Myślę, że Hobbit zrekompensuje nam swoim rozmachem i różnorodnością wątków pewne braki we Władcy :-)
W sumie najlepiej gdyby WP powstało jako filmowa saga, nie trylogia, czyli sześć części zamiast trzech.
Glamdring się świeci dlatego, że był wykonany z tego samego materiału co Żądło i zgodnie z treścią książki - również świecił gdy nieprzyjaciel był w pobliżu.
Natomiast nieco smuci fakt, że we Władcy tego się nie trzymano, bo teraz ta rozbieżność będzie widoczna... chyba, że sprytnie coś wymyślą w trakcie tych 3 części by Glamdring przestał z jakiegoś powodu świecić i by jego wersja była zgodna z tą we Władcy ;))) Rzecz jasna żartuję. No ale jednak skoro we Władcy nie świecił, to i w Hobbicie tej wersji trzymać się powinni.
Tyle że książka od filmu się różni, a w zwiastunach i spotach Orcrist się nie świeci kiedy Thorin walczy z Goblinami więc i Glamdring nie powinien, tym bardziej że właśnie w LOTRze nie świecił... :/
No ale czasami najmniejsze błędy najbardziej rażą. Tak jak potrafią drażnić niby niepozorne skórki przy paznokciach. Chociaż powinni się trzymać tego co było w LOTRze. Zresztą, i tak już jest zbyt dużo zmian w stosunku do dzieła sprzed 10 lat.
Nie przypominam sobie Hobbita sprzed 10-ciu lat.... więc o zmianach być mowy nie może ;)))
Glamdring jednak świeci. http://thorinoakenshield.net/new-scenes-in-tv-spot-8/untitled-14-copy-9/
http://thorinoakenshield.net/new-scenes-in-tv-spot-8/untitled-16-copy-8/
LOLa to w kierunku Twoim mozna wyslac kolezko. Juz kilka rzeczy na podstawie trailera mozna wywnioskowac. Sa duze niescislosci w stosunku do LOTRa czy ksiazki Tolkiena wiec sorry... nie mam zamiaru przyklaskiwac na wszystko jak co niektorzy i mam odwage wyrazic swe zdanie. Troche wiecej obiketywizmu radze. Pomimo ze jestem fanem ksiazek Tolkiena i filmow Jackosna to takie dziwne zabiegi mnie po prostu denerwuja. Tyle w temacie.
fajnie, tylko mając do dyspozycji urywki z trailera i gdybanie innych lub też swoje, nie można stwierdzić jaki będzie film
tak samo można psioczyć,że fire ball Smauga jest okropnie mały na trailerze ale nie wiemy czy był wtedy po prostu młody czy tak naprawdę będzie to mały smoczek
wszystko to na razie domysły, a ty spinasz poślady i od razu spisujesz film na straty bo Gandalf ma inną brodę niż w LOTRze, krasnoludy są mało krasnoludzkie, a Bilbo ma za mało włosów na nogach więc po raz kolejny Peter przekłamał książkę
Poki co to poslady ty spinasz i sie unosisz bez sensu... To co napisales jest zalosne: "od razu spisujesz film na straty bo Gandalf ma inną brodę niż w LOTRze, krasnoludy są mało krasnoludzkie, a Bilbo ma za mało włosów na nogach" - gdzie cos takiego napisalem? Ogarnij temat i to co napisalem na forum a pozniej sie wypowiadaj. Po drugie w zadnym zdaniu jakie napisalem na forum nie spisalem filmu na straty wiec twoj atak na moja osobe uwazam za malo sensowny. To co mnie denerwuje w ekranizacji Hobbita i to o co mi chodzi jest widoczne na trailerach. A sa to elementy, ktore PJ zmienil w Hobbicie a ktore zostaly stworzone przez niego wczesniej w LOTRze. Wiecej dystansu radze a mniej fanatyzmu zanim cokolwiek na tym forum napiszesz.
tak wiemy, Hobbit to klapa na całej linii, Smaug będzie czarny, orły różowe a film zawiedzie wszystkich, nawet Petera
Stary ty nic nie wiesz i w tym tkwi problem. Mylisz pojecia i nie wiesz o co mi chodzi wiec prosze wyluzuj i nie przezywaj ze ktos ma inne zdanie niz ty. Akurat to co napisales jest ponownie z d...y wyjete i wrecz absurdalne wiec sorry ale dalsza dyskusja nie ma sensu. Chcesz sie poklocic to idz do inngeo tematu. Nara
Doskonale Cię rozumiem. Jest bardzo dużo różnic pomiędzy rzeczami, które były w LOTRze a są teraz też w Hobbicie. Gdzieś czytałem, że kręcili scenę znalezienia i Pierścienia bez patrzenia na retrospekcję z "Drużyny..." a Bilba "zaprojektowali" nie biorąc pod uwagę tego jak wyglądał w FOTR. Jest gdzieś może jakiś wywiad, gdzie PJ tłumaczy te zabiegi? Nie rozumiem po co te głupie zmiany. A tak z innej beczki. Co sądzisz o Wielkim Goblinie? Jak dla mnie świetny design. Jest bardzo szczegółowo zrobiony, ten meszek na nosie itp. Ale jednak widać, że to CGI. Klasyczna charakteryzacja wciąż jest najlepsza, ale też nie zawsze możliwa do zrobienia.
