PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361468
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Czemu tak mało?

ocenił(a) film na 9

Niech ktoś mi powie, jakim cudem ten film tak mało zarobił ( około 300 000$ w USA i narazie ledwie 2,5 mln $ w Europie).Czy ci ludzie naprawde wola chodzić na kolejne Mission Imposible i Bondy zamiast czasem obejrzeć coś innego?

ocenił(a) film na 10
gozel

chyba ludzie nie znają sie na super filmach i oglądają byle co, a Hooligans powinien obejrzeć każdy żeby zrozumieć to i owo...

Silver_Apple

fakt ze sie nie znaja ale tu chodzi o to ze u amerykanców jest teraz na topie Terroryzm co ich tam obchodza kibole. Gdyby w filmie zamiast Wooda zagrał Bin Laden to napewno film zarobil by kupe kasy;)

ocenił(a) film na 5
Xander

Tak ludzie chodza w wiekszosc na szmire ... wynika to naprzyklad z rozladu krzywej gaussa... przykladem takiej szmiry jest np. GSH .... Bond to film znacznie lepszy od GSH, bo w zalorzeniu ma byc glupi i nieprawdopodobny ...
a o gusta amerykanów bym sie tak nie przejmowal ... jako przyklad moge podac amerykanskie seriale telwizyjne ... ich poziom jest znacznie lepszy niz tych polskich ... przyklady : MASH, Seinfeld lub Sporanos, Band of Brothers
pozdrawiam

2piwa

Hobbit w roli zadymiarza - ten film nie był skazany na sukces.

ocenił(a) film na 1
gozel

Jestem w szoku że aż tyle..... Film jest o cieniasach nie potrafiących sobie poradzić w życiu i dla cieniasw nie potrafiących sobie z życiem radzić. Ci którym się ten film podoba albo żyją w "aptologii" albo do niej dążą, więc nie stać ich na kupienie biletu. Często to ludzie którym czasem trzeba powiedzieć jak sie film zakończy, żeby nie doszo do przegrzanai mózgu.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
michaelinho

Zapomniałeś(aś) dodać,że to cienki film "o cieniasach nie potrafiących ..." Może w tym tkwi przyczyna, bo ten film jest po prostu słaby i żałuję czasu, który poświeciłem na oglądanie,a miałem do wyboru posiedzieć w domu i obejrzeć "Soylent green"

ocenił(a) film na 4
gozel

Odpowiedź wydaje mi się jest prosta. Ten film jest jednocześnie zbyt amerykański i zbyt europejski. Zbyt europejski, gdyż mówi o sprawach, które dla większości Amerykanów są niezrozumiałe. Zbyt amerykański, gdyż mówi o tych sprawach w typowo hamerykański sposób, z dużą ilością patosu i łzawymi tekstami, szczególnie w końcówce. Dla Amerykanów jest niezrozumiały, a dla Europejczyków zbyt hamerykański. Nie pomagają tutaj na siłe doczepiane uniwersalne przesłania, podane w sposób bardzo oczywisty, tak po hamerykańsku. Reasumując, według mnie rolki z tym filmem powinny spocząć gdzieś pośrodku Atlantyku.

ocenił(a) film na 7
Caruzel

... a ja poprostu myśle ze za szybko pojawił sie w internecie do sciągnięcia. Mój kumpel w Toruniu byl na premierze tego filmu i bylo na nim z 30osob, a połowa mojej klasy miala z 2 moze 3 tygodnie przed pramierą ten film :)

Caruzel

Dokładnie: patos i wszystko jak na dłoni. Próba ratowania brata na koniec, ten "zdrajca" ktory potem walczy, Hobbit rozwalający kolesi którzy sie naparzają całe zycie i są 2x wieksi od niego. Jest to fajna efektowna rozrywka na popołudnie, która pomimo wad jednak wciąga. Obejrzałem ten film chyba 3 razy bo jest efektowny i mówi nam "skoro hobbit moze to czemu my nie" a przecież w zamysle (biorąc pod uwagę końcówkę filmu) film mial własnie przestrzeać przed braniem udzialu w takich walkach itd. A tymczasem polowa osób która go ogladała (w tym ja) miała ochotę spotkać kogoś i mu napie...ić. Ale tak jak mówilem lubie ten film za efektownosc (powtarzam się) i emocje które wywołuje :)
Dziwię się ludziom który zakładają fan club'y. Podobna sytuacja miała miejsce po Blair Witch bo ludzie uwierzyli ze to były prawdziwe kasety a nie wymysł rezysera (a "przesłanie" tez miało być coś w stylu "nie badźcie głupi nie chodźcie do lasu":) a tu ludzie masowo zaczeli koczować w lasach) - efekt inny niz to bylo chyba w zamiarze
nie chcę nikogo "prostować" i mówic ze tylko ja mam racje ale to jest forum i kazdy przedstawia swój punkt widzenia
pzdr

amlam

i jeszce jedno :/ jak widze Requiem Dla Snu i Ojca Chrzestnego nizej od GSH to mnie poprostu szlag trafia i wątpie w ten naród. Dobrze ze chociaż Skazani na Shawshank czy Leon Zawodowiec są wyzej od GSH.
pzdr