PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Sauron

użytkownik usunięty

Może mi ktoś powiedzieć o co z nim dokładnie chodzi? Czy pojawi się w filmie i w jakiej formie?

ocenił(a) film na 6

Właśnie ; ) Napewno będzie o wiele bardziej rozbudowana niż w powieści.

użytkownik usunięty
Joecrou

Ponoć każdy z bohaterów będzie miał swoją "chwilę". Ale najbardziej nie mogę się doczekać jak Bard zastrzeli Smauga i wielki smok spadnie na Miasto na Jeziorze niszcząc je całkowicie.

ocenił(a) film na 6

A no. Tylko ciekawe czy to w trzeciej czy w drugiej części nam pokażą. I czy nie zmienią tego jakoś bardzo.

użytkownik usunięty
Joecrou

Raczej w drugiej bo wtedy to właśnie pojawi się smok i wydarzenia z nim związane. Ale pewny nie jestem.

ocenił(a) film na 6

Niby tak, ale w dwójce będzie już sporo akcji i wydarzeń, i nie wiadomo czy nie przeniosą tego do trójki,

ocenił(a) film na 8
Joecrou

raczej w drugiej, bo w zwiastunie jest Bard z nałożoną Czarną Strzałą na cięciwę.

ocenił(a) film na 6
natadragon

To prawdopodobnie scena kiedy Bard znajduje krasnoludy w beczkach.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Drozd: wyciągnij teraz Czarną Strzałę i zapobiegnij śmierci swoich rodaków!
Bard: No tak, ale... tego...

Joecrou

Andy Serkis powiedział, ze to będzie wieksze niz ktokolwiek się spodziewa.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Chociaż nie jestem pewien czy przebije pola Pellenoru bo tamta bitwa miała wielkie znaczenie dla całego śródziemia i ogólnie liczebnie była jeszcze większa. Przebić to może a raczej na pewno przebije pod względem technicznym, bo wkońcu 10 lat różnicy i ponad 2 razy większy budżet.

Pod wzgledem technicznym przebije na 100%. Zobaczymy co dalej:)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

czegoś nie rozumiem w Niezwykłej Podróży mowa jest o powrocie Czarnoksiężnika, w dodatku w Rivendell Gandalf ukazuje miecz Króla Nazguli. Jakim więc cudem jest to Sauron?

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Bo mowa jest o Czarnoksiężniku który przywraca umarłych do życia.... o ile życiem to nazwać można.
Znaleziono miecz Króla Nazguli który był najwyższym z Nazguli, służących Sauronowi. W momencie kiedy mowa jest o Czarnoksiężniku, Gandalf i reszta Białej Rady nie wiedzą, że to Sauron. Dopiero z czasem się przekonają, że ów Czarnoksiężnikiem jest sam Sauron. Zapewne w drugiej części filmu to zobaczymy :-)

W filmie w Dol Guldur widocznie jest Król Nazguli który wraz z pozostałymi 8-ma Nazgulami został przez Czarnoksiężnika przywrócony "do życia".... w drugiej części filmu będzie zatem scena gdzie Gandalfa z Radagastem widzą rozerwane od środka Groby Nazguli.

Tak więc wcale nie jest to takie pokręcone :-) Choć wiadomo...zmienione na potrzeby filmu.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Nie wydaje mi się, aby to co ukazało się Radagastowi w Dol Guldur było Wodzem Nazghuli
(to co wyszło z posągu) ja stawiam na Khamula. Korony ich różnią się co można zauważyć w Drużynie Pierścienia na Wichrowym Czubie.

Indy_6

Chodzi o Czarnoksięznika z Angmaru. To jego miecz, nie Saurona.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Czy to znaczy że także Czarnoksiężnik z Angmaru i nazgule także się pojawią w filmie?

Pewnie tak.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Oj to będzie ciekawie. I pomyśleć że niektórzy narzekali na to że 3 filmy to zła decyzja ponieważ będzie to nudne, przeciągnięte i nic nie będzie się działo ;p A tutaj mamy Saurona (nekromantę), nazguli, czarnoksiężnika, cały wątek z Dol Guldur, raczej jeszcze jakaś bitwa z tym związana, Legolasa i jego "koleżankę", oczywiście Smauga, Beorna, przygody Bilba i krasnoludów, atak smoka na miasto, zabicie smoka, zapowiedzi przed bitwą pięciu armii i jeszcze wiele innych wydarzeń. Poprostu nie wiem jak wytrzymam jeszcze te dwa i pół miesiąca.

