PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie pomógł sztuczny koń, wszechobecne efekty..... nie ma żadnej statuetki... i bardzo dobrze

ocenił(a) film na 7
sentia

No właśnie zauważyłam :)

Powtórzyłabym pytanie "Jak? :) Pytam na poważnie :)", ale tu już się spotkamy na privie :)

Belief

Takie rzeczy tylko na priv bo jakby ktoś nieodpowiedni się dowiedział to by zamęczył innych.

ocenił(a) film na 7
sentia

:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Joecrou

widziałem, dobre:)

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 7
Joecrou

Teraz widzę ile ten Hobbit miał efektów specjalnych. Nawet sobie nie zdawałam z tego sprawy. To teraz nie rozumiem czemu przegrał z Grawitacją.

Belief

bo nie liczy się ilość efektów, a ich jakość :) dobra, Smaug był wspaniały, ale było też wiele słabych efektów (koń Legolasa, płynne złoto, beczkowy spływ) ! w grawitacji chwilami można było uwierzyć iż kosmos jest prawdziwy ! wszystko wyglądało bardzo naturalnie, i te widoki !!!

lolmiki

Ale liczy się też różnorodność efektów. A pod tym względem Hobbit bije Gravity na głowę.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie to akurat się nie liczy. Co mieli w kosmosie pokazywać? Miasta? CGI latajacych smokow? Bredzisz. Lolmiki ma rację w 100% liczy się jakość a nie ilość. Bredzisz jak zwykle i coraz durniejsze te brednie piszesz.

straightlines

Kosmos jest tak rozległy, że można było pokazać wiele. A pokazano piękne rzeczy, ale mogło być tgo dużo więcej.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No więc co mogli pokazac Panie "znajacy" sie na wszystkim i wszystko "wiedzacy" lepiej. Czepiasz się na siłe. 100% zasluzony Oskar za fekty dla Grawitacji.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Wybuchy, statki kosmiczne i obce cywilizaje. A w tle epicka walka z kosmitami :)

ocenił(a) film na 7
pemmil

gwiazdozbior Oriona, droge mleczna, wrota do przenoszenia w czasie, Krypton, Enterprise'a, sokoła millenium i gwiazdę śmierci....CO ZA TŁUK Z TEGO TYPA MASAKRA!!!!!!

ocenił(a) film na 5
straightlines

Z tym "wszystko wiedzący" to bym się nie zgodził, pamiętam jak pisał, że "Kraina Lodu" NA PEWNO nie dobije do miliarda (link poniżej)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-grossing_films

a "Hobbit" jak nie miał miliarda tak nie ma :)

p.s. Dlaczego zablokowali twój temat "Największa chała pustkowia"?

lolmiki

Co było nie tak z beczkami?

ocenił(a) film na 7
lolmiki

No ja wiem, że liczy się jakość i właśnie dlatego się dziwię. Z tego co widzę po tym filmiku, w Hobbicie było robione komputerowo to co ja brałam za scenografię a nie za efekty specjalne, więc dla mnie one są rewelacyjne.

Ludzie się bardzo przyczepili do tego konia a w rzeczywistości to on był tylko 5 sekund. To samo z tym płynnym złotem. I biorąc pod uwagę cały film i ilość tych efektów poprawnych, to ten nieszczęsny koń jest nieistotną kroplą w oceanie. Tym bardziej, że Grawitacja również miała takie momenty nierealne. I co tam są za efekty? Wklejona kula ziemska i wszechogarniająca czerń? Reszta to sceny z kokpitu. Przy Hobbicie to słabo wypada.

Wiesz ja nie jestem ekspertem i mogę ocenić tylko to co widzę :) I widzę, że Hobbit był pod względem efektów lepszy.

ocenił(a) film na 7
Belief

Własnie to Hobbit blado wypada przy grawitacji. Wszystko wyglądaq w Gravity super rwalistycznie podczas gdy w Hobbicie az razi od sztucznosci.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Moim zdaniem jest na odwrót. Ale wiem tobie koń nie daje spać po nocach. Ja takich koszmarów nie mam.

ocenił(a) film na 7
Belief

Hehehe myślisz, że to tylko ten koń i to złoto? Heh. Grawitacja w pełni zasłużenie i bezdyskusyjnie była najlepszym filmem jesli chodzi o wiuazlizację i efekty. hands down.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Nie wiem, w kółko piszesz o tym koniu. A skoro teraz dyskutujemy to chyba nie można powiedzieć, że bezdyskusyjnie. Mam duże wątpliwości, zwłaszcza teraz, czy była najlepszym filmem pod tym względem.

