PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Hobbit x 3

ocenił(a) film na 4

Pazerność ludzka nie zna granic

ApolloCreed_

Batman x 7, pazerność Warner Bros nie zna granic.

Bombur

Bond x 25. Pazerność nie zna granic.

użytkownik usunięty
obleh

Wiecie co jest piękne? Jak ktoś uwielbia Batmana oraz całe jego uniwersum i czeka na Hobbita :P Jedne drugiemu nie przeszkadza ale z tego co zdążyłem zaobserwować to fani Hobbita nie darzą sympatią, dajmy na to fanów trylogii Chrisa Nolana. Ja np. jestem fanem Mrocznego Rycerza co nie przeszkadza mi z niecierpliwością czekać na Hobbita, który moim zdaniem będzie kapitalnym filmem :)

ocenił(a) film na 9

Ja dałem ostatniemu Batmanowi ocenę 9 i uważam, że to wspaniała trylogia. Ale nie przeszkadza mi to równocześnie uwielbiać Hobbita :) Uważam, że Peter Jackson 10 lat temu udowodnił nam swój kunszt i nie trzeba się bać tego, jak stworzy trzy części Hobbita na podstawie jednej książki. On sobie poradzi :)

użytkownik usunięty
Marvolo666

Dokładnie.

U mnie:
Batman Nolana - 8, 9 i 9
Władca PJa: 8, 10 i 10
Hobbit PJa: umrę jak nie zobaczę

Nie widzę absolutnie żadnego powodu żeby nie lubić któregokolwiek z tych filmów :)

Wyższe oceny dla WP z uwagi na to, że bardziej preferuje typowe fantasy niż filmy o superbohaterach :)

użytkownik usunięty
Matt_888

Ja tam uwielbiam i filmy o superbohaterach i dobre fantasy. Trzeba być otwartym na różne doznania xD

Ja też, oglądam wszystkie rodzaje filmów, sci-fi i fantasy lubię szczególnie i nie mam zamiaru wybierać między tymi gatunkami :)

Matt_888

Batman to nie jest stricte super bohater.

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

Też uważam, że Peter Jackson świetnie przedstawi Hobbita! I w sumie wcale nie zamierzam narzekać, że będą trzy części xP
Będzie na co czekać ;)

ocenił(a) film na 4
obleh

tyle ze te 25 bondow nie jest na podstawie jednej ksiazki

ocenił(a) film na 1
ApolloCreed_

no beka

ApolloCreed_

Zawartość tekstu w 7 komiksach o Batmanie jest mniejsza niż zawartość tekstu w książce Hobbit.

ocenił(a) film na 4
Bombur

tyle ze nolan nie przenosi komiksu tylko wymyśla własną historie a do komiksu tylko nawiązuje w niektórych motywach

ApolloCreed_

Jackson też dużo od siebie doda

ocenił(a) film na 4
Bombur

taa, wydłużał jedynie do granic możliwości sceny akcji

ApolloCreed_

Taki z ciebie fan, że nawet najnowszego Gacka nie widziałeś hahahahahah

ocenił(a) film na 4
Bombur

nie jestem zadnym wielkim fanem batmana, wole terminatora

ApolloCreed_

ja nie użyłem określenia "wielki fan" tylko "fan". W takim razie napisz zdanie: "Nie jestem fanem batmanów Nolana".

ocenił(a) film na 4
Bombur

dlaczgo zbijasz dyskusje na inny tor?

ApolloCreed_

Zarzucasz Jaksonowi długie sceny akcji choć w batmanach Nolana stanowią większy procent.

ocenił(a) film na 4
Bombur

chyba sobie kpisz

ApolloCreed_

40 % scen są nakręcone kamerami IMAX z czego większość to sceny akcji i tylko trochę ujęć krajobrazowych

ocenił(a) film na 4
Bombur

zasadzka na konwój i finałowa akcja w wieżowcu + kilka krótkich sekwencji... to już więcej jedna bitwa we władcy pierścieni trwała niż te wszystkie sceny akcji w TDK

ApolloCreed_

wybuchy w szpitalu, napad na bank...

ocenił(a) film na 4
Bombur

tak sie skala ze napad na bank w tdk to jedna z najlepszych sekwencji w historii kina

