PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 362 tys. ocen
7,5 10 1 361508
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Więc, wiele osób uznalo, że film ten ma pokazac przemoc, jak to robią kibole, ja odczułem całkowicie co innego, miałem chęc kiedys wybrac sie na mecz i troche narozrabiac(moze to tylko pomysl, ktory by się nie spełnił), ale po obejrzeniu filmu zrezygnowałem, ogladałem go z tatą... przynam ze całkowicie zmieniło to moje spojrzenie na to wszystko, dotychczas wszystkie walki jakie widzialem czy to film czy real to albo Chuck Noris rozwalał wszystkich z poł-obrotu, albo jeden na jednego...ok
Hmmm...to co zobaczylem utwierdzilo mnie w przekonaniu ze nigdy nie chce by pseudo-kibicem, wicze kick-boxing wiec o bijatykach cos wiem, ale jakos mi sie nie widzi taka rozrywka....poprostu film ten uswiadomil mi że nie warto, powtarzam nie warto by kibolem, bo mozna to przypłacic , zdrowiem,zyciem...jak i rownieaz wiernosc do kolegów...
A co do postaci Matta...w sumie dziwne ze tak w kilka dni/tygodni stał sie prawdziwym fighterem :P...na to trzeba trochę wprawy :]

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
dudek89

Masz odczucia bardzo przybliżone do moich.Ja też zauważyłam podobną rzecz,że ta "rozrywka" może doprowadzić do tragicznych skutków.W tym filmie to jest naparwde dobrze pokazane

ocenił(a) film na 7
dudek89

co prawda kibice kuszą los,ale ty to nie wychodz wogole na ulice jak niecchesz sie z nikim bic heheh ,cwiczysz kixboxing i nie kreci cie taka rozrywak dziwne:)

ocenił(a) film na 9
gregz_2

hehe co ty boisz się bić czy co? zę zagraża to zdrowiu (lol2) Przy biciu się to jest normalne zę coś CI się prawie zawsze stanie. Szczeze kiedys to bałem sie uderzyć kogoś. Bałemsieże coś mu zrobie, ale po czasie,jak coraz częściej sie pizgałem przywykłem do tego. Jaka jest wielka satysfakcja z tego jak sie komuś złamie nos albo coś. A jescze jaka jest satysfakcja nosić po czymś takim lino pod okiem. Człowiek sie staje dumny z siebie, moze nie każdy ale większość.
pozdarawiam

ocenił(a) film na 10
dudek89

Ja sie z tobą nie do końca zgadzam, po pierwsze ża kibice którzy biją się po meczu, są pseudo-kibicami, oni poprostu bronią honoru danej druzyny i naprawde kochają piłkę nożną.. To jest coś w rodzaju bronienia tego w co sie wierzy. Ja uwielbiam piłkę nożną, ale nie bronie homoru swojej ulubionej drużyny bo jestem dziewczyną..Ten Film pokazuje społeczność PRAWDZIWYCH kibiców, a nie takich co siedzą sobie tylko w domku przed telewizorem

ocenił(a) film na 10
dudek89

Czyli dla ciebie prawdziwi kibice to Ci,którzy się biją.No z tym stwierdzeniem to troche przesadziłaś.Masz racje oni bronią honoru,ale bardziej swojego niż swojej drużyny...