PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 426 tys. ocen
7,6 10 1 425536
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

1."Władca Pierścieni:Drużyna Pierścieni" reż.Peter Jackson
2."Fanny i Aleksander" reż. Ingmar Bergman
3."Władca Pierścieni:Powrót Króla" reż. Peter Jackson
4."To wspaniałe życie" reż. Frank Capra
5."Władca Pierścieni:Dwie wieże" reż. Peter Jackson
6."Przyczajony Tygrys ,ukryty smok" reż Ang Lee
7."Harry Potter i Insygnia Śmierci" reż. David Yates
8."Conan Barbarzyńca" reż. John Milius
9."Harry Potter i Wiezień Azkabanu" reż.Alfonso Cuarón
10."Edward Nożycoręki" reż. Tim Burton

GeorgePatton

1. Władca pierścieni
2. Rękopis znaleziony w Saragossie
3. Labirynt fauna
4. Hero
5. Excalibur
6. Conana barbarzyńca
7. Piraci z Karaibów
8. Harry Potter
9. King kong
10. Sok z żuka

ocenił(a) film na 7
obleh

o widzisz zapomniałem o Labiryncie Fauna powinien być zamiast edwarda
excalibura niestety nie widziałem słyszałem że dobry

ocenił(a) film na 9
GeorgePatton

Skupcie się może na treściach merytorycznych dotyczących filmu HOBBIT w zakładaniu nowych wątków a nie w wyliczaniu filmów które Wam się podobają czy też nie. Ludzie, przecież wyliczanki stosujecie w których chodzi jedynie o gusta. Zaraz zacznie się dyskusja, dlaczego ktoś jakieś dzieło na 2,3 czy innym miejscu ujął. O gustach się nie dyskutuje.
Poza tym, takie wyliczanki są delikatnie mówiąc... dziecinadą.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

ty mi nie będziesz mówił na czym ja mam się skupić synku. Po pierwsze forum jest od tego BY O GUSTACH DYSKUTOWAĆ i o gustach powinno się dyskutować. Po drugie Hobbit jest filmem fantasy a ja podałem ranking filmów fantasy więc temat jest tu jak najbardziej na miejscu .
W literaturze naukowej poświęconej sztuce filmowej takich rankingów jest od groma zazwyczaj też jest podział na gatunki np ostatnio czytałem "Gwiezdne imperia X muzy" o kinie fantastycznonaukowym jego początkach, rodzajach ,motywach ,artystycznej mobilizacji i Odysei kosmicznej oraz o Kinie Nowej Przygody- na końcu książki był oczywiście ranking .... albo "100 letnia kronika kina " pod redakcją Beatay Kasztelaniec, Jana F. Lewandowskiego, Tadeusza Miczki gdzie redaktorzy wybierają najlepsze ich zdaniem filmy roku od powstania kina do współczesności.-CAŁY CZAS NIE ROBIĄ NIC INNEGO TYLKO DYSKUTUJĄ O GUSTACH.
Ja nie naskakuje na Obleha ,podał swój ranking i spoko, widzisz nawet przypomniał mi o filmie który zawsze chciałem zobaczyć i o jednym którego zapomniałem umieścić w swoim rankingu.
Takie "wyliczanki" pozwalają każdemu coś uporządkować w swoim guście filmowym ,poznać trochę myślenie innych ,zapoznać się z nowymi tytułami itd.
Wydaje mi się ,że taki temat tez się tu przyda w morzu bezsensownych postów o kolejnym zdjęciu Killiego ,Thorina ,Bilba itd . Gdy nie wiedzieliśmy jeszcze jak wyglądają ,nie było zwiastunów ,nie mieliśmy pojęcia jak spiszą się charakteryzatorzy to zdjęcia nowych postaci podsycały jeszcze oczekiwania i wyobraźnie ale PO CO WSTAWIAĆ KOLEJNE ZDJĘCIE TEGO SAMEGO KRASNOLUDA ,BILBA ,GANDALFA itd. Połowę takich tematów z kolejnymi fotkami tych samych bohaterów (często tez w kiepskiej jakości) wywaliłbym bo to one nic nowego tu nie wnoszą i oczywiście zawsze te same komenty napalonych fanów "wspaniałe" "super" itd. -rzeczywiście merytoryczna dyskusja jak trza .

ocenił(a) film na 9
GeorgePatton

Może zacznę od tego, byś nie zwracał sie do mnie per Synek. Nie jestem z Tobą na stopie koleżeńskiej i zalecam więcej taktu i szacunku. Forum z kultury nie zwalnia, zwracając się do kogoś w ten sposób "na żywo" wzbudziłbyś co najwyżej ignorancję czy wręcz pogardę. Warto sobie dobre nawyki wyrabiać a od złych odchodzić... to tak na marginesie.

Przekonałeś mnie, może i potraktowałem ten temat na wyrost i niepotrzebnie nerwowo zareagowałem, ale wzięło to się z prostej przyczyny. Czytając resztę mojej wypowiedzi zapewne byś może trochę mnie zrozumiał. Powiedziałem jasno, że zaraz rozpocznie się dyskusja o tym, dlaczego ktoś dany film dał na 1 a nie na 10 pozycji itd.
A nie martwi mnie to bezcelowo... nie raz widziałem kilku (nie będę wymieniał nazw, ale wiadomo o kogo tutaj chodzi - zapewne zaraz się po moim wpisie odezwie zgodnie z zasadą: uderz w stół a nożyce się same odezwą), użytkowników którzy zaśmiecają bezsensowną pyskówką treści mówiące o gustach.

I fakt, że o gustach się nie dyskutuje stawiam jako podstawę działania w przypadku, kiedy to rozmówca nie ma szacunku do pasji drugiego człowieka a takich na forum osób nie brakuje... o czym też doskonale wiesz.

Zatem mój wpis nie był wymierzony w Ciebie lecz w zjawisko dotyczące poziomu dyskusji... a raczej osób niepotrzebnych w niej. I to tyle w tym temacie.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7
GeorgePatton

Trudno sprecyzować gatunek. Na FW wiele filmów ma go przypisane i postanowiłem że liczę każdy z takim gatunkiem z wyjątkiem animacji.

1."Edward Nożycoręki"
2."Scott Pilgrim kontra świat" - Nie wiem jakim cudem, ale ma taki gatunek na FW.
3."Duża Ryba"
4."Piraci z Karaibów: Klątwa czarnej perły"
5."Arizona Dream" - Też nie wiem jakim cudem
6."Niebo nad Berlinem"
7."Labirynt Fauna"
8."To wspaniałe życie"
9."Sok z żuka"
10."Czarnoksiężnik z OZ"