PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 426 tys. ocen
7,6 10 1 425536
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż
ocenił(a) film na 7
obleh

ocena na filmwebie Deppa ....a każdy kto ma choć trochę pojęcia o aktorstwie wie że to przeciętny aktor . Głosami mas nie należy się przejmować .Zielona mila nie jest filmem wybitnym nawet nie jest filmem dobrym a tu jest w pierwszej piątce

GeorgePatton

Jakby była niska, to bardzo byś się przejmował głosami.

GeorgePatton

Powiedział ktoś kto ma w ulubionych Kapitan Bomba - Kutapokalipsa ... za to pewnie ty sie znasz na aktorstwie jak mało kto.

użytkownik usunięty
Xaia

Lepiej byś pokazał swoje głosy chińskobajkowiczu

użytkownik usunięty
Xaia

Swoją drogą mógłbyś sobie jeszcze trochę poprzeglądać profil Pattona - może w końcu dowiedziałbyś się o istnieniu takich osób jak James Stewart, Laurence Olivier czy William Holden

"Beach" please ....

Xaia

mógłbyś okazać trochę szacunku wobec bardziej elokwentnych w tematyce filmowej kolegów.

ocenił(a) film na 6
obleh

Co znaczy, ze leci w dol.. IMDB to nie filmweb. Zauwaz, ze prawie wszystkie filmy na imdb mieszcza sie w skali 8,0 - 9,0 . Jestem wielkim fanem Władcy, mam nadzieje, ze nie zawiode sie na Hobbicie, ale na rany Chrystusa, mam rowniez nadzieje, ze zle odczytalem twoje intencje i nie chodzi ci o to, ze to dobra srednia.

Pozdrawiam maiev888

ocenił(a) film na 9
maiev888

FILM JEST GENIALNY!

maiev888

To znakomita średnia.
Najlepsze filmy fantasy według imdb:
http://www.imdb.com/search/title?genres=fantasy&title_type=feature&num_votes=100 0,&sort=user_rating,desc

ocenił(a) film na 10
obleh

Czy tylko ja widzę gwiezdne wojny w tym rankingu i toy story 3 trochę mało miarodajne więc według mnie hobbit jest tu na miejscu 6 nie 7 bo SW to sci-fi.

adrian229

Jest też w zestawieniu s-f, więc nie mogli się zdecydować:
http://www.imdb.com/search/title?genres=sci_fi&title_type=feature&num_votes=1000 ,&sort=user_rating,desc

ocenił(a) film na 10
obleh

Ale to tylko ta cześć według nich jest fantasy to nie ma sensu. I przez to Hobbit jest na miejscu 7 a Dwie wierze na miejscu 4.

ocenił(a) film na 8
adrian229

Gwiezdne Wojny to nie sci-fi. Przynależność do tego gatunku nie zależy od występowania kosmitów i podróży międzygwiezdnych.

ocenił(a) film na 10
zamb

A co niby zależy jak praktycznie tylko o tym jest Sci-fi.

ocenił(a) film na 10
zamb

Przynależność do Sci-fi zależy od tego że akcja filmu może ale nie istnieje w przeciwieństwie do fantasy gdzie świat nie ma prawa istnieć ani nigdy nie zaistnieje. O zasadach przynależności mówi choćby sama nazwa Fikcja naukowa/fantastyka naukowa.

P.S ten pierwszy post nie był mój tylko kuzyna wielkiego kinomana co 5 filmów na krzyż oglądnie i ma się za krytyka.

ocenił(a) film na 7
obleh

no tak Hobbit to na pewno lepszy film od siódmej pieczęci czy Fanny i Aleksander Bergmana i od "Stalkera" i "8 i pół "

maiev888

''.Zauwaz, ze prawie wszystkie filmy na imdb mieszcza sie w skali 8,0 - 9,0 . ''

Co za bzdury. Tam jest zawsze bardziej miarodajna ocena. Film bardzo dobry ma wyższą ocenę niż na filmwebie, a film słabszy niższą. Na IMDB takie papki jak Transformers mają niższe oceny niż na Filmwebie.

ocenił(a) film na 10
KLAssurbanipal

To czemu TDKR ma tak wysoką ocenę skoro to gniot ale jak wiadomo od każdej reguły jest wyjątek.

adrian229

Zamilczcie lepiej fanboje, bo to już zakrawa na kompromitację. Film zbierał świetnie recki w odróżnieniu od Hobbita.

ocenił(a) film na 7
adrian229

To nie żaden gniot. Może nie jest rewelacyjny, ale to dobry film.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Ale DK to jednostka wybitna i w TDKR porównaniu do niego to zwykły gniot. Sam z siebie ten film jest niezły głupkowaty i nierealistyczny ale nie jest zły.

ocenił(a) film na 7
adrian229

Na pewno nie jest gniotem. To dobry film. Owszem jest kilka niedorzeczności i słabych rozwiązań, ale film się dobrze ogląda. Postać Bane świetna (niestety jego koniec już nie bardzo)

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Bane był beznadziejny. Zwykły sługus nudny i przewidywalny.

adrian229

Sam jesteś beznadziejny. Bane był rewelacyjny trollu.

ocenił(a) film na 7
adrian229

Bane świetny. Tylko kurcze gdyby nie ta końcówka i jego śmierć.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Dla mnie był beznadziejny do Jokera nawet startu nie miał. Według mnie był tylko sługusem tyle nic więcej. I tylko się cieszyłem że go wreszcie zabili bo mnie nudził.

ocenił(a) film na 5
adrian229

Widzę, że musisz być wielkim znawcą kina...

ocenił(a) film na 10
adrian229

Pewnie ludzi oceniali batmana na wzgląd na mrocznego rycerza jednego z najlepszych filmów w kinematografii taki film na poziomi 1 i 3 części Wp.

adrian229

batman jednym z najlepszych filmow? chyba do gimnazjalistów
wez sie nie kompromituj.

ocenił(a) film na 10
Pogromca_nolifow

Batman to świetny film nawet jeśli na samą postać Jokera popatrzysz. To ty się nie kompromituj. Film jest bardzo dobry i tego nic nie zmieni nie mówię to o BB czy TDKR bo to filmy dla gimnazjum a ten drugi to na dodatek słaby film dla gimnazjum. Tak słaby że nie podoba się nawet gimnazjum.

obleh

Film jest mega i tego trzeba się trzymać:)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Bede mial okazje sie przekonac juz w srode ;)

ocenił(a) film na 8
obleh

neo angin nadal twierdzi,że średnia spadnie do 7.0 po 25 latach

ocenił(a) film na 3
katedra

Musimy poczekać :D

katedra

Lecz się trollu. Filmik będzie bombował w ranku jak "Avatar".

ocenił(a) film na 10
obleh

Bedzie lepiej !

ocenił(a) film na 7
obleh

Jutro idę do kina. Tak więc napiszę wam jak to jest na prawdę z tym fimem. Czy rzeczywiście są strasznie rozciągnęte sceny, czy za dużo humoru i tak dalej. Jednak myślę że ocena 8,5 to będzie max, aczkolwiek zobaczymy : )