobra wiadomosc ze udalo mi sie wybrac miejsca jakie mi pasuja ale z drugiej strony dziwi mnie fakt, ze nikt nie zarezerwowal ich jeszcze... czyzby nie bylo zainteresowania???

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Haha,nie każdy zna filmweb i nie posiada takich informacji:)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Łodziak !!! :D Wiesz może, czy w CC w manu można zarezerwować już ?

Marvolo666

Czyzbys Ty tez byl z Łodzi? :D Na stronie CC nic nie widac, nic nie slychac o rezerwacji... ogolnie rzecz ujmujac powiem tak - kino to ma dobre public relation ale jako kino jest do dupy bo nie spelnia podstawowych zasad.
Od 20 lat chodze do Bałtyku - to kino jest strae ale ma renome a przy tym nigdy mnie nie zawiodlo. Tym razem rowniez. Na wszystkich czesciach LOTRa czy Batmana bylem w Bałtyku i z Hobbitem bedzie tak samo. Moze pojde na 3 seans do CC zeby skonfrontowac wersje 48fps z ciekawosci... ale do Baltyku zamierzam isc 2 razy: raz z siostra ktora obecnie namowilem zeby przeczytala w wieku 21 lat Hobbita, a pozniej pojde jeszcze raz samemu. Trzeci raz bedzie w CC. Moja dziewczyna nie chce isc na Hobbita wiec pojde trzeci raz do CC :) nie przepuszcze takiej okazji :) oby tylko film nie zawiodl moich oczekwian...

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Myślę, że nie zawiedzie :) W ostatnim spocie zostały rozwiane wszelkie moje wątpliwości :)
Ja muszę zobaczyć jak to się w 3D prezentuje najpierw. Ale skoro mówisz, że w Bałtyku jest lepiej, to i tam się przejdę. Duży tam jest ekran ?

Marvolo666

Ekran jest tam chyba najwiekszy w Łodzi. Dzwiek rewelacyjny... jest to moje ulubione kino.