No. A potem jeszcze rok:)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

I w końcu ta Bitwa pięciu armii która ma być fenomenalna, lepsza i większa niż ktokolwiek się spodziewa :D Nie wiem co ja zrobię przez ten czas do premiery.... :(

Bedziesz wyczekiwał premiery:D

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jak będą nazgule to co ich powstrzyma żeby walczyć razem z goblinami? przecież przetrwały do WP to tego nie rozumiem?

ocenił(a) film na 9
fasterandstronger

Nazgule ujawniły się później w tym czasie czekały (nie)grzecznie w Minas Ithil. Później trzech z nich powróciło do Dol Guldur.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No i co z tego?

ocenił(a) film na 7
Joecrou

i nie wystapii ani kropelka krwii... ach te PJ'owe realia :3

użytkownik usunięty
Marq_94

We władcy też nie było prawie wogóle krwi...

ocenił(a) film na 7

to polecam sobie odświeżyć
od scen w Morii przez Amon Hen z potyczka Aragorna z Lurtzem przede wszystkim, Helmowy Jar a także atak wargów, w którym ucierpiał Aragorn, po Osgiliath, zasadzkę w Ithilien czy Minas Tirith
nie tylko bohaterowie sa splamieni krwią, ale ich miecze aż ociekają czarną posoką

w Hobbicie natomiast bitwa pokazana w retrospekcji pokazuje, że krew nie istnieje dla ekipy (poza sikającą jak w kreskówkach z kikuta Azoga)... niewspominając o Morii gdzie krasnoludy pokonują gobliny bez przelewu kropli krwii, miecze są czyściutkie a gobliny padają jak przeszkody w Mario
a już rekordy biją dwie akcje :
śmierc króla Goblinów, który po dwóch cięciach miecza nie uronił ani kropli
i scena, która wyrywa wszytsko- cios buzdyganem w szczękę Thorina (niemożliwe do przeżycia, z twarzy powinna zostać miazga)... o dziwo (choć w sumie nie, już się przyzwyczaiłem) Thorin jedynie traci świadomość -.-

ocenił(a) film na 9
Marq_94

Cóż....kategoria wiekowa jaką dostał ten film nie pozwalała na sceny brutalne etc. Ale fakt...brak krwi nieco razi choć w zasadzie trzeba się do tego przyzwyczaić i o fakcie zapomnieć.

użytkownik usunięty
khazad7_2

Oby w bitwie pięciu armii pod tym względem było lepiej, bo jak by w takim dużym starciu było zero krwi to by było kiepsko.

khazad7_2

To strasznie kiepsko mogłem tego nie czytać może bym nie zauważył ale WP też miało chyba taką samą kategorię wiekową mam tez brata gdy miał 5 lat oglądał ze mną WP i jakoś mu to nie przeszkadzało to nie wiem po co takie rzeczy robić ja pierwszy raz oglądałem władce niedaleko za lub przed premierą dzieci które boją się krwi nie idę na to proste.

użytkownik usunięty
fasterandstronger

Człowieku, używaj dużych liter, kropek i przecinków bo tak to ciężko czyta się twoje komentarze ;p

Nie,bo nie.

użytkownik usunięty
fasterandstronger

O jakie ładne zdanie...... XD

ocenił(a) film na 6
Marq_94

Trzeba zaznaczyć że Thorin dostał najpierw w klate, i tam poszła największa moc ; P

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Dokładnie !

ocenił(a) film na 10

W zasadzie to może być świetnie! Chyba że PJ spieprzy sprawę..

ocenił(a) film na 10
natadragon

Wow! Jak dla mnie świetny pomysł! "I see you"! :D

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

tylko raczej nie może być to tak spektakularne, bo Bilbo przestał by pewnie zakładać Pierścień, jakby go Sauron ciągle straszył. :) A i Sauron wiedziałby wcześniej, która rasa go zdobyła i mógłby od razu wysłać Nazgule do Shire po swoim powrocie.