PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 426 tys. ocen
7,6 10 1 425536
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

W 1 i 2 zwiastunie mamy scenę Gandalfa śmigającego po dol Guldur. W filmie niestety tego nie ma...trochę się wolno rozkręcał ale generalnie gratka dla fanów Tolkiena ;)

ocenił(a) film na 8
Saruman96669

Może zostawili coś dla extended? Bo wątpię żeby najpierw zmontowali zwiastuny a później ustalili, że zmienią trochę fabułę pierwszej części?

ocenił(a) film na 8
Saruman96669

Jest tak jak napisał westuaragorn, albo ta scena będzie w drugiej części. Zauważyłem też brak sceny w Rivendell, kiedy to Bilbo przechadzał się po sali, gdzie leżał zniszczony Narsil.

ocenił(a) film na 9
Macieyko

Taka cienka książka rozbita na 3 filmy, a i tak coś im zostaje na wersje rozszerzone (tak wiem, że w filmie jest więcej niż w książce, ale i tak to trochę dziwne).

ocenił(a) film na 6
MatiZ_3

Nie? Bo film nie opiera się w całości na Hobbicie, ale także na notatkach Tolkiena, i innych książkach, które pokazują całokształt świata.

ocenił(a) film na 9
niechcenicku_fw

Przecież napisałem, że o tym wiem. Ale 3 filmy po 2h45min, a i tak nie wszystko się mieści? Nawet z tym dodatkowymi materiałami mnie to dziwi.

ocenił(a) film na 6
MatiZ_3

Dziwnie to ująłeś w tamtym poście. Może po prostu chodzi o wersję rozszerzoną...na pewno :)

ocenił(a) film na 3
Saruman96669

Czasem tak jest, że w trailerze są sceny, których potem nie ma w filmie. Z ostatnią cześcią HP było to samo.

ocenił(a) film na 8
Saruman96669

Prawdopodobnie to nie jest Dol Guldur, tylko High Feels - grobowce królów ludzi, późniejszych Nazguli.