PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Spot TV nr 14

ocenił(a) film na 9

http://www.youtube.com/watch?v=5V0s-wpYEZg&feature=g-high-u

(Spoil)No i widać że będzie retrospekcja ataku Smauga na Erebor.

ocenił(a) film na 9
DziarD

No i świetnie :-) Idę na seans 26 grudnia, tak więc przez te 16 dni raczej już nic mnie bardziej nie zachęci do tego filmu...dawno osiągnięte maksimum :D
Ktoś mnie może uzna za fanatyka... ale idę 26 grudnia, później ok. południa 27-go i każda z tych projekcji jest 2D, zaś na seans 3D do Imax idę 29 grudnia :-))) To będzie intensywny koniec świąt w Śródziemiu! :-)))

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

heh, pozytywnie zakręcony ;-) Ja też sie wybieram do Imaxu, trzeba to przeżyć dogłębnie

ocenił(a) film na 9
Mallena28

To fakt :-) Jednak postanowiłem zmienić plany i najpierw na spokojnie zobaczę film 2x w 2D i dopiero na trzeci seans pójdę do Imax by się bardziej skupić na efekcie głębi znając już nieco treść filmu:-)
Bo wiem, że od razu idąc do Imax czułbym spory niedosyt... za dużo treści i zachwytu a za mało bym z tego wszystkiego zapamiętał :D

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Tylko żeby się nie okazało że będzie to tylko niezły film ; P Bo wtedy chyba nici z planów ? ;p

ocenił(a) film na 9
Joecrou

No chyba sobie żartujesz :-))) Musiałbym chyba Korzuchowską w roli Galadrieli zobaczyć lub usłyszeć w dubbingu bym w film zwątpił... a braci Mroczków sklonować kilkakrotnie i obsadzić ich w roli Nazguli... wtedy faktycznie bym się zastanowił zanim bym tyle seansów zamówił :D

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Ja chyba dopiero w styczniu, tak na spokojnie się przejde, choć nadal rozmyslam czy nie iść wczesniej:)

ocenił(a) film na 9
DziarD

Nie wytrzymałbym :P

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Ja sam nie wiem jak wytrzymam ale oprócz świąt mam jeszcze jedną większą imprezke ,siostry wesele no i troche nie wiem czy bede mial kiedy .;D ale czuje że jednak i tak wczesniej pójde;]

ocenił(a) film na 10
DziarD

To życz siostrze wszystkiego dobrego od nas wszystkich :) I obstawiam że nie wytrzymasz za chiny i pójdziesz wcześniej ale mogę się mylić.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Dzięki, :)
Wiesz, też tak myśle , za bardzo będzie mnie ciągnąć zeby obejrzeć:)

DziarD

ja Ciebie podziwiam z tym styczniem. czekanie do 25 to już jest nadwyrężanie mojej cierpliwości, a co dopiero do stycznia

ocenił(a) film na 9
katie_17

Hehe , dzieki ale raczej nie wytrzymam i pojade wcześniej:) Zresztą do stycznia tylko 5 dni więc nie jest to jakaś kupa czasu;] Chociaż.. jesli chodzi o takie dzieło to nawet kilka godzin/dni jak wieczność;D

DziarD

ja się cieszę że w mojej rodzinie nie wypaliła wspólna wigilia i przez święta siedzę z rodzicami sama w domu. mogę spokojnie iść 25 :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

O widzisz, no to masz szczescie;]
Jeszcze jest trosszke czasu do namysłu, no i trzeba jeszcze dożyć:P
Ale szybko te dni lecą teraz (przynajmniej mi) więc pewnie nim sie obejrzymy już będziemy zasuwać na Hobbita.

DziarD

no fakt koniec świata przed nami :) ale bym się wkurzyła jakby faktycznie do niego doszło i tylko my byśmy nie zdążyli obejżeć hobbita przez chciwość dystrybutorów, którzy i tak by nic z tego nie mieli. a czas strasznie szybko leci. w końcu jeszcze niedawno wyszedł 1 trailer :)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Też ide na przed premiere 25 lub 26 ;) Brace your self Hobbit is coming !

Norven

:)

ocenił(a) film na 7
Norven

O której macie seans? Ja chyba będę szedł 26 na 21:30

Joecrou

ja idę do multikina, a że się ono ociąga z repertuarem to niestety jeszcze nie wiem ;/

ocenił(a) film na 7
katie_17

To ja idę do cinema. A preferujesz wieczorny seans czy może za dnia?

