PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361481
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

przed chwilą obejrzałam ten film i nie spodziewałam sie że jest aż taki dobry. przed premierą myślałam że to zwykły film o nawalających sie facetach. ale zmieniłam zdanie teraz uważam Hooligans za film skłaniający do myślenia. nie będe krytykować tych którym film sie nie podobał bo każdy ma swoje zdanie na ten temat.

Katerina43221

Tak sklania do myslenia... ja ogladajac ten film wiesz co sobie pomyslalem - "Not Another Teen Movie"
A ty co sobie pomyslalas hmmm....?

Pablo_28

nie wiem co miałeś na myśli piszac "Not Another Teen Movie". ale ja sobie pomyślałam że nie warto w życiu unikać ryzykaale mimo przeciwności losu iść do przodu z podniesiona głową. no i oczywiście że warto walczyć o swoje

Katerina43221

Jest taka komedia "Not Another..." ("To nie jest kolejna komedia dla kretynów"). Mimo swojego jakze wymownego tytulu nie pokazywala ona jednak nic wiecej poza utartymi juz schematami. Taki jest wlasnie hoologans - OGLADAJAC GO NIE WIERZE W TO CO WIDZE NA EKRANIE! Za duzo efekciarstwa a za malo prawdziwego zycia...
Co do twoich przemyslen to takie same moge wysnuc po ogladnieciu harego potera albo pinokia - nie mam zamiaru nikogo obrazac pragne zauwazyc po prostu ze hooligans podobnie jak hary i pinokio to kino czysto rozrywkowe.
Polecam raczej "NIENAWISC" pozdro

Pablo_28

każdy ma inne zdanie i inne przemyślenia do każdego filmu i nie ma za co sie obrażać, przecież każdy ma prawo wydać swoją opinie,no nie. a co do tego filmu Nienawisć jak mi polecasz to sobie obejrze. pozdrawiam

Pablo_28

Sadze osobiscie, ze jezeli zaglebisz sie w ten film znajdziesz tematy ktore zmusz cie do refleksji. Zaowaz,ze zycie glownego bohatera zmienia sie nie do poznania i zdobywa on doswiadczenie ktorego nigdy mogl by nie zdobyc. Dzieki tym przezyciom wrocil na studia a jego pobyt u siostry napewno zostanie mu dlugo w pamieci.

ocenił(a) film na 10
adalib

W sumie to ten film pokazuje tez ze przemoc nie zawsze jest dobra (raczej nigdy) bo moze doprowadzic do tragedii jaką w tym przypadku była smierc Pete'a. no i ukazuje ze na wielu swoich bliskich mozesz zawsze liczyc, ze oni ci pomogą ale niestety tez mogą zdradzić...
film o zyciu jednym slowem. a ze nie jest to film dokumentalny to nie musi w zupelnosci zgadzac sie z rzeczywistoscią i nawet jezeli kibice angilescy tak sie nie zachowują w to film ten dał do myślenia! przeciez nie są tam pokazane tylko zwykłe bójki i nawalanie sie po gębach. jest tam przyjazn, milosc, zazdrosc o kolegow (!), smutek, radosc. kurcze tyle uczuc ten film ukazuje! i nie porownywalabym go do pinokia... :/

pozdrawiam

:)

adalib

Zycie harrego rowniez zmienilo sie nie do poznania (podobnie jak pinokia) zdobyl on doswiadczenie ktorego nigdy moglby nie zdobyc. Dzieki przezyciom w zaczarowanym swiecie zdolal pokonac strach przed przybranymi rodzicami oraz rodzenstwem itd...
Hooligans nie jest zadna opowiescia o zyciu! To jest rownie fantastyczna historyjka jak bajki o czarodzieju w nieco tylko drastyczniejszym wydaniu (chyba ze pani od harrego zdecyduje sie usmiercic swojego bohatera, wtedy poziom sie wyrowna:)
Ja uwielbiam filmy fantasy... ale hooligans nie mial byc przeciez fantastyka prawda? Wiem ze to nie jest dokument bo nie przedstawia przeciez autentycznej historii - ale ze wzgledu na tematyke w ktora celuje powinien byc bardziej "prawdziwy"

ps. "jest tam przyjazn, milosc, zazdrosc o kolegow (!), smutek, radosc" - to samo znajdziesz rowniez w pinokiu:)
pozdro