PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Zwróćcie uwagę na filmy jakie już w 2012 wyszły i jakie jeszcze wyjdą. Prócz Mrocznego Rycerza i Django nie widzę nic co mogłoby startować w jakiejkolwiek konkurencji o nominację do oskara. Jeśli Hobbit nie okaże się kiszką może sporo nagród dostać.

Vaylander

No ale są jeszcze Avengers, Spider man, Zmierzch i Śnieżka ale to raczej nie powinno robić konkurencji Hobbitowi. Zresztą ja się na Oscarach nie znam.

kamilxxx09

Zmierzch ??? Ty myślisz,że ten kicz dostanie chociaż jedną nominację ? On się nie zalicza do oscarowych filmów :D ;))

panienka_2

Wiem to.

ocenił(a) film na 7
panienka_2

zmierzch jest za to corocznym faworytem do zlotych malin

kamilxxx09

Zmierzch i śnieżka nie dostaną wgl nominacji, spider man i avengers jak już to nominacja w dziedzinie efektów. Hobbit wiadomo : zdj, muzyka, scenografia, kostiumy, efekty, montaż , najlepszy film. Batman bd walczył w dziedzinach technicznych ;D Ale nie zapominajmy o innych filmach takich jak np : Django myślę ,że film bd walczył o scenariusz. ;D

marvolo_1998

Albo wyskoczy jakieś g*wno tak jak w tamtym roku ten badziew Artysta i zgarnie wszystkie statuetki.

kamilxxx09

Artysty nie oglądałem więc wypowiedzieć się nie moge na temat filmu.:D

ocenił(a) film na 10
Vaylander

A nietykalni przecież to oni są głównym kandydatem do Oskarów.

adrian229

przeca to film z 2011

Vaylander

Dokładnie w Polsce miał premierę w 2012 ale na świecie w 2011 więc ten film odpada.

ocenił(a) film na 5
Vaylander

Widać tu kompetencje co niektórych... naprawdę uważacie, że takie blockbustery jak Hobbit, TDK, Django, Avengers, Spider-man, Zmierzch i Śnieżka będą nominowane do oscara? .....

takie filmy jak hobbit będą mogły co najwyżej powalczyć za muzykę, czy charakteryzację. O główne statuetki będą walczyć ambitniejsze, mniej znane gimnazjalistom filmy.

cichy89

Lecz się na głowę póki możesz. Napisałem gdzieś cokolwiek o Spider-Manie, Avengers, Śnieżce czy Zmierzchu?
Jeśli uważasz, że Hobbit czy TDK nie mają szans na poważniejsze statuetki tj. za aktorstwo, reżyserię, czy nawet najlepszy film, to ci współczuję. Tak jak zresztą ocenionego na dyszke Gumpa wielki niegimnazjalny znawco filmów o których nie słyszałem :)

ocenił(a) film na 5
Vaylander

Napisałem odnośnie całego tematu i wszystkich tutaj wypowiedzi, a że jesteś założycielem tematu, trzeba było go gdzieś przypiąć... z osobistymi wycieczkami radzę się wstrzymać, a zacząć jakoś kulturalnie rozmawiać. W internecie każdy zgrywa chojraka.

Zawsze pod koniec roku/początek przyszłego wychodzą filmy z aspiracjami do Oscara, ale Hobbit może być nominowany do paru kategorii, ale wygrają mniej znane filmy. Jeśli już mamy coś przepowiadać, to wyjdzie na jesień 'Lincoln' Spielberga, z Day-Lewisem, muzyką Williamsa i zdjęciami Kamińskiego. To połączenie zwabi akademię.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

TDKR ma największe szanse na Oscary

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Batman w filmie Nolana nie ubiera się w lateks. Strój wykonany jest z hartowanej płyty kewlarowej.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

wiesz jak wygląda lateks??? Bo jeśli tak, to ja nie wiem gdzie ty go w filmie Nolana widzisz...

wito_filmweb

jak to gdzie??? na Batmanie.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

haha... ale śmieszne

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

szkoda że sobie głowy nie rozbiłeś... Nie żebym Ci źle życzył, ale może byś trochę mądrości zyskał

wito_filmweb

Ja już swoje powiedziałem.

cichy89

Hobbit ma szansę na Oscara, przypomnijmy sobie jaki sukces odniosły ekranizacje Władcy Pierścieni. Ale zgadzam się z tobą, że to pod koniec roku wychodzą ambitne filmy, które święcą triumfy na Gali.

ocenił(a) film na 5
Shaggy144

Akademia nie lubi nagradzać ponownie tych samych osób. Więc statuetki dla Jacksona i Shore'a byłyby sporym zaskoczeniem.

cichy89

Jak film się spodoba Akademii to Oscara dostanie, ale nie ma jeszcze mówić o konkretnych statuetkach, dopiero połowa roku minęła :)

ocenił(a) film na 7
Shaggy144

A czy ktoś tu mówi o 11 Oscarach?