Joecrou

W ciągu dnia. Jak się pospieszysz z zakupem biletu to może dostaniesz plakat z hobbita.

ocenił(a) film na 7
katie_17

Już zakupilbym dawno, ale jeszcze osoby z którymi mam zamiar iść nie są zdecydowane na godzinę ; P

katie_17

Już jest w multikinie repertuar ale tylko we Wrocławiu więc na moją korzyść:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Masz szczęście że tam żyjesz Wrocek jest zajebisty..kocham to miasto ...byłem tam na Tiesto , na dniu Gitary i leżałem tam z 2 razy na oddziale hematologi koło "kredki i ołówka" ;)

ocenił(a) film na 9
Joecrou

18:00 i 21:30 też chyba pójdę na 21:30

ocenił(a) film na 9
katie_17

Koniec świata? Eee już bardziej bym oczekiwał innej śmierci, niż końca świata 21 Grudnia.
Ale to prawda, gdyby tak było to dystrybutorów trzeba by wyslać do piekła za to;D

DziarD

Piekło byłoby w ich przypadku za łagodne ;) Gdybym umarła przed 25 grudnia moim największym problemem nie byłoby co się ze mną dalej stanie, ale że nie obejrzałam hobbita :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

No to widze że już chyba powoli stajesz się fanatykiem;P

DziarD

ja to od prawie 10 lat jestem fanatyczką :)

ocenił(a) film na 9
DziarD

I tak tam trafią to pewne ..Constatine ich tam pośle ;) Nie słyszałeś że Majowie odwołali koniec świata ;)

ocenił(a) film na 9
Norven

No Constantine napewno;D
A no tak, przecież nowe Toyoty wprowadzili na rynek;D

użytkownik usunięty
katie_17

Ja też idę w styczniu, jak będzie mniej tłoczno. Spokojnie sobie zaczekam bo jestem cierpliwy :)

ocenił(a) film na 9

Też tak myślałem no ale w sumie po dzisiejszym Spocie i po tych wszystkich postach tak sobie myślę że jednak trudno będzie do stycznia czekać , nie sądzisz? Tak dlugo czekaliśmy.

użytkownik usunięty
DziarD

Apetyt jest ogromny. Sam już teraz nie wiem. Oczywiście, że chciałoby się zobaczyć to cudeńko jak najszybciej ale przeraża mnie ten motłoch chrupiący w kinie ; /

ocenił(a) film na 10

Poczułem się obrażony ja osobiście nie mogę oglądać filmu bez czegoś do chrupania a motłochem nie jestem tylko miłym spokojnym człowiekiem. Ale rozumiem że chodzi o motłoch z gimnazjum i podstawówki nie ustane gadanie śmiechy itd.

użytkownik usunięty
adrian229

Ja natomiast nie mogę oglądać filmu z czymś do chrupania ani chrupaniem za uchem.

ocenił(a) film na 10

Widzisz są różne typy ludzi i różne przyzwyczajenia.

użytkownik usunięty
adrian229

No tak. Racja. Mnie jedzenie strasznie rozprasza ale w końcu można się przyzwyczaić :)

ocenił(a) film na 9

Dokładnie panowie obaj macie rację choć ja osobiście obstaje za Izajaszem ;) wybacz Adrianie ;]

khazad7_2

Też idę 26. :)

Georgiana_1

Rozumiem IMAX Kraków na pierwszy seans? Która godzina? :D

Matt_888

Cinema City w Galerii Kazimierz na 12.00. 3D 48HFR. :)

Georgiana_1

Więc skusiłaś się na nieznane :D Podziel się koniecznie wrażeniami z HFR :)

Matt_888

Jasne :)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Hah mam identyczne plany !

ocenił(a) film na 9
ziomek5548

Też Imax w Warszawie i Femina?

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Lublin i Cinema City ale chodziło mi że w tej samej kolejności na daną wersję się wybiorę i to że bedzie to mega intensywny koniec świąt w śródziemiu !!!!!!!!!!!!!!!!;)

DziarD

Ja idę 27 grudnia bo wtedy będą już otwarte sklepy a nie opłaca mi się jechać 80 km do samego kina he he:)

ocenił(a) film na 10
DziarD

Retrospekcja hobbita będzie potwornie rozbudowana jak widać z materiałów widać. Zobaczymy atak na Dale na Erebor ucieczkę z Ereboru Prez tajne wrota podróż do Ered Luin potem Thror miejmy nadzieje. Dolina Półcienia to oczywista oczywistość potem coś z Traninem i to chyba będzie na tyle. Rozbudowane retrospekcje to kolejny bonus 3 filmów i bonus dla fanów a minus dla krytyków z tego co widać.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Ostatnie zdanie popieram w 100%. Dokladnie o tym samym pomyślałem gdy czytałem początek Twojego postu. Ale to chyba lepiej dla Nas że bardziej dla przychylności fanów poszedł PJ niż żeby zrobić krótszy film i mniej dać tego czego ttak bardzo oczekujemy. Bo tak na prawde z tego co widze to krytycy najbardziej czepiają się 48fps no i tego że film ma za długie dialogi i że początek za długi.