Tu wywiad z Christoperem Nolanem i to co mówi o trylogii oraz o tym jak pomogła mu przy
Batmanie.
https://www.examiner.com/article/christopher-nolan-reveals-tolkien-inspiration-f or-the-dark-
knight-rises
Enjoy:)
www.examiner.com/article/christopher-nolan-reveals-tolkien-inspiration-for-the-d ark-knight-rises
Nolan opowiada o tym jak LOTR w reżyseri PJ pomógł mu skończyć i świetnie zwieńczyć trylogie TDK.
To miłe ze strony Nolana, że docenił jedyne 3 filmy, które wyszły Jacksonowi w życiu, to naprawdę miły gest z jego strony. W końcu LOTR pomógł Nolanowi stworzyć lepszą trylogię więc teraz może się tylko pośmiać z pracy PJ :)
Dobrze że Jackson podczas pracy nad Hobbitem w ukryciu kładzie się ze śmiechu po podłodze w studio i smieje się z tak słabej trylogii Nolana.......ekhem kogo??? kto to bo nie słyszałem???
Nie masz się z czego cieszyć, Jackson zwija się ze śmiechu bo zrobił takiego gniota, że wstyd się przyznać ale również z tego, że znajdą się tacy głupcy jak Ty, którzy będą wyznawać Hobbita chociaż dobrze wiemy, że będzie gniotem.
Dobrze wiemy że na batmana idą tylko ludzie, którzy chcą zobaczyć jego gumowy lateks żeby też sobie taki zakupić. Batman to dno a każda część jest coraz gorsza czyli spada poniżej skali.
Dobrze wiemy, że na hobbita idą tylko ludzie z zaburzeniami hormonalnymi i chcą zobaczyć czy trudne jest życie z ogromnym owłosienie i chcą zobaczyć na własne oczy tak masakrycznego gniota i jestem pewien, że się nie zawiodą bo to będzie kaszana.
Zazdrościsz Nolanowi takiego talentu? Aha sorry ty znasz tylko jednego reżysera (Petera), który nie jest tak "świetny" .
Zależy czy patrzymy na jego filmy sprzed władcy czy po bo po były dobre( king kong nostalgia anioła oraz dystrykt 9) po patrz tez na filmy Nolana sprzed pierwszych wielkich sukcesów i wtedy ich porównaj. Wiem że na wzgląd na batmana powiesz że Nolan jest lepszy i się nie mogę zgodzić ale Peter też ma od groma plusów. Spilberg tez ma wiele słabych filmów a uważa go się za geniusza więc jak to jest?
Gorszą ocenę niż Spilberg można mieć o Lucasu co trzepie miliony, a może i miliardy na naiwnych fanach GW, a reżyser, czy producent i scenarzysta z niego tylko sezonowy, całkowity przeciętniak.
Nie patrze tylko na batmany Nolana, spójrz na prestiż lub incepcje które są świetnymi filmami. Tak Peter zrobił jedną z najlepszych trylogii ale, nie najlepszą. U mnie Jackson jak i Nolan mają wielki plus i chwała im za to. Niech robią to w czym są dobrzy. ;)
Pozdrawiam
I o to chodzi obaj są świetni a ich filmy dobrze się ogląda więc nie ma co wybrzydzać oglądajmy ich filmy a nie kłuć cie się o nie bo i tak to nie ma sensu jak będzie to zobaczymy.
Oczywiście, obaj są genialni. Myślę że, Hobbit jak i TDKR będą hitami w tym roku, no ale musimy jeszczę troche poczekać, bo wychodzą jeszcze inne filmy znanych reżyserów. ;)
Kto powiedział że ja nie lubię Batmana ja go uwielbiam ale władce wole bardziej i uważam że trylogie Wp i Batmana są najlepsze na świecie.
O o co się wszyscy kłócimy ? Skoro większość z nas uważa że i batman i hobbit są świetne :)
Widzę, że tutaj wszyscy podchodzą to wszystkiego z dystansem i o to chodzi :) Zamiast spierać się o to kto jest lepszy powinniśmy się cieszyć, że dostaniemy świetne filmy ale niestety są ludzie tacy jak kamilxxx09, którzy " chcą patrzeć jak świat płonie "
O tym, że był producentem - wiem. Scenarzystą nie był. Moje zdziwienie wywołał fakt, że cały czas w tej idiotycznej przepychance mówione było o filmach w REŻYSERII Jacksona lub Nolana.
A ile jego filmów widziałeś 4 a ile filmów Nolana 1 i jak ty chcesz ich porównywać.
Nie można porównać reżyserów nie oglądają ich filmów no chyba że jesteś zwykłem ignorantem czy trollem a nie krytykiem za którego się uważasz.
Skoncz w koncu blaznowac i prowokowac... co ty masz 15 lat?
Nie psuj opinii fanom Hobbita swoimi komentarzami odnosnie Batmana i innych filmow. Docen prace innych rezyserow i ich filmy i nie badz ograniczony...
Dostajesz karnego k****a od wszystkich normalnych fanow LOTRa i Hobbita za takie prowokacje.
To co nie trzeba i psujesz nam opinie nam tolkienowcą( fanom Tolkiena sory za nowe wyrażenie które nie istnieje).
OK, weź zmień avatar na niekojarzący się z tą tematyką i przestań pisać w tematach o Hobbicie, wtedy oszczędzisz nam to co mówił wcześniej adrian229.
Jak możesz nie wiedzieć o co chodzi skoro wielokrotnie i w różnych tematach ludzie próbują przemówić Ci do rozumu ale ty to po prostu olewasz.
Widać, że filmy Nolana są dla ciebie za trudne... Za to Artur i Minimki ( dałeś 9 i do ulubionych) buhahahaha. W swoich wypowiedziach nie kierujesz się zdrowym rozsądkiem i obiektywną oceną (nie wiem skąd ocena 1 dla TDKR skoro jeszcze filmu nie obejrzałeś) Jestem fanem zarówno Batmanów Nolana jak i LOTR, na hobbita również czekam z niecierpliwością ale żeby wypowiadać się w tak prymitywny sposób na temat filmu (podkreślam - nie oglądając go) i jego fanów.....Szkoda słów.
Za to ty w ogóle nie pokazujesz swoich głosów. Jak zechcę to ocenię Minimki nawet na 10 i nic ci do tego. I skąd wiesz że nie obejrzałem batmana. Mylisz się widziałem go.