PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361060
6,5 42 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Do takiego filmu należało zatrudnic całą elitę sportów walki wagi ciężkiej,a nie jakiegoś patyczaka Wooda.Wiadome jest ,że dzisiejsi waleczni hool's to przekoksione mutanty a nie zwykłe chłopaczki.4/10

kyluTBG

Owszem ale tak jest głównie w Polsce ze po stadionach biegają bezmózgie napakowane mutanty.

ocenił(a) film na 10
kyluTBG

poczytaj troche o filmie.

Rezyserka i wspoltworca scenriusza jest Alexander Lexi. Opowiada o sobie to ze sama byla w grupie Hooliganow przez 3 lata w czasie gdy jeszcze mieszkala w Niemczech. Z jej opowiadan o tamtym okresie wynika ze film bardzo bazuje na jej przezyciach, spostrzezeniach a charaktery przedstawione w filmie sa bardzo zbiezne z tym co obserwowala w tamtym okresie.

Nie twierdze ze obraz Hooliganstwa w tym filmie jest zgodny z tym co obecnie mamy w Polsce. Nie rozumiem tylko dlaczego niektorzy z sila maniaka staraja sie porownac hoolinganow z GSE do polskich hooliganach. Nawet jesli jestes/byles czlonkiem jednej z takich grup to skad wiesz jak wygladaja takie grupy w innych krajach...gdzies czytalem wypowiedzi ze hoolsi z UK byli przerazeni spotkaniem z polskimi odpowiednikami...

ocenił(a) film na 5
gszlan

A w który miejscu mojej wypowiedzi wyczytałeś porównanie GSE do polskich hool's?Piszesz:"Nawet jesli jestes/byles czlonkiem jednej z takich grup to skad wiesz jak wygladaja takie grupy w innych krajach...gdzies czytalem wypowiedzi ze hoolsi z UK byli przerazeni spotkaniem z polskimi odpowiednikami..." A Ty skąd wiesz? Jeśli opierasz swój pogląd na tym,że "gdzieś czytałem" no to gratuluję i wierz Mi polski dresom jest jeszcze daleko do tego co prezentuje chociażby angole.

ps: Nigdy nie bylem i nie bede hooliganem ;-) --pozdro--

kyluTBG

ja to pisalem!!!! i sie nie wycofuje z tego co tylko przytoczylem. po raz 10 napisze, ze
- jest to stwierdzenie anglikow po meczu w chorzowie na poczatku lat 90
-nasi kibole rozniesliby angoli (a na 100% takich jak z filmu)- to jest czyste stwierdzenie faktu, zandne napawanie sie ze jestesm lepsi...
- bojki w tym filmie sa bardziej fantastyczne od filmu wladca pierscieni.
- frodo w tej roli to maxymalna porazka. pasuje jak... piesc do nosa w tym filmie
bo jak to jest ze jedynymi uszkodzeniami jest zadrapanie na twarzy i siniaki??? przeciez przy laniu sie po mordach czym popadnie skotkiem sa wybite zeby, polamane nosy, podbite oczy tak, ze zza opuchlizny oka w ogole nie widac etc. czy tak ciezko sobie to wyobrazic??????

wlasnie dlatego jest tu tyle zachwyconych dziewczy i dzieci. a w sumie dobrze niech taki sie napali i sie z kims sprawdzi. dostanie tak ze bedzie lezal miesiac w szpital to szybko mu zapal przejdzie....