I bardzo dobrze, że się nie trzymali sztywno książki. Nie wyobrażam sobie jakoś Gandalfa ze święcącym mieczem niczym Jedi, podczas bitwy na polach pelennoru. Wyglądałoby to, co najwyżej dziwnie, jak nie komicznie.
Jaki wysyp spotów. Ciekawe tylko czemu nie są oficjalnie wydane. No i trzeba przyznać, że są świetne.
Moc to jest w Bitwie pod morią i ten gollum tak słodko wygląda. Ciekawe czy pod morią będą walczyć najstarsze krasnoludy jak Balin Dwalin czy Oin.
Moria na 100%. Zauważcie że brama jest w ogniu, a więc może nawet Balrog się pojawi.
W ostatnim spocie po prawej stronie Thorina biegnie Thrain z potężnym młotem. Jestem spokojny o poziom filmu po tym spocie.
Dokładnie Krasnoludy pokażą co to wojenne rzemiosło ;) Będzie rozpierducha ! NA 102 !
Super jest bitwa o Morią, jest i nasze smoczysko. Chyba jest czarny, może kiedyś zobaczymy na ekranach Ankalagon Czarnego bo to był dopiero potwór, ale to moje marzenia.
Ciekawe kto szedł po tym moście do Dol Guldur, wątpie czy to był Sauron.
Jestem ciekaw czy Gandalf kiedy będzie Dol Guldur poczuje lub zobaczy władce ciemności.
No tak...tylko trzeba czekać jednak na dobrą wersję na YT lub innym serwisie, bo jednak sporo uroku odbiera taka wersja kamerka nagrywana :-)
Nie mniej jednak...cudo :-)
A ja nie widzialem i nie mam ochoty juz ogladac nic o Hobbicie.Niech to bedzie niespodzianka w kinie.Kto jest prawdziwym kinomanem ten wie o co mi chodzi ;].
No więc po co jeszcze na forum "prawdziwy kinomanie" zaglądasz i wystawiasz się na pokusę większej dawki wiedzy o tej produkcji? Siedź cicho w zaciszu domu a potem rozkoszuj się tym co na ekranie zobaczysz :-)
U mnie choćby nadmiar wiedzy powoduje jedynie coraz większe zaciekawienie tematem... no ale nie wiem, może się mylę?
Może "prawdziwi kinomani" mają inaczej? :-)
Z nim nie ma co dyskutować bo w innym temacie stwierdził, że współczuje osobom, które przeczytały książkę...
Najbardziej ciekawi mnie bitwa, która pojawiła się w jednym lub w wielu spotach tv. Ta wojna też bd?
Tak, jest to scena spod wschodniej bramy Morii (w tzw dolinie Azanulbizar), ktora bedzie prawdopodobnie w prologu do Hobbita lub bedzie retrospekcja gdy Thorin bedzie opowiadal losy swego rodu w ktoryms momencie filmu. Bedzie na co popatrzec... oj bedzie :D
Świetny spot. Dużo nowych informacji. Wiemy już, że na sto procent będzie wymarzona bitwa u wrót Morii (w innym urywku widać nawet Thorina, tam - cały w wodzie deszczowej i z wściekłością w oczach). Są Orły (dla mnie idealna scena na koniec części pierwszej). A nade wszystko mamy Smauga i Dol Guldur. Z tego co zauważyłem (a obejrzałem spot bardzo dokładnie) to smok jest rzeczywiście czarny. Albo przynajmniej takie ma skrzydła. W kolczudze z krasnoludzkiej zbrojowni na pewno będzie wyglądał nieco inaczej w kolejnych częściach. Na moście w Dol Guldur moim zdaniem widać Gandalfa wyraźnie. Bo w sumie jak wyjaśnić jego cielesną powłokę już wtedy ? Saruman mówił w Drużynie, że Pan Ciemności nie może jeszcze jeszcze odzyskać ciała. Chyba, że je miał a przegrana w Dol Guldur mu je znowu odebrała czy coś. Aczkolwiek to mocno naciągana hipoteza.