Dźwięk
Montaż Dźwięku
Montaż
Efekty Specjalne

te 4 oscary ma jak w banku + na pewno otrzyma nominację za zdjęcia, muzykę może scenariusz i reżyserie. Hobbit otrzyma mnóstwo nominacja i za pewnwe 2 lub 3 statuetki

ocenił(a) film na 5
Indy_6

"te 4 oscary ma jak w banku " - a widziałeś/aś już Hobbita, a także inne filmy kandydujące do Oscara 2013?

temat nabiera coraz więcej absurdu i głupoty.

użytkownik usunięty
cichy89

Howard Shore to wybitny kompozytor i nie bylo by nic dziwnego gdyby dostał statuetkę za najlepszą muzykę, nawet jeśli dostał już 3 oscary, z czego dwa z LOTR (Drużyna Pierścienia i Powrót Króla). OST do Hobbita jeszcze nie wyszedł, ale na YT można odsłuchać "The Misty Mountains Cold". Utwór jest mega, ciągle go sobie nucę.

ocenił(a) film na 6
cichy89

no chojrakiem to ty tutaj jesteś. z góry zarzucasz komuś że jak jest gimnazjalistą to nie ogląda mniej komercyjnych, artystycznych, żeby nie powiedzieć ambitniejszych, filmów.
Rozsądkiem też nie grzeszysz twierdząc że blockbuster nie może być ambitny.
Żyj dalej w świecie reguł wyznaczonych przez opinię publiczną ;] pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
cichy89

jakoś to połączenie nie zwabiło akademii przy War Horse

ocenił(a) film na 10
cichy89

no z pewnością ... to ciekawe dlaczego cała trylogia była nominowana i pozgarniała tyle statuetek ?

cichy89

Tylko ten gimbus kamilxxx09 wspominał coś o Spiderze czy Zmierzchu, nikt inny.

Szejku

Przestań mnie obrażać trollu.

kamilxxx09

Przestań się wypowiadać 10-letni fanatyku Opowieści z Narni.

kamilxxx09

Czemu uważasz, że jestem 5-letnim fanatykiem człowieka w lateksie?

Szejku

Czemu uważasz że jestem fanatykiem Narnii? To że dałem 1 i 2 cześci 10/10 nie oznacza że lubie narnie bardziej od WP.

kamilxxx09

Ale oznacza, że jesteś dzieciakiem.

Szejku

Szejku odpusc sobie... to jakis gowniarz jest, ktory wakacje spedza przed kompem i czerpie radosc z prowokowania. Po jego 2-3 postach widac ze ma max 16lat i nie ma pojecia o czym pisze. Udaje znawce tematu a wypisuje fanatyczne brednie. Pisz do admina z prosba o bana dla niego za tego typu posty i tyle. Pozdro

kamilxxx09

Brawo. Pieknie przyznales sie do tego kim jestes i o czym wszyscy wiemy... i to pod wlasnym postem. Nic dodac, nic ujac :)

kamilxxx09

Szczerze? Dajesz kolejny raz popis swojej glupoty piszac ze to bylo do mnie poniewaz nie napisalem w tym temacie nawet jednego posta...
Jestes zalosny w tym co piszesz i to forum naprawde cierpi. Przez ciebie i tobie podobnych z normalnych fanow ksiazek Tolkiena i filmow Jacksona robia sobie kpiny. A za to co wypisujesz na forach np Batmana powinienes dostac bana i zakaz udzielania sie na forach. Jestes trollem i ciagle zakladajasz debilne tematy a na innych forach prowokujesz do klotni.
Skoncz wreszcie malpowac i robic ten cyrk...

MrBaggins

Nie robię sobie żadnej kpiny ani z Hobbita ani z filmów Jacksona. Tak jak i ty czekam na film.

cichy89

Moim zdaniem jeżeli Hobbit nie będzie zbyt dziecinny to może liczyć na wiele oskarów i miejsce w top 20 na filmwebie.

ocenił(a) film na 6
Vaylander

prometheus może za montaż i efekty ...

wito_filmweb

Skonczcie z tym Prometeuszem. Napalaliście się tak a wyszedł jeden wielki szajs. I z batmanem też tak będzie zobaczycie. Moze nie w zarobkach ale w fabule.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Prometheus to szajs????????? Pod jakim względem? Bo na pewno nie pod względem MONTAŻU i EFEKTÓW mój drogi...
A co do Mrocznego Rycerza to bądź pewien, że o fabułę akurat nie ma się co martwić ;] Nad scenariuszem pracowali zaufani ludzie :] ja bym się o Hobbita martwił, bo tam to aż 4 scenarzystów jest, a "tam gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść" :D