Hobbit bedzie nominowany do Oscara w kategoriach : Scenografia , Efekty specjalne, Charakteryzacja ,Kostiumy i nic więcej . Ja to jednak mam nosa zanosi się że takie własnie będą te nominacje
http://www.filmweb.pl/news/%22Lincoln%22+faworytem+Critics%27+Choice+Awards-9139 7
Day Lewis > cała obsada hobbita
Bardzo podobny rozkład do Drużyny Pierścienia. Dołożyłbym jeszcze muzykę, zdjęcia, montaż i udźwiękowienie. Zresztą trzeba poczekać do gali Oscarów. Rzeczywiście, w tym roku Daniel Day Lewis nie ma zbytniej konkurencji. Dobry rok.
To prawda, już za Władcę się należał moim zdaniem. Ale kto wie, może teraz docenią. Lub na przyszłych dwóch galach.
Ian to świetny aktor i jest znakomity jako Gandalf ale nie ma szans na Oscara bo kontynuuje on swoją wcześniejszą rolę z trylogii nie dostał za Drużynę (nominacja była zasłużona i ciesze się że aż tak go wyróżniono) to za Hobbita nie dostanie na pewno nawet nominacji
podobny rozklad? Druzyna Pierscienia dostala 13 nominacji do oscara w tym za najlepszy film, scenariusz i za rezyserie
Wybacz, nie sprecyzowałem. Chodziło mi o to, że nominacje przedstawione przez Pattona pokrywają się częściowo z Oscarami, jakie OTRZYMAŁA Drużyna Pierścienia.
Tak sie sklada ze widzialem wiekszosc z tych filmow. Poza tym to moje zdanie - jesli chodzi o MUZYKE nie widze konkurencji dla Hobbita. Moze chcesz powiedziec ze TDKR? Nie koniecznie. Najlepsza sciezka do Batmana byla ta z TDK. A co widze jeszcze? Po Twoim poscie mysle ze jestes kolejnym fanboyem TDKR, ktory zamierza siac zamet na forum Hobbita.
TDKR miał rewelacyjną ścieżkę dźwiękową, najlepszą z całej trylogii, dlatego nie dziwi mnie wyższość w tym elemencie nad Hobbitem.
Muzyka byl swietna w TDKR ale ta z TDK zdecydowanie lepsza. Takie moje zdanie. Ogolnie bardzo lubie Batmany Nolana i jestem fanem TDK jednak jesli chodzi o nominacje to nie zgodze sie z Toba. Podobnie jak Hobbit nie otrzymal on nominacji za muzyke. Poczekajmy az Hobbit wejdzie do kin i uslyszymy muzyke. Poczekajmy tez az Akademia sie wypowie i wtedy skonfrontujemy ponownie oba filmy jesli tak bardzo uwazasz ze Hobbit nie ma szans z TDKR :) co Ty na to?