PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425348
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

TV Spot 7

ocenił(a) film na 7

http://www.facebook.com/photo.php?v=10101833385757066

Joecrou

Szał:)

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Wow niesamowity :)

Joecrou

Nieźle, nieźle :D

Joecrou

Super spot! A tu jeszcze ponad miesiac... :(
Po slowach Dwalina "Where is the meat?" padłem :D

MrBaggins

A mina Oina... bezcenna :D

MrBaggins

heh no to jest dobre:)

Joecrou

http://youtu.be/zDXd6awXZJk - Napisy PL

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Zostałem uprzedzony :D hehe
Spot świetny. Więcej Gandalfa, Bilba i...sanek :D

Joecrou

fajny spot :)

ocenił(a) film na 9
Joecrou

I don't like green food.... ;) haha, trochę humoru nie zaszkodzi :D

użytkownik usunięty
Joecrou

W sumie ten zaprzęg Radagasta prezentuje się znakomicie. :)

użytkownik usunięty

Skoro już o Radagascie mowa, w przewodniku są jego zdjęcia gdzie ma coś białego na twarzy, włosach i brodzie. Okazuje się że to ptasie odchody, przyjaciół Radagasta którzy mieszkają pod jego czapką... :D

użytkownik usunięty

Tutaj jest to dobrze widoczne:
http://www.belfieldandward.com/upload/radagast.jpg
http://www.tolkiendrim.com/wp-content/uploads/2012/11/Radagast.jpg

ocenił(a) film na 9

O proszę jest i gniazdo ptasie we Włosach Radagasta... a nawet "odżywka" do włosów z tego co ptaki po sobie zostawiają ściekająca po włosach ;) Oj jaja jak berety z tą charakteryzacją jak widzę... świetna robota! :-) Majstersztyk szczegółów. I dlatego takie filmy jak chociażby Władca Pierścieni ogląda się po kilkanaście/dziesiąt razy, gdyż szczegółowość całego otoczenia i samych postaci jest tak wielka, że zawsze coś nowego się odkrywa :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Zgadzam się, że ilość detali zarówno w "Hobbicie" jak i w "LOTR" jest porażająca. Ale jednak te niektóre pomysły w "Hobbicie" to lekkie przegięcie. Choć to nie zmienia faktu, że film za samą realizację już teraz nie zasługuje na niższą ocenę niż chociażby 5/10. Zapewne oglądałeś dodatki do WP. Tam to widzimy rzeczy, których nawet w filmie nie było widać, np. symbole na mieczach (np. miecz Pippina w Minas Tirith), bardzo zdobione kostiumy, ba! nawet na rogach Haradrimów były wyryte azteckie znaki. Twórcy nic sobie nie upraszczają, przeciwnie stawiają sobie coraz to nowe wyzwania. PJ ma świetną ekipę. Z tej strony wydawać by się mogło, że "Hobbit" nie może się nie udać. Ja jednak wolę mieć dużo obaw i się mile zaskoczyć w kinie.

Banner

5/10? Chyba trochę przesadzasz. Z samych spotów, zwiastunów, zdjęć, tapet i całej reszty można mu dać w tej chwili spokojnie 7-8.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Jeśli ktokolwiek ocenia film, ktory jeszcze nie wyszedł na 7-8 na podstawie tapet i zwiastuna, musi mieć nierówno pod sufitem. Nie jeden i nie dwa zwiastuny były ciekawsze od samych filmów. Póki co ja widzę więcej minusów - koszmarna charakteryzacja krasnoludów, Radagasta, zmieniony wygląd wargów, kiepska piosenka Finn'a, w dodatku wszystko w 3d i dziwnej ilości klatek na sekundę... Nie wszystkim musi się podobać wszystko tak jak Tobie.

cichy89

To co wymieniłeś świadczy tylko o tym że jesteś zwyczajnym trollem i tyle. Żegnam.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

troll raczej nie silibły się na argumentację, więc oszczędź sobie.

cichy89

Nie udzielaj się jak się nie znasz.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

jesteś zwykłym gimbusem. szkoda czasu na strzępienie sobie języka z toba.

cichy89

To po co strzępisz.

ocenił(a) film na 8
cichy89

dziwna ilość klatek na sekundę? ty je sobie liczysz i porównujesz z LOTREM czy po prostu gdzieś usłyszałeś,że kręcony jest w innej technice i zamierzasz ją zmieszać z błotem bo ci się nudzi w niedzielny wieczór?

ocenił(a) film na 5
katedra

48 klatek na sekunde dobre jest w filmie dokumentalnym, nie w czymś takim jak Hobbit.

ocenił(a) film na 8
cichy89

a w czym ci to przeszkadza? film jeszcze nie wyszedł a ty twierdzisz,że kręcą go złą metodą

cichy89

Przecież możesz iść na zwykła wersje.

