PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 426 tys. ocen
7,6 10 1 425582
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Witam. Proste pytanko. Warto isc na film w 3d? Nie jestem fanem tego typu filmow i z reguly chodze na 2d(czesto po 3d boli mnie glowa), drugim czynnikiem ktore mnie odstrasza w 3d jest mala ilosc efektow z czego jest to po prostu nie oplacalne :P(chocby Insygnia part 2)
Wiec?

Pozdro

Evermind666

Ja też nie przepadam za 3D i również czasem boli mnie po nim głowa, ale tu mi nie przeszkadzał i nie męczył. Jak się już oczy przyzwyczaiły to było spoko. Ale jak wyszłam z kina to rozmawiałam z kuzynką i doszłyśmy do wniosku, że gdyby to było tylko 2D to dużo byśmy nie straciły. Ogólnie w tym przypadku uważam, że warto iść na 3D (ale nie jest to konieczność jeśli ktoś go nie lubi), bo są sceny gdzie ma się wrażenie, że się tam jest i np. jak uciekają przed goblinami to fajnie jak one wychodzą z różnych zakamarków, lecą strzały, daje to ogólny fajny efekt. W innych scenach też to fajnie wygląda... Więc ogólnie polecam, bo to 3D nie jest męczące i w niektórych scenach wzbogaca efekt, ale jak kto woli. ;)

ocenił(a) film na 6
Evermind666

W tym jest akurat bardzo dużo 3D, pierwszy raz po Avatarze jestem pod tym względem zadowolony i jeśli masz możliwość, idź do IMAXa. Ja byłem akurat w 'zwykłym' kinie 3D i trochę żałuję, że nie IMAX, ale i tak było bardzo dobrze pod tym względem.
Film tylko takie sobie.. :)

ocenił(a) film na 6
Evermind666

3D tu nie jest jak dla plebsa czyli co sekunda atakujące rzeczy lecące w ekran tu jest taka głębia jak w Avatarze można się wczuć w film