ApolloCreed_

Nie przeczę-podobała mi się. Gorzej tam gdzie nie ma akcji - średnia wiarygodność psychologiczna postaci (bo czarnymi charakterami) Freeman to celebryta-postać zbędna, Alfred ględzi jak potłuczony, Rachel jak matka(babcia?) Bruca, no i sam Batman gorszy od Keatona. Jedynie w pełni Oldman i Ledger się bronią

ocenił(a) film na 4
Bombur

taaa

Freeman zbędny? masz na myśli osobe, która pomogła schwytac lau oraz obsługiwal sonar

Kwestie Alfreda to dopełnienie planu Jokera, jakbyc uwaznie i sluchal to bys nie pisal takich bzdur

gorszy o Keatona, pewny jestes? http://www.youtube.com/watch?v=8ULSvR6hhyI

ApolloCreed_

Bale to aktor przereklamowany i pajac, pokaż mi wybitną scenę z nim.

ocenił(a) film na 2
Bombur

ale w WP nie miało chodzic o sceny walki a batmany sa na tym oparte na akcji i nawalankach. W Władcy bitwy to tylko dodatek bez wiekszego znaczenia i jackson przesadził w tym zdecydowanie a w powrocie króla przeszedł samego siebie. dlatego najlepsza jest pierwsza część trylogii

Bombur

To nie są dokładne adaptacje poszczególnych komiksów łosiu

napruto

a Hobbit to dokładna adaptacja?

Bombur

Nie wiem, bo go nie widziałem

napruto

No właśnie, więc po co się spinać, że dzielą hobbita na 3 części. Może nawet będzie bardziej dynamiczny niż LOTR w wersji filmowej

ApolloCreed_

Ale planują już 7 Bondów z Craigiem mimo, że nie mają nawet scenariusza do następnego Bonda.

ocenił(a) film na 4
Bombur

bond to seria z tradycjami, natomiast scenariusze do kolejnych będą oryginalnymi historiami a nie adaptacjami

ApolloCreed_

"bond to seria z tradycjami" Tylko, że te nowe bondy nie kontynuują tradycji. Natomiast Hobbit kontynuuje tradycję Władcy Pierścieni.

Bombur

Komiksów o batmanie jest sporo. Hobbit x 3 Pazerność ludzka nie zna granic. Może mi powiesz ,ze powstało tysiące ksiązek o Hobbice ?

marvolo_1998

Czyli to autorzy komiksów o Batmanie są pazerni.

Bombur

Tolkien w takim razie też. Napisał trylogie WP i Hobbita itd.

marvolo_1998

Ale Hobbit jest bardziej rozbudowany niż ci się zdaje.

kamilxxx09

Mówimy w tej chwili o książce czy filmie ?

marvolo_1998

O książce

kamilxxx09

Jak dla mnie ksiązka o Hobbicie była lepsze niż Wp ale to moje zdanie.

marvolo_1998

Mam takie same zdanie:)

kamilxxx09

To dobrze. ;p

marvolo_1998

Wp może i jest bardziej rozbudowany, ma więcej wątków i jest ogólnie uznawany za lepszy ale biorąc pod uwagę samą przygodę i historię wybieram Hobbita. Myślę że to czego nie "zobaczyliśmy" w książce zobaczymy za to w filmach.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

byłbym wielce rad, gdyby to okazało sie prawdą :D
dwa razy oglądałem jednym ciągiem LOTR w wersjach reżyserskich (razem prawie 12h) i nawet nie planuje ich oglądać w wersach niereżyserskich, bo nie chce się zawieść, że czegoś nie ma... a z chęcią posiedziałbym wtedy nawet jeszcze 4h, żeby obejrzeć wszystkie wątki, których nie nagrano

marvolo_1998

Komiksów o Batmanie jest kilkadziesiąt a może więcej, natomiast Tolkien przez całe życie wydał tylko kilka książek, a chciał nawet wydać WP w całości tylko wydawnictwo się nie zgodziło. Mógł nawet 6 ksiąg wydać w 6 książkach a tego nie zrobił.

Bombur

Komiksów o Batmanie jest kilkaset, a nawet kilka tysięcy bardziej by pasowało. Od 1939 roku wychodzą co miesiąc numery dwóch głównych serii, a poza tym dziesiątki spin-offów/