Tu wywiad z Christoperem Nolanem i to co mówi o trylogii oraz o tym jak pomogła mu przy
Batmanie.
https://www.examiner.com/article/christopher-nolan-reveals-tolkien-inspiration-f or-the-dark-
knight-rises
Enjoy:)
Co za ograniczony człowiek :P Najpierw bronisz "Śnieżkę" za świetne efekty, muzykę, etc. Potem dajesz 1 Batmanowi. Twoje argumenty są upośledzone. Powinieneś ocenić to jako film akcji, a nie porównanie do Władcy, bo to zupełnie inne kategorie.
Jesteś jak małe dziecko. Coś ci się podoba bo tak. Tobie się nie podoba Władca? Ach, więc podoba Ci się Batman- dam mu 1 i zrobi Ci się przykro- plan geniusza zua.
Już widzę, jak krytykujesz innych, że dali Hobbitowi 1- jakże będziesz wtedy podobny do ludzi, którzy nie znajdują logicznego argumentu, dlaczego taką samą ocenę dałeś Batmanowi ...
To tylko taki żart. Jak wszystko ochłonie i obejrze film to myślę że może dam nawet 6 albo 7. Spokojnie bez paniki.
Żart to kiepskie wyjście z twojej sytuacji. Nawet jak wszystko ochłonie, nadal będziesz postrzegany tak jak teraz. Lepiej zrób coś z sobą- idź do szkoły tańca czy cuś
W szkole dają jedynie wiedzę, której w większości przypadków nie umie się wykorzystać.
Chapaj piosenki na ochłonięcie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4nZl8ctvqMs
http://www.youtube.com/watch?v=tZs0_r3ROjg
http://www.youtube.com/watch?v=gRwFRMGpTWg
I dla Jukatos'a się coś znajdzie:
http://www.youtube.com/watch?v=USR3bX_PtU4
Wiesz żeby ocenić film na 1 który na imdb ma ocenę 9,2 trzeba mieć na prawdę zajebiste powody napisz nam wszystkim co takiego cię raziło w ślepka ; ) co było nie tak? Gdzie Nolan popełnił że tak powiem "błąd" ? Potrafisz racjonalnie odpowiedzieć na te pytania? czy to raczej dla ciebie jest zbyt skomplikowane? Ja ci przyznam szczerze że oglądałem trylogie LOTR i wciągnęła mnie ona oceniłem ją na 8 miałem powody aby nie dać 10 i aby nie dać 1 ;P na hobbit'a też pójdę i ocenię go na serio a nie dla tego żeby zrobić komuś na złość.
Krotko, dobitnie i na temat - takie posty jak Twoj lubie i podzielam prosbe o to, zeby owy "znafca" kina podal argumenty przemawiajace ze TDKR jest do kitu.
TDKR jest do kitu ponieważ hobbit jest lepszy i koniec jak by to kamilxxx09 powiedział:D
"Batman gorszy bo batman i Nolan, a jedynym dobrym reżyserem jest Peter Jackson" ;D
Argumenty? Średnia muzyka, nic ciekawego w scenografii, charakteryzacji i kostiumach i zbyt długi czas trwania. Plusy: świetne efekty, dobre walki, napięcie i ogólnie fajni nawet bohaterowie i niezła fabuła. Także tak jak mówie zmienie ocene w swoim czasie.
Człowieku o czym ty mówisz ? "Średnia muzyka, nic ciekawego w scenografii, charakteryzacji i kostiumach i zbyt długi czas trwania" - muzyka jest świetnie, napędza akcję jeszcze bardziej i tworzy wspaniałe widowisko. Kostiumy są świetne zarówno Joker jak i Batman prezentują się rewelacyjnie, czas trwania wystarczający i mimo długości film się nie dłuży ( czepiasz się czasu a patrz ile trwa LOTR ). Chyba jednak nie oglądałeś.
Tym postem po raz kolejny udowadniasz, że brak Ci argumentów i ciężko normalnie z Tobą porozmawiać o ile twój bełkot można nazwać rozmową.
ho ho ho! bo wyślę was na karnego jeżyka! albo do kąta. albo i jedno i drugie (do kąta i klęczeć na karnym jeżyku) ho ho ho! jakie bojowy okrzyki! jakie wyzwiska zmyślne! ho ho ho! aż się włos zjeżyć może... ho ho ho! dajcie sobie buziaczka na przeprosiny i będzie po sprawie. dyskusja musi być konstruktywna. tematy pod filmem powinny dotyczyć filmu, nie zaś błota z ulicy, albo czyiś braków w inteligencji, pozdrawiam słodziaki! ho ho ho!
