PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Byłem dziś na premierze w jednym z londyńskich kin w opcji 3D 48fps, szkoda ze nie ma wersji
2D 48fps bo nie jestem zwolennikiem 3D ale ze względu na 48fps stwierdziłem że sie wybiore,
jutro ide na 2D :)
Film dla mnie to absolutne arcydzieło, powieść tak pięknie zrealizowana że kilka razy miałem
łzy w oczach (moze dlatego że jestem fanem LOTR i było dużo fajnych nawiązań do trylogii),
zdjęcia, muzyka, scenografia, charakteryzacja, krasnoludy, orkowie i efekty specjalne, których
nie mało w filmie poprostu MIAŻDŻĄ - TOTALNY MAJSTERSZTYK!
Rola Gandalfa zasługuje na nominacje do oscara, miło w filmie zobaczyć Sarumana i Frodo w
roli Elijah Wood'a, nie pojawiła się natomiast Evangeline Lilly w roli Tauriel, która podobno ma
zagrać w dwóch następnych częściach. Musicie się wybrac do kina, pozycja obowiązkowa jeśli
lubicie bądź kochacie trylogię LOTR

ocenił(a) film na 9

Powiem tak, Hobbit jest bardzo podobny do Drużyny Pierścienia jeżeli chodzi o ciepły klimat ale ma też momenty podobne do pozostałych dwóch częsci LOTR, ten film ogólnie wygląda i brzmi jak 4 część Władcy:) nie powiem nigdy nawet w 1% ze to kiepskie kino bo bym skłamał, Hobbita traktuje jak kolejne dziecko w rodzinie, jest magiczny i miałem ciary w 80% scen. GENIALNE KINO, NAPEWNO ZOBACZE JESZCZE ZE 2 RAZY W KINIE

ocenił(a) film na 9
John_Connor_filmweb

hmm hmmm hmm.Mysle ze gosciu wie co pisze i mysle ze mozna sie sugerowac jego opinia i zaufac mu.Widzialem jego filmy ogladane i powiem szczerze ze zaimponowal mi filmografia i ocenami i to jest moj typ kinomana ;].Jesli jemu sie podoba Hobbit to mnie powinien 2 razy bardziej ;].

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Będzie Ci się podobał :)

ocenił(a) film na 8
John_Connor_filmweb

na jakiej podstawie rola Gandalfa zasługuje na nominację do Oscara?

ocenił(a) film na 9
segregatorek

Zagrał jedną z głównych ról, nie wyobrażam sobie innego czarodzieja w tej roli, jego mimika twarzy, gesty jakie towarzyszą kiedy cos wypowiada, gdy jest zadumany, gdy mówi o strachu to widać ten strach w jego oczach, słowa które wypowiada lub gdy sie złośći są tak realne i tak przekonujące że momentami zapominałem ze to aktorstwo, GENIUSZ!

ocenił(a) film na 9
John_Connor_filmweb

ja bylam wczoraj w ODEN Greenwich na premierze w 2D, z czego jestem niezmiernie zadowolona bo rowniez nie przepadam za 3D. Jak dla mnie film byl NIESAMOWITY, muzyka, efekty specjalne, postaci, fabula - wszystko komponowalo sie w idealna calosc, bylo pare watkow ktore nie wystapily w ksiazce (w sumie slaba ja pamietam, czytalam ja bardzo dawno temu) ale to byly watki nawiazujace bezposrednio do LOTR, ktory jest dla mnie majsterszykiem i bardzo sie ucieszylam obrotem spraw. rowniez nieziemska muzyka, rodem z trylogii o Jedynym Pierscieniu pozwala mi zapomniec o moich problemach i na 2,5h znow czulam sie dzieckiem czytajacym hobbita pod posciela z latarka w reku, bojac sie ze mama bedzie zla za czytanie do poznego wieczora...dwa razy plakalam i mam ochote isc do kina na kolejny seans, CUDO!