ocenił(a) film na 7
Belief

To normalne bo kibicowałaś innemu filmowi i nie byłaś obiektywna.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Nikomu nie kibicowałam. Oscary nie są dla mnie żadnym miarodajnym wyznacznikiem. Traktuję je bardziej jako ciekawostkę. A czy film ma 0 czy 10 co za różnica. Ważne żeby mi się podobał.

ocenił(a) film na 7
Belief

To co się tak spinasz że Hobbit nie wygral, skoro to tylko ciekawostka?:)

ocenił(a) film na 7
straightlines

A kto się spina? Wyraziłam tylko swoje zdanie. To co, to, że nie przeżywam oznacza, że nie mogę dyskutować? Bez sensu myślenie. Nie mierz wszystkich swoją miarką.

ocenił(a) film na 7
Belief

Nie ma tu żadnego mierzenia swoja miarka, bo ja sie nie spinam jak mi ktos powie ze moj film nie wygral Oskara.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Wszyscy wiedzą jak potrafisz się "nie spinać". Codziennie od miesięcy udowadniasz nam jak "nie czepiasz" się każdego kto ma odmienne zdanie. A teraz żegnam. Jałowe dyskusje mnie nie interesują, zwłaszcza z kimś tak konfliktowym.

ocenił(a) film na 7
Belief

Z kimś mnie pomyliłaś. Nigdy nie czepiałem się kogoś bo powiedział że mój ulubiony film nie jest arcydziełem. Jałowe dyskusje należą do Ciebie. A teraz żegnam bo nie mam czasu na wywody z Tobą.

ocenił(a) film na 8
Belief

BARDZO INTELIGENTNE STWIERDZENIE Belief - OSCARY NIE SĄ DLA MNIE MIARODAJNYM WYZNACZNIKIEM - czasem się zdarzy trafiony ale wiele razy jest nie trafiony - dla Cate - jak najbardziej - mimo wieku jest obsadzana w ogromnej ilości filmów i nie musi epatować nagim ciałem jak to robią młodsze - A NAJWAŻNIEJSZE JEST TO - CZY NAM SIĘ PODOBA - TEN FILM/ AKTOR /SCENA / SEKWENCJA........

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Moment, nie trafione bo? Bo ty tak piszesz i uwazasz i to juz oznacza ze Oskary sa nietrafione?

ocenił(a) film na 8
straightlines

nie zdefiniuję dosłownie słowa OBIEKTYWNOŚĆ - OBIEKTYWNY;

tak - czasem UWAŻAM,że jest nie trafiony - a co uważam to uważam - dochodzenie się teraz ''bo ja'', ''bo ty'' - nie ma sensu w sieci - tak to można przy herbatce polemizować...

ocenił(a) film na 7
Baronek7

ok :)

ocenił(a) film na 8
straightlines

proszę bardzo;)

straightlines

Ty za to jesteś super obiektywny. xD

ocenił(a) film na 7
Merkura

Nawet jak kibicuje to obiektywnie patrze na jakosc.

straightlines

Co do Twojej obiektywności w tej sprawie mam spore wątpliwości. Od premiery tego filmu wytykasz każdemu kto dał najwyższą ocenę fanboizm(?) i w prawie każdym temacie wtrącasz jaki ten film jest do dupy(a uczepiłeś się tego konia jak nie wiadomo co)

Zresztą wątpię by dało się cokolwiek ocenić obiektywnie. A nawet jeśli to dlaczego sądzisz, że Ty jesteś ten obiektywny?

ocenił(a) film na 7
Merkura

Mylisz się. Jest tu sporo osób które dały dziesiątkę i spokojnie sobie z nimi rozmawiam. A zarzut ze kazdego czepiam sie o fanbojstwo jest wyssany z palca. Spytaj chocby Khazada.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Fajny film :) Nie rozumiem czemu zamienili Bolga tym komputerowym Azogiem :\

ocenił(a) film na 7
Lonelier

Niby w dodatkach do EE to wytlumaczyli ale co to za tlumaczenie.

ocenił(a) film na 6
Lonelier

A no szkoda, bo ta pierwsza wersja Bolga była najlepsza...

ocenił(a) film na 8
Joecrou

No dokładnie

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Pełna zgoda, była nawet wersja CGI Azoga gdzie miał długie włosy i wygladal znacznie bardziej kozacko.

ocenił(a) film na 6
straightlines

Ten pierwszy Bolg był juz nawet na pierwszym plakacie do jedynki i jako zabawka w zestawie z Gandalfem ... Szkoda ze zrezygnowali z takiego wygladu, i zastąpili go CGI.

ocenił(a) film na 7
sentia

sentia możesz w końcu przestać obrażać Denisa!

ocenił(a) film na 7
sentia

Tak jak myślałem że tak napiszesz odczep się od niego w końcu

ocenił(a) film na 7
sentia

Odczepisz się od niego albo wezmę toporek gimliego i cię nim zabiję!