Czytam te twoje posty i czytam szukam punktu zaczepienia ii... lipa, jak ty to ująłeś? "Średnia muzyka" to dzieło jednych z najbardziej cenionych kompozytorów James Newton Howard oraz Hans Zimmer dalej > używasz argumentów które automatycznie tyczą się LOTR ; / długość przede wszystkim na ten przykład Lord of the Rings: Return of the King (Extended Edition) czas trwania to (250min) wersja normalna (201min) dla porównania TDK trwa (152min) Batman Begins (140min) rozumiem że może się nie podobać masz prawo pisać co chcesz i oczerniać kogo chcesz do póki chroni cię anonimowość ; ) wiesz mi że nie którym działasz tak na nerwy że szok. P.S Może i ktoś oceniał Avatara na 5 ale na pewno nie wchodził na forum tego filmu i nie pierdzielił jak poparzony. Jeżeli nie podoba ci się TDKR i nie masz konkretów dla których dał byś aż tak niską ocenę to pyszczek w ziemie i nie kiełkuj bo się tylko ośmieszasz. Pozdrawiam
Powiedziałeś prawdę, dobrze napisaną, ale on dalej będzie używał swojej arogancji wobec innych. Takich osób jest dużo, czy to Hobbit, czy Batman np. niejaki diablo666, praktycznie wszędzie tacy się znajdą, admini powinni zrobić porządek. Nie mniej jednak jest to dość denerwujące.
Muzyka jest bez klimatu a film powinni skrócić o 30 minut. Wyszło by mu to na dobre bo w wielu momentach jest poprzeciągany i nudny. Tylko ciągłe gadanie i nic więcej
"Muzyka jest bez klimatu a film powinni skrócić o 30 minut", buhaha :D muzyka jest bardzo klimatyczna i świetnie pasuje do klimatu nolanowskich Batmanów, film nie jest ani za długi ani za krótki jest idealny i ani trochę się nie dłuży. Jest tutaj mniej gadania niż w trylogii LOTRA czy Hobbicie.
Może dla ciebie ale ciebie to nawet muzyka Edyty Górniak zachwyciłaby w tym filmie. Za dużo gadania w tym filmie i tyle. Dłuży się jak smród po gaciach. Nic w tym fajnego. Dobre to są tylko efekty specjalne i nic więcej.
Stary to ty jestes zapatrzony w jeden film... i ciagle nas w tym utwierdzasz. Mowiac "nas" mam na mysli fanow zarowno LOTRa jak i Batmana...
P.S. a nawiazujac do twojego posta troche powyzej odnosnie "ciaglego gadania"... bedac obiektywnym zwrociles kiedykolwiek uwage na to ile czasu gadaja postacie w LOTRze??? Najlepszym przykladem sa dialogi Froda i Sama. Podobnie jest (jak juz ktos wczesniej zauwazyl) z dlugoscia filmu - widzisz ile czasu trwala kazda czesc LOTRa??? od 3 do 4,5 godziny. Powtarzam ci ponownie - chcesz byc szanowany na forach to badz bardziej obiektywny i skoncz pisac glupoty o konkurencyjnych filmach bo nikomu nie imponujesz tylko wkur***sz...
Głupi jesteś. Mi nie chodzi o żadne wersje rozszerzone tylko o kinowe a w tych LOTR trwał 3h a nie 4,5. Zastanów się co piszesz.
"Glupi jestes" - takimi postami sam sobie robisz wrogow i pokazujesz ze to jestes przyglupem...
Odnosnie czasu fajnie ze napisales ze chodzi ci o wersje kinowe. A mi chodzi o ogolny czas trwania filmow (uwzglednilem tutaj czas zarowno dla kinowych jak i rozszerzonych). Ale jestes kamilxxx09 i widzisz to co chcesz widziec :)
To ty sie zastanow co piszesz... bo jakbys nie zauwazyl to dzieki swojej postawie masz samych wrogow na kazdym forum a poparcia zero. Jestem ciekaw ile osob z twoich "znajomych" gdyby mialo opcje usunac cie ze znajomych klikneloby "USUŃ"? Podejrzewam ze 90 procent z nich bo sie juz ciebie wstydza... zreszta cale forum (tzn fani) LOTRa i Hobbita sie ciebie wstydzi...
Jak zwykle "masz racje" :) jesli juz mowa o wykazywaniu sie to ty dajesz popisy w kazdym temacie przeciez :D a wszak wiadomo ze "KRÓL moze byc tylko jeden" jak mawia "klasyk' :D
Prosze zrob cos dla nas i zastanow sie nad moim ostatnim zdaniem z postu powyzej.
Słuchaj nie dam sobie wejść na głowę, jasne? Po co krytykujecie moje oceny i opinie skoro lepsi nie jesteście dając Avatarowi 5.