PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 360792
6,6 35 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Moim zdanie to taki jest najlepszy:

Gdy dostaniesz parę ciosów,
i zobaczysz, że nie jesteś ze szkła,
nie czujesz, że żyjesz,
póki nie poczujesz ,że nie balansujesz po krawędzi

ocenił(a) film na 10
kurt_cobain

nom dobry jest, a mi się jeszcze podobało jak Matt próbował kopnąć Peta i mu się nie udało, i Pete się Go zapytał:
"How fuckin stupid do you feel now?" heh sweet xD

ocenił(a) film na 8
kurt_cobain

I jak wysiedli na małej stacyjce przed Manchesterem i się któryś pyta "Gdzie są k... taryfy?" ;)

ocenił(a) film na 10
kurt_cobain

zgadzam się w 100% z Kurtem, według mnie wogule to co mówi Matt w samochodzie to najlepsze słowa padające w filmie. No i oczywiście to co mówi na lotnisku (o tym że to co go spotka nie nauczył by się w żadnej szkole, czy jakoś tak:))

ocenił(a) film na 8
Madzik

Pierwsze to to co podał Kurt Cobain: "Jeśli dostaniesz parę ciosów i zrozuiesz, że nie jesteś ze szkła, nie poczujesz, że żyjesz, dopóki nie osiągniesz granicy swojej wytrzymałości" (mówiłam z pamięci, ale jakoś tak to było :) ). Poza tym jeszcze "Film 'Karate Kid' jest oparty na jego życiorysie" :D
I oczywiście ostatnia scena, w samochodzie.

ocenił(a) film na 9
kurt_cobain

Oczywiście większość cytatów, które podaliście są dobre...mnie do gustu podpadł jeden,którego tu nie ma...ale zaraz bedzie:P MIanowicie:

"You know the best part? It isn't knowing that your friends have your back. It's knowing that you have your friends' back."
oraz oczywiście:
"I'm Forever Blowing Bubbles,Preety Bubbles In The Air They Fly So High They Reach The Sky And Like My Dreams They Fade And Die"
Pozdrawiam:P

ocenił(a) film na 10
kurt_cobain

uuuu dawno mnie na tym forum nie było (na forum Hooligans znaczy się;))
no a najlepsze teksty to bedzie tak... :
"and for fuck (tu było słowo którego nie rozszyfrowałam;)) stop sayin' soccer!!!"
hehehe ten był najlepszy :)

albo "thine, thank's" w wykonaniu Pete'a ;)

i jeszcze jedno było dobre tylko już nie pamiętam dokładnie... jak Matt dziwi się że Pete uczy w szkole, a Pete na to tak fajnie odpowideział... ale jak to już nie pamiętam bo dawno ten film oglądałam.

a z takich mądrzejszych to oczywiście słowa Matta przytoczone tu już kilka razy :)

ocenił(a) film na 4
Fluorescent

On mu odpowiedział że Matt jest bezczelną dziwką;)

Madzia_49

Mi najbardziej się podobało:
1. na samym początku w metrze Pete: "Are you lost or just fucking stupid?"
2. rozmowa Matta i Pete po wyjściu z mieszkania Steve`a i Shannon:
-So, I'm guessing you're not much of a fighter.
-Fighter? I was the first fight I ever had.
-You call that a fight?
a i Rogue to słowo to "sake" czyli całość: "...and for fuck's sake, stop saying soccer."
3. Po tym jak Matt zostaje zaatakowany Pete: - You don't run when you're with us. You stand your ground and fight. (to mi się baaaardzo podoba:D)
4. No i słowa Matta w samochodzie: Pete Dunham's life taught me that there's a time to stand your ground. His death taught me there's a time|to walk away. I would never have the chance to thank him. But I could live in a way that would honour him.

Może sobie coś jeszcze przypomne:D

ocenił(a) film na 10
Olcia

Jeśli dostaniesz parę ciosów i zrozumiesz, że nie jesteś ze szkła, nie czujesz, że żyjesz, dopóki nie osiągniesz granicy swojej wytrzymałości
ten jest super ale zajebisty też był ten jak Matt mówił w pociągu o bejsboliście a pete na to
To znaczy że potrafi szybciej sobie walić konia ))czy jakoś tak

ernias1990

jasne że najlepszy tekst to jak pete mówi do matta przed walką po meczu że "w obliczu zamieszania trzeba walczyć o swoje"

ernias1990

jasne że najlepszy tekst to jak pete mówi do matta przed walką po meczu że "w obliczu zamieszania trzeba walczyć o swoje"

ernias1990

ocenił(a) film na 10
dlamniebomba2008

Mój ulubiony tekst to text Pete'a jak rozmawia z Mattem o nauce: Matt: "You teach" Pete: "Yes, you cheeky slag. History of PE. Man, I'm smart as fuck ':-PPP Charlie Hunnam w ogóle jest boski w tym filmie, szkoda że umiera na końcu...

ocenił(a) film na 10
dlamniebomba2008

A moim zdaniem text numer jeden to była rozmowa Matta i Pete'a o nauce: Matt : "You teach?" Pete: "Yes, cheeky slag. History of P.E. What, do you think the GSE pay the bloody wage? Mate, I'm smart as fuck' :-DDD. Charlie Hunnam WYMIATA w tym filmie :-DDD

kurt_cobain

Piękny film :D

a jedne z najlepszych słów, które często się pojawiały i jak Matt je świetnie wypowiadał to "Aye Aye" (siema) :D + wyżej wypowiedziane przez was ;)

kurt_cobain

wcześniej miało byz, że Pete jest świetnie wypowiada ;)

pzdr :*