khazad7_2

Khazad a Ty ile razy obejrzales LOTRa? Pytam o cala trylogie. Ja dokladnie nie pamietam bo nie licze... ale tak mniej wiecej ok 30-40 razy na pewno widzialem. I wciaz wracam do tych filmow. Ten film jak malo ktory nie nudzi mi sie. W kazde swieta Bozego Narodzenia je ogladam. Poza tym tak srednio ok 6-7 razy w roku. Mozna by w sumie zalozyc taki temat aby fani sie wypowiedzieli ale chyba byl juz podobny na forum LOTRa :)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Nie wiem... straciłem rachubę ;)
Oglądam całą trylogię raz na jakiś czas, do tej pory kilkadziesiąt razy na pewno każdą z części widziałem. A swego czasu na Drużynie Pierścienia byłem w kinie 6 razy, Dwóch Wieżach 4 razy i na Powrocie Króla też 6 razy... tylko to dokładnie pamiętam :-)))
Nie mniej jednak nie ma to znaczenia ile razy się dane dzieło widzi, dla mnie każda projekcja to wyjątkowe przeżycie :-)

Właśnie wczoraj czytałem o tym w przewodniku. Ciekawe:)

To już jest totalnie głupie, niesmaczne i mocno uwłaczające pewnemu majestatowi Istarich...

Matt_888

Jak już iść to na całość.

kamilxxx09

Ja rozumiem, że tobie podobało by się nawet i gó*no z napisem 'Hobbit' ale innym nie musi :)

Matt_888

Nie marudź.

ocenił(a) film na 9
Matt_888

No już wcześniej to zauważyłem. Moim zdaniem to bardzo niesmaczne (może nawet ohydne). Do klimatu Śródziemia w ogóle to nie pasuje. Podobnie jak te sanie z królikami. A który Radagast bardziej Ci się podoba? Ten z LOTRa czy z Hobbita? http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110426133209/lotr/pl/images/e/e4/Radagas t2.jpg

Banner

Ja bym ich połączył, temu z Hobbita nie brakuje praktycznie niczego prócz odrobiny dostojeństwa, którą ma ten z LOTRa :)

Matt_888

ten z LOTRA? przecież jego nawet w filmie nie było.

kamilxxx09

I co to niby zmienia, że go nie było?

użytkownik usunięty
Matt_888

Ten Radagast to twór firmy Decipher, na potrzeby karcianki. :)
Podobnie wykreowali np. Toma Bombadila, Złotą Jagodę, Glorfindela...:)

Matt_888

Dużo.

kamilxxx09

W tym rzecz, że nic. Dyskutujemy, który Radagast wygląda lepiej, nie ma znaczenia czy drugi był w filmie czy nie, czy jest projektem do filmu czy do karcianki.

ocenił(a) film na 8
Banner

dlaczego nie pasuje? bo jest niesmaczne? a "poród" Lurtza był smakowity?

Banner

Ten, jak to określiłeś "z LOTRA" nie podoba mi się - stereotypowy druid z lasu - zero charakteru, zero cech szczególnych.

Matt_888

Podzielam Twoja opinie... ptasia kupa we wlosach i na twarzy??? Troche to glupie... moze jeszcze ma myszy w kieszeni i zlote rybki w butach? :P

Fajne te króliki.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

0:10 - 0 :14 ,czujecie ten podkład muzyczny ? Kocham to ;)

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Świetny spot! :-) Premiera tuż tuż... a za 11 dni będzie uroczysta premira w Nowej Zelandii.... jak będzie relacjonowana na żywo to sobie nagram. Zapewne sama otoczka będzie godna uwagi, postaci w strojach, aktorzy... super! :-) Pozazdrościć tym którzy tam na miejscu będą.
Zaś za nieco ponad miesiąc premiera w Polsce i już wchodzę odruchowo na Imax czekając na możliwość rezerwacji biletów. Ten świąteczny okres zapowiada się w tym roku wyjątkowo magicznie! :-)

P.S. Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale krótka scenka z zaprzęgiem Radagasta wygląda tak, jakby mu się zerwał, zaś sam Radagast za nim biegnie... zwróćcie proszę na to uwagę i powiedzcie co myślicie.
Ja jestem zdania, że on po prostu za nim w sposób śmieszny biegnie :-) Widać to dość wyraźnie :-)

khazad7_2

Zaprzęg dalej jest przyczepiony do ciągnących go zwierzaków, natomiast masz rację co do Radagasta (biegnie za zaprzęgiem), musiał wypaść :D

użytkownik usunięty
Matt_888

Mam kolejną ciekawą informację. Tron wielkiego goblina będzie jednocześnie jego toaletą. W czasie filmu kilkakrotnie zobaczymy/usłyszymy jak wydala "resztki krasnoludów"... :) Ponadto zaśpiewa nam piosenkę. :D

ocenił(a) film na 9

Mam nadzieję, że sobie jakieś jaja robisz ;/.

użytkownik usunięty
Banner

Wszystko co napisałem jest w przewodniku. :)