PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 426 tys. ocen
7,6 10 1 425582
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Cieniutką książeczkę podzielili na trzy trzygodzinne filmy. Po co? Żeby napchać sobie kieszeń
pieniędzmi widzów.

Owszem, film cieszy oko, widoki są wspaniałe. Ale poza tym Hobbit ma niewiele więcej do
zaoferowania. Kiepska fabuła, zero akcji (nie licząc scen walki), miejscami brak logiki.

Wizyta w kinie była stratą czasu. Czuję niedosyt i jestem zawiedziona.

Serdecznie nie polecam.

ocenił(a) film na 9

Boze ludzie a co nie jest dla kasy logiczne ze to nakrecili zeby kase zarobic i tak jest z kazdym filmem wiec nie rozumiem tego pier... Skoro wybralas sie na film ktory nie jest w twoim guscie to po co szlas.

użytkownik usunięty
lonek91

Cóż za pokaz elokwencji :)

ocenił(a) film na 5

Potwierdzam. To jest cholerne nieporozumienie! Owszem, zrobiony perfekcyjnie, ale to tak jak styropian, głównie powietrze.

ocenił(a) film na 9
Atlantyda

Aha. Czyli jest zrobiony perfekcyjnie, ale jest dla pieniędzy więc nieporozumienie? Żelazna logika.

ocenił(a) film na 9
Ciesla

perfekcyjny to mozesz byc ty na pewno Hobbit perekcyjny nie jest. Napisalem tylko ze rozwala mnie pisanie postow ze film zostal nakrecony dla kasy chyba logiczne ze kazdy film sie kreci dla kasy nie??

ocenił(a) film na 9
lonek91

A czy ja odpisywałem tobie? Wydaje mi się że nie...

ocenił(a) film na 5
Ciesla

Słuchaj, nie mam nic przeciwko robocie dla pieniędzy. Ale jak się chce dymać widzów, to wypadało by im jednak też coś przyjemności dostarczyć.

Atlantyda

Mnie oraz innym zachwyconym dano tę przyjemność. Za bilet, który kosztował 15 $ dostałam więcej niz te pieniądze warte. Posunę się dalej- w sumie wydałam na ten film coś koło 70$, bo byłam trzy razy i za każdym razem żarłam popcorn i piłam Ice Tea, wiec koszta wzrosły. I z całym szcunkiem, ale nie czuję się, cyt: wyd....mana z kasy. Dostałam produkt warty kosztów a nawet więcej. Więc mów za siebie.
Osobiście nigdy nie posunełabym się do stwierdzenia, że mnie, cyt: wyd...mano z kasy, bo film nie spełnił moich oczekiwań. Idąc do kina na cokolwiek znam koszt i się na niego świadomie decyduję za każdym razem ryzykując, ze kupię kota w worku. Ale robię to swiadomie i nigdy nie mam poczucia, cyt: wy...mania. Zastanawiam się czy Ciebie ktoś zmusił do pójścia do kina? Jeśli nie, to nie mów o, cyt wy...maniu, skoro świadomie i w pełni władz umysłowych zapłaciłaś/łeś za bilet, nie wiedząc co dostaniesz w zamian.

ocenił(a) film na 8

Co za nie logiczność, wszystkie filmy są dla pieniędzy, czy to star wars, avengers i nawet nowy batman, praktycznie każdy. Po za tym Hobbit zawiera literaturę Tolkiena zaczerpnięta z innych książek, a nie tylko samego Hobbita i jest adaptacją, a nie ekranizacją jak wielu mówi błędnie.

LordWieslaw55

Czym się różni adaptacja od ekranizacji? Adaptacja jest luźniejszą interpretacją?

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie 10/10, moja dziewczyna i kolega z którymi byłem podzielają moją opinie i z niecierpliwością czekamy na dwie kolejne części.
Bardzo polecamy, choć Ty akurat może sobie odpuść dwie kolejne cześci, bo widać film nie dla Ciebie.
Hej