PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 426 tys. ocen
7,6 10 1 425536
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Hobbit bedzie nominowany do Oscara w kategoriach : Scenografia , Efekty specjalne, Charakteryzacja ,Kostiumy i nic więcej . Ja to jednak mam nosa zanosi się że takie własnie będą te nominacje
http://www.filmweb.pl/news/%22Lincoln%22+faworytem+Critics%27+Choice+Awards-9139 7

Day Lewis > cała obsada hobbita

ocenił(a) film na 7
GeorgePatton

To było wiadome. Może wiecej będzie przy okazji trzeciej części.

ocenił(a) film na 8
GeorgePatton

Ian McKellen powinien dostać Oskara.

ocenił(a) film na 9
GeorgePatton

Bardzo podobny rozkład do Drużyny Pierścienia. Dołożyłbym jeszcze muzykę, zdjęcia, montaż i udźwiękowienie. Zresztą trzeba poczekać do gali Oscarów. Rzeczywiście, w tym roku Daniel Day Lewis nie ma zbytniej konkurencji. Dobry rok.

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

Dla aktorów powinni rozważyć Oskary, szczególnie za filmowego Gandalfa.

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

To prawda, już za Władcę się należał moim zdaniem. Ale kto wie, może teraz docenią. Lub na przyszłych dwóch galach.

LordWieslaw55

Bez jaj proszę.

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

bez jaj

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

Ian to świetny aktor i jest znakomity jako Gandalf ale nie ma szans na Oscara bo kontynuuje on swoją wcześniejszą rolę z trylogii nie dostał za Drużynę (nominacja była zasłużona i ciesze się że aż tak go wyróżniono) to za Hobbita nie dostanie na pewno nawet nominacji

Marvolo666

podobny rozklad? Druzyna Pierscienia dostala 13 nominacji do oscara w tym za najlepszy film, scenariusz i za rezyserie

ocenił(a) film na 7
najlepszy89

Myślę że Ian powinien dostać oscara.

ocenił(a) film na 9
najlepszy89

Wybacz, nie sprecyzowałem. Chodziło mi o to, że nominacje przedstawione przez Pattona pokrywają się częściowo z Oscarami, jakie OTRZYMAŁA Drużyna Pierścienia.

Marvolo666

no tak

Marvolo666

Dziwne, ze za muzyke nie ma nominacji.

Georgiana_1

Tez mnie to zdziwilo. Nie widze konkurencji do nominacji wsrod innych filmow.

MrBaggins

To chyba nie oglądałeś innych.

Szejku

Tak sie sklada ze widzialem wiekszosc z tych filmow. Poza tym to moje zdanie - jesli chodzi o MUZYKE nie widze konkurencji dla Hobbita. Moze chcesz powiedziec ze TDKR? Nie koniecznie. Najlepsza sciezka do Batmana byla ta z TDK. A co widze jeszcze? Po Twoim poscie mysle ze jestes kolejnym fanboyem TDKR, ktory zamierza siac zamet na forum Hobbita.

MrBaggins

TDKR miał rewelacyjną ścieżkę dźwiękową, najlepszą z całej trylogii, dlatego nie dziwi mnie wyższość w tym elemencie nad Hobbitem.

Szejku

Muzyka byl swietna w TDKR ale ta z TDK zdecydowanie lepsza. Takie moje zdanie. Ogolnie bardzo lubie Batmany Nolana i jestem fanem TDK jednak jesli chodzi o nominacje to nie zgodze sie z Toba. Podobnie jak Hobbit nie otrzymal on nominacji za muzyke. Poczekajmy az Hobbit wejdzie do kin i uslyszymy muzyke. Poczekajmy tez az Akademia sie wypowie i wtedy skonfrontujemy ponownie oba filmy jesli tak bardzo uwazasz ze Hobbit nie ma szans z TDKR :) co Ty na to?

ocenił(a) film na 6
GeorgePatton

Oscary zeszły na psy. Jurorzy nie oglądają filmów na które głosują, kierują się często popularnością i rozgłosem (autentyczne wypowiedzi członków akademii)