PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Sauron

użytkownik usunięty

Może mi ktoś powiedzieć o co z nim dokładnie chodzi? Czy pojawi się w filmie i w jakiej formie?

Pojawi się, ukrywa się w Dol Guldur. W filmie nazywają go Nekromantą. W jakiej formie tego nie wiadomo, mam nadzieję, że nie czarnej plamy jak w "An Unexpected Journey"

użytkownik usunięty
hr_dooku

No pozostaje tylko poczekać i zobaczyć. Ciekawe czemu w obsadzie Pustkowia Smauga napisane jest że Benedict Cumberbatch będzie grał jako nekromanta, zaś w trzeciej jako sauron. Czy robi to jakąś różnicę?

Nie, ale żeby nie było spoilerów (dla niektórych) wolałbym, żeby przywrócili tam Nekromantę, zamiast Saurona, bo tak go na razie zwą w filmie.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Racja ale i tak na pewno większość wie o kogo chodzi. I zastanawiam się właśnie jak on będzie wyglądać, no bo jakby był tą czarną plamą no to za ciekawie i klimatycznie by nie było. Chociaż Jackson na pewno się tym zajmie i lipy nie będzie. Jedyne co mnie trochę martwi to ten wygląd Beorna. Przecież był to wielki i potężny facet z wyglądu budzący grozę, lecz po jego zdjęciu bardziej on mi przypomina kogoś z Planety Małp a posturę ma jak przeciętny, zwykły człowiek. No chyba że tak te zdjęcia z kalendarzy wyglądają i we filmie będzie inaczej.

Jest jeszcze takie zdjęcia Beorna
http://3.bp.blogspot.com/-A5f3I9vRBXk/Ugc8-TJhGTI/AAAAAAAAB8s/Ena0OA04P_U/s1600/ WM-medium.jpg

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

dziwny tyn Beorn

użytkownik usunięty
hr_dooku

Tutaj to mi trochę jakiegoś indianina przypomina ale ogólnie to źle nie jest.

Jest jeszcze figurka Saurona Nekromanty z jakieś tam gry, ale raczej nie będzie tak wyglądać w filmie
http://www.games-workshop.com/MEDIA_CustomProductCatalog/m1181059_99111464103_Ev ilSauronNecromancerMain_445x319.jpg
http://images.wikia.com/lotr/images/3/38/Necs.png

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

Hmm, ostatnio błądziłem po Internetach, i natknąłem się na postać z podpisem "The Necromancer of Dol Guldur | The Hobbit Films"
Wyglądało to tak:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSu8VuWXbvcPmkX9QS9bMscI5eP BggK1srRli4QHjXf175Bo8l2

użytkownik usunięty
KUNOvonLICHTENSTEIN

To jest prawie identyczny jego wygląd jak we władcy na początku.

Przeczytaj książkę

ocenił(a) film na 7
Papatya

tak bo Jackson udowodnił już w pierwszej części, ze jest jej bardzo wierny -.-
trailery części drugiej również wyglądają jak zapowiedź filmu, który z "Hobbitem" ma wspólny co najwyżej tytuł...

użytkownik usunięty
Marq_94

Może wszystko się nie do końca zgadza ale niektóre rzeczy które Jackson wprowadził są u mnie na plus jak np. rozwinięty wątek z Dol Guldur czy pojawienie się Legolasa

Marq_94

Nie krytykuj, skoro jeszcze nie widziałeś.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

mój komentarz odnosi się do 1 części oraz do trailerów drugiej... obydwa wymienione oglądałem... nie chce się z toba kłócić bo to bez sensu... ty mnie nie przekonasz do swoich racji, a ja ciebie do swoich... przerabialismy to nie raz, wiec nawet nie zaczynaj...

Marq_94

Wyraźnie krytykujesz trailery do 2 cześci co wiąże się z krytyką samego filmu.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

i słusznie, o to mi chodziło... traielry dają jakąś bazę do ocenienia 2 części i widać, ze Legoals i tauriel (postacie totalnie nowe, niewystępujące w orginale) mają zbyt wielką (moim zdaniem rolę)... tylko tyle... oczywiście wiem, ze nie ejstem póki co ocenic całości... ale bądźmy szczerzy- wszyscy wiedzą czego sie spodziewać po trailerach i pierwszej części...

Marq_94

Epickiego widowiska. Drugi zwiastun wyraźnie na to wskazuje.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

2 trailer pokazuje kilka scen z pierwszego, Gandzia ugniającego się po Dol Guldur za bóg wie czym, wymianę zdań Bilba i Gandzia, która chyba miała być zabawna oraz wiele ujęc na Tauriel i legolasa z idiotycznymi oczami, którzy są w miejscach, w ktorych byc nie powinni (jak walka z pająkami- w orginale wyczyn Bilba... zachowanie elfow umneijsza zaslugi hobbita- badz co badz glownego bohatera, ktory wlasnie wtedy przeszedl przemaine ! ) i 2 fajne sceny... a właściwie jedna- wymarsz wojsk z Dol Guldur (pytanie tylko czy maszerujących już na Bitwe 5 armii czy może jednak będzie bitwa o Dol Guldur- akurat ta wstawka byłaby mega fajna (pytanie czy PJ nie zrezygnuje z niej dla Tauriel i Golasa -.-) )... druga to walsciwie nie scena co glos Samuga, kory jest rzeczywisice genialny.... caly obraz nie ukazuje jednak w zadnym stopniu epickosci, gdyz zabieraja ja miedzy innymi durne wstawki z Legoalsem i Tauriel...

Marq_94

Durne wstawki to twoje posty na tym forum. Kompletnie nie śledzisz produkcji filmu, nie wiesz, o co chodzi, a potem wypisujesz głupoty, chociaz nawet nie masz pojęcia o pomysłach Jacksona. Po co się udzielasz?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

och zapomnailem,ze mam do czynienia z wszechwiedzacym i ubostwianym na tym forum... bardzo przepraszam za zniewage jasnie i panie i prosze o wybaczenia... twoje 4235345456563 komenty typu "zamknij sie" "Klamisz" "nie znasz sie" "nie sledzisz produkcji" "ja amm kronike a ty nie" sa baaaaaardzo wartoscowe ;) i wiesz co ? nawet ci nie odpowiem bo pod kazdym twoim komentem jest 5 odpowiedzi ludzi starajacych sie (bezskutecznie, bo ejstes przypadkiem beznadziejnym) uzmyslowic ci (od chyba 3 lat ^^ - gratuluje zycia towarzyskiego :D ), ze jestes idiota, wiec wszytsko co mailo byc powiedziane, juz zostalo wypowiedzaine ;) pozdrowienia i wybacz ooo królu nasz i panie, jak smialem twierddzi, ze mozna miec tu wlasne zdanie i jeszcze wyobrazac sobie, ze jednak wie sie cos wiecej niz ty milosciwy :P

Marq_94

Pogadaj sobie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dobrze Ci napisał, jesteś tu dla wielu tylko zwykłym idiotą.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Masz strasznie ubogie słownictwo jak na kogoś kto "pisze powieść".

straightlines

Poprawka: Kto napisał powieść.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie tam jest wszystko dobrze napisane, żadnej poprawki nie trzeba.

straightlines

Chyba raczej potrzeba.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Chyba wiem dokłądnie, że nie trzeba skoro ja to pisałem. Rozumiesz?

straightlines

A jednak trzeba, bo pomiędzy "pisaniem", a "napisaniem" jest różnica.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Co za bzdury, Kamilku chwytasz się jak depserat brzytwy, ale i tak toniesz.

straightlines

Dziwny jesteś. Jesli nie rozumiesz róznicy, to znaczy tylko jedno: masz braki umysłowe.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jesteś totalnym kretynem. Sam oczywiście nie napiszesz jaka jest różnica. Różnica oczywiście leży w semantyce, nie podejrzewam idioto, że wiesz co to znaczy :) Toniesz matole w swojej nienawiści do innych toniesz:D

straightlines

Różnica jest taka, panie "głupia głowa", ze napisanie, to coś co zostało ukończone. A pisanie to czynność trwająca, nieskończona.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Matołku nie rozumiesz, że ująłem to w cudzysłów? Napisana czy pisana...bez różnicy, bo jest w cudzysłowiu. Rozumiesz pajacyku?

straightlines

Duża różnica, ptasi móżdżku.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Różnica której ty widze ani nie widzisz ani nie rozumiesz i kto tu jest ptasim móżdzkiem. Dobra nudzisz mnie już twardzielu internetowy. A teraz do spania bo szkoła jutro gimbusie.

straightlines

Słaby tekst. Ty chcesz tylko się kłócić i prowokowac, czy masz jakiś głebszy plan typu: rewolucja? Bo jeśli to drugie to jakoś ci nie wychodzi. Zresztą to pierwsze też nie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ciebie będę gnoił. Ciebie i tylko Ciebie. Tobie prowokacje i trollowanie świetnie wychodzi bo praktycznie z każdym się tu kłocisz. Nudzisz mnie już patałąchu. Nara

straightlines

Skoro cię nudze to nie pisz więcej. Żegnam.

straightlines

I zainwestuj w lepsze słownictwo, bo to nie podwórko, a słowa typu "gnoił" zachowaj dla kolegów z podstawówki.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

kurcze popcorn mi się skończył :|

Marq_94

Jak się je jak z koryta z prędkością dzikiej świni to sie nie dziwię:P

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Lol :D

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Kamilu jeśli to dla ciebie nie problem ..czy mógł byś wysłać mi skrypt swojej powieści :] chętnie bym przeczytał ...i może dopomógł ci jakoś sam piszę od 3 lat i stale wywalam do śmieci bo ..cóż uważam że tworze kolejnego grafomańczego gniota ...więc chcąc oszczędzić ci takich smutnych refleksji mógł bym ci jakoś pomóc ...a wydawce już masz ? :/

Joseph88

Za 2 miesiące będzie na rynku, więc wtedy będziesz mógł kupic, jeśli zechcesz:)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A jaki tytuł... Może gdzieś już o niej pisze w internecie?

Kolpor

Nie, nigdzie nie jest napisane o niej. Jest tylko na jedenj stronce w "przygotowaniu"

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A możesz dać linka? Jak tak to chętnie zerknę.

Kolpor

Wiesz co, szczerze to nie mam ochoty rozprzestrzeniać jej na tym forum. A zaufania do wszystkich też nie mam. Sorry. Jak będzie gotowa, to ci podeślę link.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Nie wiem, co ma do tego zaufanie, ale ok.